Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
2034
Cevap
177188
Tıklama
89
Öne Çıkarma
Cevap: Sorular (2. sayfa)
M
10 yıl
Onbaşı

rat.planet Hocam Allah sizden razı olsun, bu yaptığınız büyük bir hizmet, çalışma sürecinizi ve diğer yaşadıklarınızı anlatarak, belki burada yıllarca uğraşarak öğrenebileceğimiz şeyleri öğretiyorsunuz.Bende sizin tavsiyelerinize uyup ingilizce çalışmaya başlıyorum.Verdiğiniz bilgiler için tekrardan teşekkür ederim.



R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İNGİLİZCE SEVİYELERE GÖRE OKUMA ALIŞTIRMALARI
http://www.ngllife.com/student-zone/interactive-reading-practice
Beginner'den Advanced'ê kadar okuma metinleri var.Ayrıca bu metinlerin seslendirilmiş şekilleri var.Her konuyla ilgili birçok soru var.Cevapları da içinde.
En azından okuma alıştırmaları yapanlar için faydalı olur.



G
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

Çalişmaya başliyorum ama hangi sirayi takip etmeliyim ? Yani ilk önce speaking sonra listen gibi bir çalişma sirasi söyler misin hocam ? Yanliş başlamiyim :D

Meydan dayagi geliyor sana



R
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tabiki sormanız çok normal.
Eş zamanlı olarak öğrenmeyi önersem de çalışma anlamında çeşitli hatalar yapılabileceğini sonradan aklıma geldi malesef.
Evet 5 adım sistemi daha pratik fakat ben de uzun süre bu konuda öneriler vermeme rağmen henüz istediğim gibi bir gramer çalışma önerisi sunamadım.Ben çok iyi gramer bilirim.Ama öneri olarak sunmak daha farklı bir şey.Biraz da çalışmaya bağlı bu iş.Türkçe gramer bilmek de gerek.
Külfetsiz İngilizce konusunu açarken gramer bunun nedenleri yazdım okuduysanız.Oradaki nedenlerin büyük kısmı yine gramer sorunu yüzünden.Gramer temeli olmadığı için çok sorun yaşanabiliyor.Bunları rahat bir şekilde aşacak bir yöntem bulamadım henüz.
O konuda iş daha fazla çalışana düştüğü için zor gelebilir.
Zaten bugün site yönetimine mesaj attım o konuyu silmeleri için.5 adım ile ilerlemek daha uygun olacak.
Alternatif ekleyince insanların kafası daha çok karışıyor sanırım.Bir de zaten konuya ilgi azdı.
5 adım yöntemi ile devam edeceğim İngilizce konusuna.
Şimdi buradan yeni bir haber de vereyim 5 adımın gramer bölümüne ara sıra benim hazırladığım ek pdf dosyaları ekleyeceğim.
İngilizce konularla ilgili fazlaca örneğin olduğu basit anlatım rehberi olacak bu konular.
Yavaş yavaş ekleyeceğim bunları umarım tüm konuları ekleyebilirim.Başka türlü (yani bol örnek vermeden) bu işi halletmek çok zor görünüyor.Bu arada siz soru sormadan özellikle şu detayı açıklayayım kimsenin aklında soru işareti kalmasın.Külfetsiz İngilizce konusunda bir nedenden bahsetmiştim;
quote:

İkinci Etken;
Sizlere 5 adımda sunduğum yöntem; gramer kurallarını çeşitli çalışmalar yaparak otomatikleştirmeye çalışmaktır.
Bu sayede öğreneceğiz dilde başarı sağlanacağı düşünülür.Bu yöntemin sizlerde işe yaramamasının sebebi Türkçe gramer eksikliği.
Burada çok çok önemli bir detay var.Gramer kurallarını otomatikleştirmeye çalışmak orta vadede işe yarar bir yöntemdir.
İlerleyen seviyelere geldikçe aksaklıklar çıkmaya başlayacak.Kuralları otomatikleştirseniz de bir şeylerin eksik olduğunu fark edeceksiniz.
İlerleyen seviyelerde yeterli çalışma yapmazsanız otomatikleştirme işi boşa gidecektir.Kurallar zihninizde oturmayacaktır.
Yani gramerden sonra bolca reading çalışmaları yapmanız gerekir.Ben cbc derslerini önermiştim bu konuda.Tüm becerileri geliştiriyor.

Gramer bölümüne ekleyeceğim pdf konuları bu madde ile çelişmiyor.Eklenecek olan pdf dosyaları grameri otomatikleştirmeye yönelik bol örnek içeren konular olacak.Fakat bu maddede yazdığım gibi sistemin işe yaraması için bolca reading yapmak gerek sonraki aşamada.Bunu gördüğünüz gibi cbc dersleri olarak önermişim.




Bu mesajda bahsedilenler: @rLzApex
G
10 yıl
Onbaşı

Faydalı bir site olduğu gözüküyor. Dediğiniz gibi hocam dil öğrenmek kesinlikle dinlemekten ibaret. Hepimiz bütün insanlar dil bilmeyerek doğduk. Hepimiz ailemizden çevremizden yaşayarak dinleye dinleye dil öğrendik. Belirli bir olgunluğa gelindiği zaman beyin o kadar çorba oluyor ki insan yeni bir dil öğrenmek için milyonlarca yönteme başvuruyor. Binlerce site var dil öğrenmek için binlerce kurs var gitmek için binlerce yabancılarla sohbet siteleri vs. bir çok avantaj mevcut günümüzde. Lakin en büyük sorun bu kadar avantaja sahip olmamıza rağmen en büyük dezavantajımız tembellik olarak görüyorum. Yani benim için öyle ben şuan rusçayı ileri seviyede biliyorum ama daha çok geliştirmem üstüne daha çok bilgi eklemem gerek. Her gün daha fazla tekrar etmem gerek tekrar edecek disipline sorumluluğa sahiplenmem gerek bazen oluyor bazen olmuyor düzenli bir sistem içerisinde değilim bu beni çok üzüyor. Bu sisteme bu sorumluluğa sahiplenmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum çok canımı yakıyor bu durum. En kötüsüde her şeyin farkında olup adım atmamak yerinde saymak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rat.planet
R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sokrates60

Üstad anlamadıktan sonra dinlemek yarar sağlar mi?

