Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
5372
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SSD ye devamlı yazma silme sıkıntı yaratır mı
A
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Macbook pro'da ikinci hard disk olarak 500 GB normal harddisk kullanıyordum. Ancak harddisk arızalandı ve yeni bir harddisk almam lazım. Ana harddiskim SSD zaten, ikincisini de SSD alayım diye düşündüm ancak ikinci harddiske sürekli download yapıyorum ve birkaç günde bir external harddisklerime arçiv olarak atıyorum. Attıklarımı SSD den tekrar siliyorum. Bu şekilde ikinci HDD üzerinde sürekli yazma ve silme yapmış oluyorum. SSD lerde bu konuda sıkıntı çıktığı gibi bir konu okumuştum sanki bulamadım araştırınca. İkinci harddiski normal HDD alabilirim yine ancak şarj süresi için SSD almam daha mantıklı. Bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.



O
11 yıl
Binbaşı

A
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: oricalcus

>http://www.enpedi.com/2012/08/ssd-solid-state-drive-hakknda-hersey.html#1

Çok güzel bilgiler varmış burada, teşekkür ederim bilgilendirme için.

Hepinize teiekkürler arkadaşlar, ancak okuduğum bilgiler ışığında ikinci harddisk olarak SSD almanın da sakınca teşkil etmediğini gördüm. Yani zaten 8 yıl gibi bir zamanda ben hiç bir bilgisayar bileşenimi kullanmamışımdır. Bu yüzden bence ikinci HDD olarak SSD de alınabilir normal harddisk de. Tabi depolama işlemleri için SSD almak biraz daha lükse kaçmak olacaktır ancak laptop olduüu için güç tüketimi nin pil ömrüne katkısı ve sessizlik önemli 2 kriter olacaktır bence SSD tercih etmek için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.