smart özelliği zaten çalışıyor. hdtune veya hard disk sentinel ile baktığınızda smart değerleri görünecektir. bende ssd kullanıyorum ama hatalı değer daha hiç görmedim
Bu SSD icindeki ozellik birde ana kart uzerinde var, normalde HD için kullanılır ben onu diyorum.BIOS üzerindekini kapamanın yada açamanın SSD için bir espirisi var mı ?
http://www.tomshardware.co.uk/forum/253358-32-should-enable-bios-pros-cons burada da açmak gerektiğini söylüyor. HDD ile SSD'lerin yapısı farklı olduğundan yazılımlar bu farka göre tasarlanmamışsa/geliştirilmemişse hatalar olacaktır. Örneğin power cycle count değeri varsa hatalı çıkar. Sonuçta SSD'ler dönerek çalışmıyor. SMART değerleri bu yüzden hatalı olur diyor. Orada kastedilen yanlış anlamadıysam bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 21 Ocak 2015; 19:05:09 >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.