Başlangıçta gramer kurallarını bilmeden anlamadan da dinlemek faydalıdır.Neden? Çünkü siz dinledikçe kulağınız açılacak.Kelimeleri konuşma,vurgulama şekillerini yavaş yavaş öğreneceksiniz.Size bir püf noktası vereyim.Dinlerken ara sıra bir cümle içinden bir kelime seçin.O kelimeyi konuşan kişinin söylediği şekilde tekrar edin.Çok faydalı bir yöntem olduğunu anlayacaksınız.O kelimeleri unutmadığınızı göreceksiniz.Tabii seslendirdikten sonra anlamlarını öğrenin.
Bu anlamadan dinleme konusunda bir sınır koymamız gerekiyor. Ne kadar dinlenebilir?
Bir insan en azından 200-250 saat dinlerse çok büyük faydasını görür.Seviye atladıkça konuşmasının düzeldiğini görecektir.Zaten siz dinleme çalışması yaptıkça gelişiminizin pek farkında olmuyorsunuz.Ama başkalarıyla konuşurken bu karşıdakinin ilgisini çekiyor.
Bu işin en zor taraflarından biri sabretmek.Dilin nasıl işlediğini anlamaya çalışmak biraz vakit alıyor.
Çoğu insan giriş seviyesinde dinleme çalışmalarına vakit ayırmıyor.Bu işi sonraki seviyeye bırakıyorlar.
Bir de tabii kontrolcüler var.Dinlediği her şeyi metin olarak takip etmek istiyor.Veyahut dinlediği her cümleyi anlamak istiyor.Zaten bu mükemmelliyetçilik ve kontolcülük yüzünden birçok insan seviye atlayamıyor.Bilmediğiniz kelime ve cümle kurma biçimleri çıkabiliyor.Özellikle gazetelerde bu çok oluyor.En zor iş gazete.

Dinleme konusunda şunları söyleyebilir.Üstte belirttiğim podcast bir sistem sağlıyor.Ve içerik her zaman elinizin altında.Çalışması,kontrolü kolay.Ama radyolar öyle değil.Radyoda bir duyduğunuzu bir daha duyamıyorsunuz.Gerçi bbc radyoları sonradan podcast yayınlıyor ama her programın podcastını yayınlamıyorlar.Birçok program ve eserin podcastı eksik oluyor.Veya bazınlarını sadece ücretli şekilde satıyor.O nedenle üstteki podcast dil öğrenmek için canlı yayınlardan daha faydalı.Canlı yayın radyolar işi geliştirmek için daha uygun.

Bir de tabii dinlemeye başlı olarak konuşma meselesi var.Çoğu insan konuşamıyorum diye yakınıyor.KONUŞMAK İÇİN DİNLEMEK ZORUNDASINIZ.Uzun süre dinleme çalışması yapmayan bir insan asla düzgün şekilde konuşamaz.Dil bilgisi kurallarını bilemeyen bir insan konuşsa bile ancak derdini anlatır.Dil öğrenirken amaç sadece dert anlatmak değil ki.Dil hayatın her yönünde var.O nedenle dil bilgisi şart.Konuşmayla ilgili şu püf noktasını belirtelim.Özellikle radyo tiyatroları dinlemek konuşmanızı normal sesli kitaplara ya da diyalog şeklinde geçen radyolara göre daha çok geliştirecektir.O nedenle öğreneceğiniz dilde radyo tiyatroları dinleyin.Sadece İngilizce de değil neredeyse her dilde radyo tiyatrosu bulabilirsiniz.



S
10 yıl
Yüzbaşı

Duolingo çalışıyorum. Seviye 10. Essential Grammar in use kırmızı kitabı önerir misiniz ? Bir yandan grammar ve dinleme, okuma yapıp tümünü götürmek istiyorum ama nasıl ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sokrates60

Duolingo çalışıyorum. Seviye 10. Essential Grammar in use kırmızı kitabı önerir misiniz ? Bir yandan grammar ve dinleme, okuma yapıp tümünü götürmek istiyorum ama nasıl ?

Bir kere şunu belirtmek gerekiyor.Essential Grammer in Use piyasadaki en kaliteli İngilizce kitaplarından biridir ve fiyatı da gerçekten çok pahalı.Yanlış hatırlamıyorsam 3 kitaptı.Ben 3.kitap hariç diğerlerini bitirdim.Kitabın dili İngilizce.Temel mantık size örnek alıştırmaları çözdürerek gramer kurallarını zihninizde yerleşmesini sağlamak.Fakat bu kitabı kullanırken birkaç şeyi göz önünde bulundurmak gerekiyor.Öncelikle kitaptan çalışmak biraz sıkıcıdır.Eğer kitap okuma konusunda sabırsızsanız bu kitabı zor bitirirsiniz.Çünkü bir sürü alıştırma çözüyorsunuz.Ben bu kitabı Türkçe bir gramer kitabı bitirdikten sonra çalışmıştım.Çünkü anadil yardımı olmadan anlatılan bu kitapların sistemi farklı.Size gramer kurallarının en önemlilerini öğretiyor.Bir kere kurallar madde madde öğretilmez.Demek istediğim her konuyu detaylı öğrenemezsiniz.Ama dildeki değişimleri çok iyi öğretir.Diyeceksiniz ki bu kadar kaliteli bir kitabı eleştirmek hakszılık değil mi?
Haklısınız kitap çok başarılı ve güzel hazırlanmış.Ama benim kişisel görüşüm dil bilgisi kurallarını Türkçe anlatımlı bir kitaptan çalışmak daha mantıklı geliyor.Aradığını hemen buluyorsun.Alıştırma dersen google'da tonlarca sayfa alıştırma çözebilirsin.Yani bu kitap gereksiz demiyorum dikkat edin.Paranız varsa alın.Faydalıdır.Fakat ilk adımda kullanmak için uygun olduğunu düşünmüyorum.Belki seviyenizi intermediate yaptıktan sonra 3 kitabı bitirirseniz yabancıların hazırladığı sınavlarda daha başarılı olabilirsiniz.

Bir de dikkatimi çeken sizin çalışma yönteminiz.Çok fazla kaynak kullanıyorsunuz.Ben dil öğrenen arkadaşlara dualingo,busuu,membrise tavsiye etmiyorum.Puan kazanarak,zamana karşı yarışacak dil öğrenilmez.Samimi söylüyorum onun yerine 3-5 tl'ye küçük bir İngilizce hikaye alıp okuyup çalışmak ondan kat kat faydalıdır.Hem cümle yapılarını öğrenirsiniz,hem bolca kelime öğrenirsiniz.Hem gramer öğrenirsiniz.

