L

Teğmen
30 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
793 (Bu ay: 14)
Gönderiler Hakkında
L
5 gün
Klima ısıtıcı gibi saatli açılıp kapanma ayarlanmıyor mu?
Arkadaşlar herkes bu sene çok sıcak diyor gerçekten diğerlerinden farklı. Şu an oturduğum evde 6. yılım ve bu güne kadar bazı yazlar hiç klima ihtiyacımız olmadı ya da belki 3-5 gün çalıştırıyorduk yetiyordu, bu sene sürekli çalışmak zorunda kaldı ama sürekli de bizi hasta yapacak gibi. Özellikle de geceleri uyurken.

Baymak elegant 12 klima kullanıyoruz, üzerinde saat ayarlı kapanma var, açılma da var ama yarım saat çalışsın yarım saat kapansın gibi bir seçenek yok onun için ne yapacağız? Ben istediğim saatler çalışsın sonra kapansın istiyorum. Yok mu öyle bir seçeneğimiz?
L
3 hafta
İş kurmak hakkında fikirlerinize danışmak istiyorum.
Herkese selam arkadaşlar,

Bu akşam kardeşimin evinden çıkarken en alt katın kiralık olduğunu gördüm, 100 mt2 civarı bir iş yeri. Yer tam olarak çok aktif bir hastanenin acil kapısının karşısında sayılabilecek kadar yakın bir yerde. Burada her iş yapılabilir ama benim amacım 7/24 çalışan bir iş yeri yaparak gece acile gelen veya hastane de kalan hastalar ve refakatçilerden dolayı sürekli sıcak para girişi olacağını düşündüğüm bir konum. Ayrıca hastane dışında da hem siteler ve apartmanlar açısından hem de çok ünlü bir bulvarın da alt sokağı olmasından kaynaklı bayağı merkezi bir yerde. Ben gayet büyük olmasından kaynaklı 2 bölümden oluşan bir kısmını market gibi bir kısmını da hastane kantini gibi kullanmak niyetindeyim. Bu arada şu an yazınca fark ettim koca hastanenin kantini yok, su dahi alacak yeri yok yani. Ben market bölümünde paketli gıdaların yanında bir bölümde de tost sandviç gibi aperatif ürünler yanında pastane işi kurabiye simit vs ve hastalara şifa niyetiyle daha çok satılır diye çorba çıkartmak niyetindeyim. İşi yapmak gayet mantıklı geliyor ama gece açık olmayla alakalı olarak izin ruhsat vs nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Normal market ruhsatı alınca 7/24 açık olma şansımız var mı? Ya da sadece izin mi almak gerekiyor veya farklı bir ruhsat almak gerekli mi? Ruhsat farklı olursa özel izinler gerekli mi? Hepsi halledilirse bu ruhsat çok maliyetli mi? Bu konu da bilgisi olan kişilerin bilgilerine ihtiyacım var.

Herkese şimdiden teşekkür ederim.
L
3 hafta
Deniz kestanesi batması hk?
Arkadaşlar dün denizde ayağıma deniz kestanesi battı baş parmağıma, iğneleri içinde kaldı ve çıkartamıyoruz. İğneyle cımbızla vs çok yol denedik çıkmayacak belli, derinin altına geçmiş yani zaten ulaşamıyoruz da. Doktora gittim müdahale etmedi, zeytinyağı sür 2-3 günde kendi çıkar dedi yolladı. Bu akşam halı saha maçım var bu şekilde oynamak sıkıntı yaratır mı? Tabi ki oynamamak garantici davranmak daha mantıklı ama zaten hafta da 1 kere maç yapıyoruz ve futbolu çok seviyorum çok büyük risk değilse risk alacağım bir sıkıntı yaratır mı?
L
geçen ay
Benim yaptığım ahlaksızca sayılır mı?
Arkadaşlar bir arkadaşım var kredi kartını ödemiyor bankayla inatlaştığı için, her şeyi bana yaptırıyor. Telefon faturası internet faturası internet alış verişi haftada 3-4 kere ayda rahat 10 kere girip bir şeylerini hallediyorum. Biri para yollayacaksa bana yolluyor ben bankaya gidip çekiyorum buna götürüyorum falan böyle bir durum var, yakın arkadaşım olduğu için ben sorun etmiyorum bunları bu arada söylüyorum sadece. Benim diyeceğim şu, bu arkadaş alış veriş yaparken hiç araştırma yapmıyor, mesela geçen gün multi vitamin linki attı bana 2 tane alır mısın diye, baktım başka sitede hem daha ucuz hem de 5 tane alırsan extra indirim yapıyor. 3 tane kendime aldım, arkadaşın attığı lkinkten alsam 400 lira verecekti, böyle tane 140 a geldi yani ikisi 280 tl. Bende 400 yerine indirim de buldum diye 340 lira dedim ona, yani win win durumu. O da bende 60 lira kâr etmiş olduk. Bu durum sizce etik değil mi? Benim aklımı kurcalıyor ama zaten ticaret denilen şey bu, ucuza alıp pahalıya satmak.
L
geçen ay
Her hangi bir yere çadır kurulur mu?
Arkadaşlar iş dolayısıyla yazlık bir yere gideceğim ve bir gece de konaklamam gerekiyor. Konaklama derken sadece uyuyacağım konfor veya başka bir beklentim yok. mesai saatlerim akşam 10 gece 1 arası zaten, bende sadece uyumak için otele para vermek istemiyorum ki tatil beldesinde uyumak bile 2-3 bin liralardan başlıyor. İş icabı 3 kili gideceğiz, arabamın arkası büyük orda biri yatsa hemen yanına da gölge düşen tarafa küçük bir çadır kuralım dedik ama çadır her yere kurulabiliyor mu? Yani sahile olabilir veya daha kuytu kalan bir alan olabilir orman da falan gölgelik bir yer olabilir polis veya jandarmanın bizi rahatsız etmesi gibi bir surumla karşılaşır mıyız?
L
geçen ay
Kredi kartı harcamaları ve faizleri hk bilgi lazım?
Arkadaşlar nakit taşımayı sevmediğim için her şeyi kartla alıyorum ben. Ay sonu 30-35 k arası borç oluyor ödüyorum ama ne kadar harcama yaptım takip etmiyorum. Nakit alır gibi ödüyorumdur sanıyordum ama sanırım bu böyle değilmiş. Bu ay ne aldıysam bir sonraki ekstre de hemen ödüyorum hepsini ama çok faiz veriyor muyumdur? Yani nakit taşımayacağım diye keriz gibi faiz de vermeyeyim.