Şuan ya Essential GRammar in use ile devam edin.Onun yanında tabiki dinleme,okuma alıştırması yaparak.Extra masraf çıkar.Zaten kitapları da baya pahalıydı.Şimdi bilmiyorum fiyatlarını.

Ya üstte belirttiğim podcast yöntemiyle devam edin.Ki en ucuz yol.Çünkü extra masraf yok.

Ya da hiç para harcamadan internet aracaığıyla öğrenin.

Dil öğrenmek öyle birbirine bağlı bir iş ki bir beceriyi önemsemeden çalışırsanız o alanda geri kalıyorsunuz.Ve sonrasında onu telafi etmek çok zor oluyor.Mesela sadece birşey okumak isteyen insanlar için durum farklı oluyor.Mesela sadece kitap okumak isteyen bir insan sürekli gramer ve reading alıştırması yapıyor.Adam zaten konuşmayacak.Ya ihtiyaç olur da konuşmak isterse.İşte o zaman çok zorlanır.

Sistemsiz çalışmanın verdiği en büyük zarar da bu zaten.Siz bazı alanlarda eksik kaldığınızın farkına bile varmıyorsunuz.
O nedenle ben Podcast ve Rosetta Stone gibi yöntemleri öneriyorum.Tabii başka sistemlerde var.Fluenz,Voxy,Mangoo gibi.



R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: S.McManaman

Yani dil dinleyerek öğrenilir diyorsunuz, çok haklısınız.
Bu ara İngilizce kursuna gidiyorum. A1 seviyesinden başladım hocamız hep İngilizce konuşup, konuları ingilizce anlatırdı. Çat pat anlasak da yetecek kadar anlayabiliyorduk. A1 seviyesinde olmama rağmen güzel konuşmaya başlamıştım. Sonrasında kur bitince 2 ay ara verdim, 2 ay boyunca İngilizce için hiçbir şey yapmadım. Tabi İngilizcem geriledi ve A2 seviyesi başladı. Gramerleri hatırlıyordum ama konuşamıyordum ek olarak başka bir hoca giriyor ve ders Türkçe işleniyordu. Kuru bitirdik, A1 sonunda ki kadar bile konuşamıyorum şuanda ama gramerleri biliyorum.
Dinlemenin gerçekten çok önemli olduğuna inandım. Dinlerken söylenenleri ve kelimeleri hiç anlamıyorum. Şimdi Podcast deneyeceğim. Fakat bir kaç sorum olacak.
- Dinlerken söylenenleri ve kelimeleri hiç anlamıyorum.
- Podcast'lere başlarken az da olsa gramer bilgisinin olması gerekiyor mu ?
- Dinlemek yeterli olacak mı ?
- Hemen pes etmemek gerek biliyorum fakat bir gelişim ne zaman görürüz ? Bu soruyu boşa kürek mi çekiyorum acaba sorusunu yıkmak için soruyorum.
- Günde kaç saatimizi ayırmalıyız ?


Nasıl bir yol izlemeliyim ? Vereceğiniz tavsiyeleri bekliyorum.

Tabii sadece dinleyerek değil,tekrar ederek,dil bilgisi konularına hakim olarak,öğreneceğiniz dildeki yazılı ve sesli şeyleri takip ederek öğrenilir.
Tek tek cevaplayayım sorularınızı.
Öncelikle öğreneceğiniz bir dilde ara vermek kadar yapacağınız daha kötü bir şey yoktur.Bu öğrenme sürecine öyle büyük zarar veriyor ki ileri ki aylarda telafi etmek için ek bir uğraş vermeniz gerekiyor.Yabancı dil öğrenme sürecini şöyle bir örnek vererek açıklayabiliriz.Siz tabanı kırılmış bir bardağa su doldurup o bardağı doldurmaya çalışıyorsunuz.Ama taban kırılmış.Su sürekli sızıyor.Sizde su çok sızmasın diye bantla yapıştırıyorsunuz.Yani demek istediğim akıntıya karşı kürek çekmek gibi birşey bu.Eğer ara verirseniz o güne kadar yaptığınız uğraşların büyük bölümü ilerleyen aylarda tekrar başlağınızda sizin kafanızı karıştırabilir.Ve öğrenme şevkinizi de kırabilir.Bir türlü öğrenemiyorum diyebilirsiniz.Ve ara verip çalışan kişilerin malesef öğrenme süresi çok uzuyor.
A1 seviyesi Lower Beginner demek.Yani daha kısa bir tabirle Newbie seviyesi.Şuan en alt seviyedesiniz.Daha önce sitede başka konularda da yazmıştım.Dinlemek şunun için önemli siz dinledikte(ve tabii dil bilgisi de çalışacaksınız.Sadece dinleme değil.İkisini birlikte götüreceksiniz.)Dinledikçe önce sadece konuşanlardan kelimeleri anlayacaksınız.Sonra cümle içindeki kelime gruplarını anlayacaksınız.En son tüm cümleyi anlayabileceksiniz.

Podcast deneyecekseniz seviyeniz itibariyle basit konuşmaların geçtiği şeyleri dinlemelisiniz.Alttaki sitede en alt seviyeden en üst seviyeye kadar dinleme yapabilirsiniz.Ayrıca pdf dosyası da var.Güney Florida Üniversitesi'nin dil öğrenme sitesi bu.Tamamen yasal.
http://etc.usf.edu/lit2go/

Konuşmaların çok güzel olduğu bir podcast sitesi.Bu sitede istemediğiniz kadar podcast var.Dinleyerek bitirmek baya sürüyor.Her podcast 1 saat.
http://www.cbc.ca/radio/podcasts/

-Dinlerken söylenenleri anlamamızın sebebi yeterli kelime ve dil bilgisi bilmemenizden ve daha kulağınız açılmadığından kaynaklanıyor.
Dil bilgisini belirttiğim şekilde çalışırsanız sorun olmaz.Kelimeyi de üstte verdiğim lit2go sitesindeki hikayeleri okuyarak takip edebilirsin.Yani okudukta dil bilgisi çalıştıkça birikiminiz artacak.Dİnledikçe ise o artan birikimi siz tekrar etmiş olacaksınız.Bu sadece tekrar ede ede bilgiler kalıcı hale gelmiş olacak.Yöntem bu kadar basit ve mükemmel.

-Podcastlara başlarken gramer hem gerekir hem gerekmez.Bu işe iki türlü başlayanlar var.Öğreneceği dilde hiçbir şey bilmeden günde 5-6 saat dinleme yapıp 6-7 ay sonra gramer çalışıp öğrenenler de var.Fakat bu yöntem çalışma şevkini kırdığı için ve gelişimizi takip etmek zor olduğu için ben önermiyorum.O nedenle dil bilgisini aynı anda çalışmak daha mantıklı.Zaten dil öğrenmek bir denge işidir.Okuma,dinleme,dil bilgisi,kelime öğrenme ve hatta yazma bir arada götürülmeli.Fakat yazma işi hep en sonra bırakılır.İlk zamanlar pek kullanılmaz.O nedenle tavsiyem birlikte götürün.

-Dinlemek bilgilerin tekrar edilmesi ve kulağınız o dile alışması için kesinlikle gerekli.

--Mesela ben İngilizce advanced seviye geldikten sonra İtalyanca'ya başladım.Hİçbir şey bilmeden Rosetta ile başladım.5 level sonunda intermediate seviyesine getirdi beni.Ve iş yine bana kaldı.İtalianpod101 deki dersleri bitirdim.GÜnlük 5 podcast bitiriyordum.Ve her podcast dersini 5 kere dinliyordum.Diyalogları neredeyse ezberliyordum.Ve Onlar gibi konuşmak için taklit ediyordum:Bu sayede günlük 6 saat çalışarak intermediate olan seviyemi advanced yapabildim.Bu şekilde 5 ay çalıştım.

Eğer dinlemenin size faydalı olmasını istiyorsanız en az 3 saat dinlemelisiniz.3 saatin üzerindeki dinlemeler hep size artı olarak döner.Ben mesela bazen sesli kitap dinliyorum.Bazen radyo tiyatrosu dinliyorum.Sürekli dinliyorum.Zaten o dilde birşeyler duyup okumazsanız belli süre sonra çok gerilediğinizi fark edeceksiniz.

Bu arada İngilizce gramer çalışmayı sanırım yukarıda anlatmıştım.Belki eklememiştirim Tekrar ekliyorum.Diyelim ki siz kitaptan adjectives konusuna çalıştınız.İş bitti diye düşünmeyin.Çünkü belli süre sonra unutacaksınız.O nedenle google'a girip Adjectives exercises yazın.Binlerce tekrar v alıştırma sitesi çıkacak.Onları konuyu kavrayana kadar çözün.Bu şekilde grameri unutmazsınız.Başarılar.



P
10 yıl
Yüzbaşı

Merhaba

Sanırım şu an Portekizce öğreniyorsunuz ve daha önceden çalıştığınız bir sürü dil var. Benim merak ettiğim şey, önceden belli bir seviyeye geldiğiniz dillere günde ne kadar süre ayırdığınız ve nasıl çalıştığınız. O dillere bakmazsak bilgimiz soğur çünkü :) ben de İngilizcemi biraz daha geliştirdikten sonra Fransızca çalışmak istiyorum ve bu soru hep aklımda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ÇukulatabideDomates

Merhaba

Sanırım şu an Portekizce öğreniyorsunuz ve daha önceden çalıştığınız bir sürü dil var. Benim merak ettiğim şey, önceden belli bir seviyeye geldiğiniz dillere günde ne kadar süre ayırdığınız ve nasıl çalıştığınız. O dillere bakmazsak bilgimiz soğur çünkü :) ben de İngilizcemi biraz daha geliştirdikten sonra Fransızca çalışmak istiyorum ve bu soru hep aklımda.


Daha önce detaylı yazmıştım bir başka konuda sanırım.Kısaca anlatayım.
İngilizce(4 ay gramer ve egzersiz.Sonra 6 ay englishclass101 tüm dersleri bitirdim.GÜnlük 6-6,5 saat çalışıyordum.İstisnasız neredeyse 1 yıl her gün en az 4 saat dinleme yapıyorum.Şuan seviyem çok iyi.Gazeleri rahatlıkla okuyorum.Sesli kitap halen dinliyorum.Az da olsa amazondan 2-3 ayda bir kitap alıp detaylı şekilde okuyorum.Yani o kitapta ne kadar bilmediim kelime varsa öğreniyorum.Onları aklıma kazımadan asla bırakmıyorum.O kelimeleri tek tek youtube dan kullanılış tarzlarını öğreniyorum.Biraz yorucu oluyor ama zaten 1 kitap olduğu için 80-90 bilmediğim kelime çıkıyor.)
İtalyanca(6 ay ROsetta Stone.Günlük 4 saat çalışma yaptım.Sonrasında italianclas101 tüm dersler bitti.Konuşmaları anlıyorum.Kitap okuyuroum az da olsa.Dİnleme halen günlük 1 saat radyo dinliyorum.Gazetelerde bazen az da olsa zorlanıyorum.Çok fazla kelime bilmek gerek.Okudukça çıkıyor.
İspanyolca(6 ay Rosetta Stone.GÜnlük 2 saat.6 ayın son ayı çok çalışarak dersleri zorla bitirdim.SOnrasında spanish101 dersleri bitirdim.Bu dil daha fazla çalışma istiyor.Günlük 3 saat dinliyorum. Her ay bir kitap okuyup detaylı şekilde kelimeleri öğreniyorum.Fakat baya zorluyor.İtalyanca kadar akıcı sayılabilir seviyem.
Portekizce(Rosetta Stone 4 ay çalıştım.son 2 ay kaldı.Çok az anlamama rağmen günlük 3 saat dinliyorum.İspanyolcaya yakın bir dil.Fakat benzerlikleri bazen karıştırıyorum.O nedenle ROsetta bittikten sonra sanırım yine 101pod derslerini alıp bitiririm.SOnrasında yine aynen çalışma.

Anlayacağın bu dillerde sürekli dinleme,okuma(çok uğraştırsa da lazım.).
Haa bir de İngilizce hariç diğer dillerde dizi izliyorum.İngilizce artık dizi izlemeyi bıraktım.Fakat İtalya dizileri güzel.İspanya dizileri az da olsa izliyorum.Fakat Portekizce daha bitmiş değil.Sanırım daha beni çok uğraştıracak.