Diğer bir konu önümüzdeki ay 200k civarı bir şey alacağım bunu karttan çekeceğim, duruma göre 6 veya 9 a böleceğim bunun geri ödemesini nasıl hesaplarım? Kredi kartıyla almak kredi çekmekten daha kârlı mıdır? kredi kartı vade sayısı veya fiyata göre faiz oranını değiştiriyor mu? Kartım teb bonus.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
L
geçen ay
Yurt dışından kesintisiz para gönderi?
Arkadaşlar yurt dışına çalışan bir arkadaşım var, para gelirken çok kesinti oluyor, bunu kripto olarak nasıl yollayabiliriz kesintisiz şekilde?
L
geçen ay
Muhasebeci varsa emeklilik tazminatı yrd?
Arkadaşlar herkese selam, biraz uzun yazacağım isteyen 2. Paragrafa geçebilir. eşimin annesi emekli oldu ve bu ay işten ayrılıp tazminatını alıp köyüne yerleşecek, hayattan bütün beklentisi köyündrn bir ev alıp hasretini çektiği kardeşleriyle birlikte bir hayat sürmek. 28 yıldır aynı iş yerinde çalışıyor ve burada tuvalet temizlemediği mi kalmamış aşağılanmadığı mı kalmamış dalga geçilmediğimi kalmamış, adamlar alması gereken primlerine kesik atarken son model 3 tane araç çekiyorlar kapıya öyle de hayasızlar. Kayın validem de çok iyi niyetli bir kadın ben onların ekmeklerini yedim yıllarca diye adamlara minnet duyuyor ama adamlar şerefsizin önde gideni herkes farkında zaten bunun, yaptıklarıyla kanser etmişler kadını ama atlattı çok şükür. bu yüzden annem diyeyim artık hakkının yenmesini istemiyorum annemin.

İşe giriş tarihi 10.08.1996
Sigorta başlangıcı 2004 (2000 yılında part time 6 ay yapmışlar nedense)
İşten ayrılma tarihi 05.05.2024

Normalin dışında hesaplanmasını&eklenmesini istediğim fark, 8 sene ödenmeyen sigorta priminin elden verilmesi. Sigorta yapmadıkları için eyt den yararlanamama ve yararlansa emekli olacağı tarihten bu güne kadar ki emekli maaşının eklenmesi. Sonuçta 1 yıldır emekli olmuş olacaktı.
Maaşı asgari ücret üzerinden yatırılmış bu arada.
Başka bilgi gerekiyorsa cevaplarım, ilgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
L
geçen ay
Iphone almak daha mı hesaplı?
Yıllardır samsung kullanıyordum, 5 yıldır da xiaomi kullanıyorum(5 yıldır aynı telefon) şimdi değiştirmek isteyince eski telefonum neredeyse hiç para etmiyorz bu arada ilk aldığım gün kadar hızlı ve şarjı da hala 2 gün falan gidiyor çok şaşırtıcı. Bu iphone olsaydı değer kaybı daha mı az olurdu? Şuan bir iphone 12 veya 13 alsam 3-5 yıl sonra değiştirmek istediğimde daha az mı fark öderim yenilerken?
L
geçen ay
İstanbul yenir markete gittim fiyatlar çok ucuz.
Bayram dolayısıyla eşimin ailesini ziyarete İstanbul'a, instagramda görmüş eşim yenir market çok ucuz gidelim dedi. Marketin olayı skt yakın ürünleri çok ucuza satıyor, bir kaç foto çektim çok ucuz olanlardan. Diğer ürünlerde bunlar gibi çok indirimli. Genelde gıda üzerine ürünler. < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.