Siz de Fransızca çalışacakmışsınız.Size tavsiyem günlük ayırabileceğiniz en fazla vakti ayırın.Böylelikle gelişiminiz hızlanır.Dinleyin.Zararı olmaz.Ben dil öğrenirken açıkcası Almanca,Fransızca,Japonca,Çince gibi dillerden özellikle uzak durdum.Daha fazla vakit istiyorlar.En az 2 yıl diyebiliriz kabaca.Portekizce biterse belki Rusça öğrenirim.O da 2 yıldan az sürmez.Belki daha da fazla.
Fakat dil öğrenmenin mesleğinize çok faydası olur.Mesela alanımla ilgili makaleleri yazıldığı dilde okumak müthiş keyif veriyor.Birisi o konudan bahsederken siz ben onun orjinalini okudum böyle değil diyebiliyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Cuz you all I need

anladım .)) o zaman konu anlatım vıdeoları ızlemekle uğraşmıyım ben , aslında böyle daha iyi oldu video izleyerek çok zaman kaybedeblırım 1 konu için ,akıldada zaten o kdr kalıcı olmuyormuş en iyisi kitapdan gitmek .gramer başladım diyelim günde kaç saat gramer çalışım ne kdar sürede bitmesini tavsiye edersiniz gramerin.bir de gramere çalışırken kıtaplardan orneklerı çözdum , çalıştıgım konuyla ılgılıde ınterntten ornekler bulup çözucem bununla berabr neler yapmam grekıyor siz kelıme ezberı yapmayın dıyordunuz 1 kelımenın anlamı fıılde farklı sıfat da farklı anlama gelır dıyordunuz ama gramere calısırken orda kelımelerın hangı anlamda gectıgını ezberlemem grekıyormu bu cumlede mesela sıfat olarak gectı anlamı şu dıye ezberlıyımmı.

Günlük 1 saat gramer çok az.En azından 2 saat ayırın.Onunda beraber ilk 2-3 ay günlük 1 saat radyo dinleyin.Ana konuda öneri var.Sonrasında dinlemeleri arttırırsınız
Grameri çok kısa sürede bitireyim diye düşünme.Ana konuda İngilizce alıştırma sitesi verdim 3 tane.Sadece gramer kitabı ve o 3 sitedeki alıştırmaları çözseniz samimi söylüyorum konuları unutmak istesenizde unutmazsınız.Şu sitedeki alıştırmalar müthiş.Özellikle şu sitedeki alıştırmaları kesin çözün:
http://www.focus.olsztyn.pl/en-grammar-exercises.html
Eğer bu 3 sitedeki alıştırmaları çözmenize rağmen yine de anlamıyorsanız birkaç sitede daha alıştırma çözün.Bir konuyu tam olarak anlamadan sakın diğer konuya çekmeyin.
Kelime konusu birikim işi.Bir ev gibi düşünün bu işi.Önce iskelet inşa etmelisiniz.Ondan sonra extra şeyler var.Kelime de bu extra şeylerdir.Gramere çalışırken kelime ezberleme kısıtlı olur.Bir gramer kitabı 400 -500 kelime katkısı sağlar en fazla.(Hikaye ve denemeli kitaplar hariç.Onlar farklı).Fakat gördüğünüz kelimeye aklınız takılırsa yandex translate den yazıp bakın.Youtube da yazarak konuşma içinde farklı kullanımlar dinlenebilir fakat seviyeniz uygun değil.O sonraki iş.
Önce grameri biraz ilerletin.Gramer Upper-intermediate olsun.Ondan sonra bolca okuyun.Bakın nasıl hızlı ilerleyeceksiniz.Ama okumadan dinlemeden bu iş olmaz.Bu ikisini yapmadan yada az yaparak çat pat birşeyler öğrenirsiniz.Birçok insan gibi yarıda bırakıp İngilizce zor diyerek söylenirsiniz.Yani kısaca 1 seneniz çalışmayla geçecek.Bunu daha kısada yaptırırz diyen kurslara itibar etmenizi önermiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mendie

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: mendie

Hocam şimdi ben liseyi yeni bitirdim bu yıl üniversiteye kaydoldum ama yabancı dil hazırlık okumayacağım.Evde ingilizcemi geliştirmek istiyorum.Konunuza yazdıklarınızı 2 defa okudum.Kafamda neler yapacağım biraz şekillendi ama siz bana ne önerirsiniz yani nasıl bir yol izlemeliyim önce tense lerimi çalışıp dinleme yapmalıyım yoksa ikisini bir arada mı? Şimdiden teşekkürler..

Üniversite eğitiminize yeni başlıyorsunuz.Eğitim hayatınızda başarılar dilerim.

Şimdi size 2 soru soracağım.Bu iki soru sizin dil öğrenirken ilerleyen yıllarda başarınızı büyük orada etkileyecek şeylerdir.

1.En çok hangi yabancı dili öğrenmek içinizden geçiyor? Hangi dili gerçekten öğrenmek istiyorsunuz? Önce bunu bir düşünüp karar verin.

2.Öğreneceğiniz dil mecburen mesleğinizle ilgili olacak.İmzanızda Elektrik-Elektronik Mühendisliği yazıyor.Burada ortaya çıkan sorun şu:Kişi mesleğinde fayda sağlamak için mecburen o dili öğrenmesi gerekebiliyor.O nedenle öğrenmeniz gereken dili sevmeye çalışın.Sizin için İngilizce kesinlikle şart.Bu dili bilmek işinizi büyük oranda kolaylaştırır.Hatta mesleğinizle ilgili yayınların büyük bölümü İngilizce.İngilizce'yi iyi düzeyde öğrendikten sonra Almanca diyebilirim.Fakat diğer diller konusunda açıkcası bu mesleğin içinde olmadan,şirketlerin iş alım koşullarını bilmeden bir şey söylemek çok zor.İnternette konuyla ilgili yazan arkadaşlarımız var.Fakat sonuçta kişisel yorumlar.O nedenle üniversitedeki hocalarınıza danışmanız daha mantıklı olur.Onlar daha doğru cevap veririler.Şu konuyu da inceleyebilirsin.Ama dediğim gibi kişisel yorumlar.
http://forum.donanimhaber.com/m_29702866/tm.htm

Bir de İngilizce olayında ilk önce Zamanlar çalışmayın.Zaten dil bilgisi kitaplarının belli bir sıralaması var.Genelde ilk olarak isimler verilir.Sonra sıfatlar,zamirler diye gider.Zamanlar kitapların hep ortalarında anlatılır.

Hocam ben mesleğim gereği olarak ingilizceyi öğrenmek istiyorum.Bana zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler.Ben sizden tam bir yol haritası istesem yani tam bilmiyorum ne yapacağımı?Dinleme falan sonra eğitim seti almalımıyım?

Eğitim seti almanıza gerek yok.Şuan için sadece İngilizce dil bilgisi kitabı alın.Ana sayfada Fono'yu önermiştim.Başka kitapta alabilirsiniz fark etmez.Ama Türkçe anlatımlı kitaplar alın.Ana sayfadaki yazdıklarımı okumamışsınız.Ana sayfada nasıl öğrenileceğini yazdım.Önce kendi dilinizin yani Türkçe'nin dil bilgisi bilmeniz gerekiyor.Öyle detaylı bilmenize gerek yok.Sadece zamir nedir,sıfat nedir,cümle öğelerine nasıl ayrılır? bir cümledeki kelimeleri gördüğünüzde onun sıfat mı zamir mi fiil mi olduğunu bilmeniz gerekiyor.Eğer bunları bilmeden İngilizce dil bilgisine çalışsanız da başarı oranınız yeterli düzeyde olmaz.Çünkü kendi dilinize çeviri yaparken çok hata yaparsanız.Ki siz mesleğiniz için öğreneceksiniz.O nedenle İngilizce'yi iyi bilmeniz gerekiyor.O ülkeyi ziyaret etmek için yada turistlerle konuşmak için bunları bilmeniz pek gerekli değil ama meslek için şart.Aksi takdirde İngilizce dil bilgisini anlamakta zorlanırsınız.Zaten ülkemizde İngilizce öğrenirken başarısızlığın temel sebebi anadilimizin dil bilgisini bilmiyor olmamızdan kaynaklanıyor.Şuan lise mezunları bile uzun süre Türkçe dersi görmesine rağmen cümleyi öğelerine ayırmakta zorlanıyor.İlk önce kendi dilinizin kurallarını iyi öğrenin.Ne kadar iyi bilirseniz İngilizce öğrenme süreciniz o kadar kolaylaşacak.Ve dil bilgisi çalışırken sıkılmayacaksınız.Bir çok insana İngilizce dil bilgisi çalışmak sıkıcı geliyor.Çünkü kendi dillerinde bilmedikleri kuralları öğrenecekleri dilde öğrenmeye ve uygulamaya çalışıyorlar.
Yapacağınız diğer şey çok basit.
Diyelim ki Nouns(isimler)konusuna çalışıp bitirdiniz.O konuyu bitirdiniz diye öğrendim diye düşünmeyin.2 gün sonra unutacaksınız.Bu kaçınılmaz.Bu nedenle o konuyla ilgili alıştırma,egzersiz çözmeniz gerekiyor.Bunun için Google'a girip Nouns exercises yazıp aratın.Dünya kadar alıştırma sitesi çıkacak.O soruları çözün.Konunun tüm detayını artık aklınıza kazıyana kadar çözün.Bakın bakalım artık o konuyu unutuyormusunuz?

Bu işlem yaklaşık 6 ay falan sürer.
Bu işlemi yaparken kulağınızın o lisanın ritmine alışması için her gün 1.5 saat canlı radyo dinleyin.Ya da şu sitedeki seviyelendirilmiş eserleri dinleyin.Ayrıca eserlerin yazılı şekli de var.
http://etc.usf.edu/lit2go/

Bu şekilde bir çalışma ile üst düzey dil bilgisi öğrenirsiniz.Üst düzey konuşma ve okuma yeteneğine sahip olursunuz.Bu şekilde Çok iyi düzeyde öğrenebilirsiniz.Bu işin kısa yolu malesef yok.Bu süreç en az 1 sene sürer.Tabii Almanca,Fransızca gibi diller en az 2 sene.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Güncelleme:
Ana konuya Rusça dil bilgisi tekrar ve alıştırma siteleri eklendi.
Uzun bir araştırma sonunda bunları bulabildim.
En kapsamlı olanlar bunlar.Fakat yeni bir site bulduğumda anasayfaya eklerim.
Yeni eklenenler:
http://www.russianforfree.com/exercises.php
http://study-languages-online.com/russian-grammar.html#tab=3
http://learnrussianlearnrussian.com/free-online/
http://practicerussian.com/Tests/TestAlphabet.aspx


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
10 yıl
Yarbay

Site açıldığında en alt kısımda bulabilirsiniz, все подкасты tıklayarak tüm podcstlara ulaşabilrisiniz, derslerin altındaki pdflere bakmayı unutmayın, hepsi ücretsizdir.
Radiopotoka gelirsek sadece şarkı değil tüm haber radyoları,tarih radyoları, aklınıza gelecek tüm radyoları içinde barındırıyor, эхо москвы,коммерсант, вести iyi haber kaynakları, ru.hellomagazine.com bunada bakmanızı tavsiye ederim.

Ve kaynaklara gelirsek en iyi en mükkembel kaynak ruscada rus filmleri rus altyazı ile izlemektir bundan etkili çözüm malesef yoktur bir süre sonra alt yazısız devam etmek yararınıza olacaktır, anlamasanız bile rus kitapları okumak ve onları world de yazmak çok yardımcı olacaktır ilaveten, Дорога в Россию, 50 derste rusça iyi kaynaklardır bunlardan sonra 5 setlik rosetta stoneyi öneririm.

Paylaştığınız kitapları bilmiyorum, bir göz atayım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Teğmen

Rusça video dersleri ve youtube kanalları

https://www.youtube.com/user/vanilla167333/featured Kadın çok komik videolarla grammer , kelimeler ve günlük hayatta konuşma üzerine

https://www.youtube.com/user/weeklyrussian başlagıç düzeyi için rusça dersleri

https://www.youtube.com/user/weeklyrussian buda günlük hayatta konuşma üzerine sokak diyalogları ve sokakta yapılan röpörtajlar olan bir kanal

Rusça Podcastler

https://itunes.apple.com/ru/podcast/learn-russian-step-by-step/id505802055?mt=2&ign-mpt=uo%3D4 ücretsiz yeni başlıyanlar için iyi olur diye düşünüyorum

http://ochenporusski.com/ rusça deyimleri ve günlük konuşmaları ögrenebileceginiz güzel bir site kaliteli podcastler

http://ruspod.com/lessons/ yeni başlıyanlar ve orta düzey için harika site paralı olmasına ragmen 7 günlük deneme üyelikte bütün dersleri çekebilyorsunuz pdfleri ve grammer anlatımı mevcut gerçekten kaliteli bir kaynak

http://www.russianpod101.com/ benim favorim özellike telafuzlarda ve kalıpları oturtmamda çok faydası oldu konuşturmaya yönellik 6 usd üyelik şuan tavsiye ederim

http://learnrussianweb.net genelde advanced düzeyinde içerikler var yazma,dinleme,kelime fln hepsi var ama

http://web.international.ucla.edu/russianflagship/business buda iş rusçası için belki ilgilenen vardır


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: nebulla

İngilizce seviyem pre intermediate listening yaparsam bi şey anlamıyorum (kelime bilgisi ve gramer eksiklerim var) yine de listening çalışmaya devam mı etmeliyim

Şuan ki durumunuzun çözümü için iki yol var.

1.YOL:Önce gramer eksiklerini tamamlayıp sonrasında dinleme,okuma gibi becerilerde kendinizi geliştirmek.Bu yolu seçerseniz sistemli çalışmayı seçmiş oluyorsunuz.Yani bildiklerinizin üzerine bilgi ekleyip yabancı dildeki becerinizi geliştirmiş oluyorsunuz.(Çoğu kişi bu yöntemi seçiyor.Sistemli olduğu için ve sonucu gözleriyle gördükleri için)
Mesela konuşma becerinizin geliştiğini fark edebilirsiniz.Bu yöntemde akıcı konuşmak 2.yola göre daha yavaş gelişecektir.Her konuyu detayıyla öğrenmek konuşurken sizi biraz düşündürecektir.Ama bunun da çaresi gramerden sonra yine bolca dinlemek ve okumak.Ama bu yöntemde akıcılığı son aşamada kazanacaksınız.Aslında bu birinci yolda çalışmanın en olumsuz tarafı sizin başarı sonuçlarınızın hep son aşamada görecek olmanızdır.

2.YOL:Önce uzun süre dinleme çalışması yaparak o lisanın ritmini zihninize yerleştirip sonrasında dil bilgisi çalışarak yabancı dil becerinizi geliştirmek.Bu yöntemde ise aslında bildiğiniz ama farkında olmadığınız ve bildiklerinizin neden o şekilde olduğunu öğrenerek o lisandaki becerinizi arttıracaksınız.Bu yöntem yabancı dil öğrenen için biraz riskli,sonucu hemen görünmeyen(ama aslında farkında olmadan geliştiğiniz) gibi geliyor.1.yolun aksine bu yolda konuşma becerinizin ne kadar geliştiğinin tam olarak fark edemezsiniz.O dili konuşan kişilerle konuştuğunuzda aslında diğer yönteme göre daha iyi derecede akıcı konuşursunuz.1.yola göre daha erken bir zamanda akıcı konuşursunuz.Bu yöntemin olumsuz özelliği ise geliştiğinizin farkında olmamanız ve çalışırken sonuçları anında almadığınız için sıkıcı olabiliyor.

Ben 2.yolu İspanyolca'da denedim.Açıkcası dinleme çalışması yaptıktan sonra(burada 5 ayı kastediyor.GÜnlük 5 saat.Az bir zaman değil.İspanya'ya gitseniz bile belki hergün 5 saat diyalog dinleme imkanınız olmaz.Ki dinlediğiniz konular havadan sudan olmuyor.)İspanyolca gramerde bu kadar hızlı ilerleyeceğimi düşünmüyordum.Ama gelişim açısından faydası oldu.Dinleme çalışması yaptıktan sonra Rosetta Stone ve spanishpod101 ile ilerlediğim.Sonrasında iş okuma ve yine dinlemeye kaldı.Şuan advanced seviyesindeyim.

Aslında bu 2 yolu seçmeden sizin yabancı dili öğrenme niyetinizi bilmek gerek.Mesela sınav için öğreniyorsanız 1.yol daha uygun olur.Çünkü sonuca hızlı ulaşıyorsunuz.Ama hobi için,gerçekten bilmek için,iyi düzeyde bilmek için 2.yol daha uygun gözüküyor.Seçim sizin.Başarılar dilerim.



N
10 yıl
Teğmen

Önce bilinç altı olayını açıklamak istiyorum yeni bilgi önce beyinden geçer daha sonra aşarı fazla tekrarla karşlılaşınca omuriligi geçer reflexs kazanır
Örnek: Bisiklet sürmek, dans etmek, şarkı söylemek, limon görünce ağzın sulanması.

Anadilimizde aynı şekilde sürekli aynı kalıplara maruz kalarak ögreniyoruz ,şuan burda konuştugumuz şeyler geçmişteki yaşanan anılarımızdan deneyimlerimizden geliyor

Glossika yı bende gördüm ve demosunu denedim sistem işe yarabilir ama ben çok başarılı olacagını sanmıyorum Effortless ile farkını söylersek Effortless'de bir hikaye anlatılıyor ve zihninizde ona göre durumlar canlanıyor hikayenin akışına göre farklı durumlara göre nasıl bir yaklaşım ve sorulan sorularla ve cevaplarla bu zihnimizdeki canlanan durumdan daha efektif bir ögrenim yöntemi çıkıyor
glossika ise dümdüz bir şekilde cümle ezberletiyor , oysaki bana göre dil ögrenimi fiziksel ve bazı soyutsal davranışları konuşmalarla ilişkilendirmek ve effortless de grammeri dinliyerek ögrenin diyor ki zaten dinlemedikçe grammer kurallarını konuşma dilinde paratikte kullanmak imkansız gibi, neyse sanki effortlessin satış direktörü gibi konuştum

sizinde belirttiginiz gibi hocam herkezin agırlık vermesi gereken nokta listening tabi bunuda efektif çalışmak gerekiyor ..



R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: 07iiddrriiss07

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: 07iiddrriiss07

Üstad önerdiğiniz Fono Yayınları İngilizce Dil Bilgisi kitabını sipariş ettim . Kitap geldiğinde nasıl bir çalışma programı yapmalıyım ?

Anasayfada çalışma planı vardı okumadınız sanırım.
Özellikle dil öğrenirken aceleci olmayın.Bu çok yanlış.
Anasayfadaki önerileri eksiksiz uygularsanız sıkıntı yaşamazsınız.Ama ek olarak o dili hangi alanda kullanacaksanız ona göre bir çalışma programı önerebilirim.Kusura bakmayın çok fazla mesaj olunca karıştırıyorum bazen.

İngilizceyi herhangi bir alanda kullanmak için öğrenmeyeceğim . Yani İngilizcede kendimi olabildiğince geliştirmek istiyorum . Mesela İngilizce dizi , film izlerken Türkçe altyazıya hiç ihtiyaç duymadan izlemek istiyorum . Gazete , makale , dergi gibi şeyler okuyabilmek istiyorum .

Ana sayfayı hatta bütün yorumlarınız okudum neredeyse . Şunu sormak istiyorum . Mesela Fono Yayınları kitabına çalıştığımda ve bir konuyu bitirdiğimde direk diğer konulara geçeyim mi yoksa o konu ile ilgili verdiğiniz Dil Bilgisi Tekrar , Alıştırma , Egzersiz sitelerine mi çalışayım ?

Ve son olarak dinleme ve okuma için verdiğiniz lit2go ve radyo dinlemeyi nasıl yapacağım ? Yani ne zaman dinleyeyim bunları nasıl bir program yapayım ?

Türkçe altyazıya gerek duymadan film izlemenin şöyle bir mantığı var.Eğer advanced seviyesine gelseniz bile o filmin tamamını anlayazmısınız.%90'ını ancak anlayabilirsiniz.Çünkü özellikle filmlerde farklı söyleyişler,deyimler gibi değişik cümle kalıplarıyla karşılaşacaksınız.Filmlere göre de çok değişiyor.Ben İngiliz yapımlarında deyimler ve atasözleri dışında zorlanmıyorum.Ama Amerikan yapımı filmlerde argo,sokak dili daha fazla oluyor.Filmlerde anlama oranını arttırmanın tek bir çözümü var.Diyelim ki siz advanced seviyesine geldiniz.Kelime bilginizde iyi sayılır.Önce filmi altyazısız izleyin.Fİlmi bitirdikten sonra nereleri anlamadığınızı düşünüp İngilizce altyazıyı açıp başkan sona okuyun.Anlamadığınız veya yanlış anladığınız ksıımlara ek olarak bakıp ne olduğuna bakın.Deyim mi atasözü mü,argo mu? Bu şekilde her film izlediğinizde o açıklarınızı kapatırsanız belli süre sonra film izlerken çok çok büyük oranda eksikleriniz kalmayacaktır.Bunu yapmadan filmlerdeki anlama oranını başka türlü arttırmanız çok zor.Başka bir yöntem deneseniz de işi daha da uzatmış olacaksınız.Sonuçta ben anlamıyorum şu İngilizce'yi deyip kendinize güveniniz azalacaktır.Bu genel bir sorundur.Çözümü belli.

Gazete,makale okuma işi ise bambaşka bir şey.Bu film izleme işinden farklı.Film izleme de yavaş yavaş işin içine giriyorsunuz.Bunda ise tam tersi.Hemen okuyorsunuz.Bilmediğiz dünya kadar kelime çıkıyor.Yabancı dil bilen birinin en çok zorlandığı şey gazete okumaktır.En çok zorlandığı becerisi ize yazma becerisidir.Gazete okumak için 5000 civarında kelime bilmek gerek.Ben okurken şu yöntemi seçiyorum.İndependent okuyorum.Sadece anasayfayı açıp genel olarak o haberleri okumak yerine 1 haber ekonomi,1 haber magazin,1 haber kültür,1 haber dünya haberleri,1 haber gezi,1 haber spor,1 haber eğitim,1 haber de bilim konularında haberler okuyorum.Zaten haber sitelerinin üstünde bu başlıkları bulabilirsiniz.Farklı alanlardan haberleri okuyunca daha fazla alanda daha fazla kelime bilgisi gelişiyor.Belli süre sonra(bu en az 6-7 ay)artık o gazete size zor gelmeyecek.Bunu yapmadan sadece anasayfadaki haberleri okuyarak gelişiminizi yavaşlatacaktır.Çok fazla bilgi içinde boğulmaya gerek yok.Her bölümden 1 haber yeterli.Ama öğrenme sürecinden sonra istediğiniz kadar okuyabilirsiniz.

Ana sayfadaki mesajları tam olarak okumamışsınız.Çünkü orada ben yazdım.Fono'da bir konuyu bitirdikten sonra alıştırma,egzersiz sitelerindeki o konuyla ilgili egzersizleri çözün dedim.O konuyu artık zihninize kazıyana kadar onları çözün.Bir konuyu öğrenmeden asla diğer konuya geçmeyin.
Gramer çalışmak neredeyse 5-6 ayınızı alacaktır.Bu süre zarfında sadece gramer çalışmayacaksınız.Lit2go da dinleyeceksiniz.En alt seviyeden başlayarak her gün en az 3 saat dinleme yapın.Dinlerken metni kesinlikle takip edin.Bakın kelimeler nasıl telaffuz ediliyor öğrenirsiniz.Cümleleri çevirmeye çalışmayın.Sadece dinleyip takip edin.

Gramer bu şekilde bittikten sonra okumaya daha fazla ağırlık vererek artık kelime öğrenmeye başlayabilirsiniz.
Artık lit2go'yu okuyun.Bilmediğiniz kelimeleri öğrenin.
Eğer dediğim bu yöntemi uygularsanız başarısız olma ihtimaliniz yok.
Bu şekilde çalışıp advanced seviyesine geldiğinizde oradaki neredeyse tüm cümleleri anlayacaksınız.(bazı super advanced deneme örnekleri var.Onları anlamayabilirsiniz.)Zaten lit2go'yu bitirince gazete okumak ta kolaylaşıyor.

Sizin tüm bunları yaptıktan sonra radyo dinlemenizi öneriyorum. Her gün 2 saat olabilir.Peki kaç ay dinleyeceksiniz? Çok değil 3 ay sadece.
BENDE BURADAN İDDİA EDİYORUM.
Böyle çalışan birisi okuma,dinleme,konuşma becerilerinde üst düzey bir bilgiye sahip olacak.
Sadece yazma becerisinde geri kalabilir.O da zaten essay(deneme) yazmak gibi farklı şeylerle geliştirilebilecek bir beceri.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: 07iiddrriiss07

Hocam lit2go sitesinde dinleme yapınca uykum geliyor . Önerebileceğiniz bir şey var mı ?

2 sebebi var.
Birincisi bilgisayarınızın ekran parlaklığı fazlaysa gözünüz ağrıyor olabilir.
İkinici bir bardak çay için uykunuz açılır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.