Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
38624
Cevap
1234817
Tıklama
39
Öne Çıkarma
Cevap: ★SONY XPERIA™ Z2 KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT | TR ROM FTF ★ (347. sayfa)
A
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sirreal911

Arkadaşlar Turkcellden z2 alsam O kullaklıklardan geliyor mu yoksa Standart kullaklık mı geliyor ?

Standart kulaklık gelir.



A
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: freestyler_07

Aynen keşke almasaydım. Farkı yok sanırsam sadece arka cam koruması da çıkıyor ondan aldım :) Zaten garantiye göndereceğim teli ve büyük ihtimal yenisi ile değiştirecekler ekran filmi boşa gitti anlayacağın

Oha ekran koruyucu ve kılıf varken mi öyle oldu. Geçmiş olsun ya. 2si beraber koruyamadıysa boşa takıyoruz. Bu arada ekran koruyucu cam mı dedin? Yoksa lafın gelişi. Bazı koruyucular cam oluyor çünkü ama çoğu plastik.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl
Teğmen

Call blocker olarak ne kullanıyorsunuz Z2 de?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
10 yıl
Binbaşı

Engin abi beni de ekler misin listeye?




Bu mesajda bahsedilenler: @Engin.OK
O
10 yıl
Teğmen

Z ultra nın kamerasında flaş yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @pprc
E
10 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar pil performansını artırmak için ne tavsiye edersiniz? Program, veya hangi modları kullanıyor sunuz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
10 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar. Severek kullandığım Xperia Z cihazımı satıp Z2 almak istiyorum. Ancak kullanan ve araştıran arkadaşlarıma bir sorum olacak. Eminim forumda daha önce tartışılmıştır ancak bir kaç küçük detay bu.

1) Cihazı satın alırken kasa açıklığının olup olmama olasığını göremiyoruz kapalı kutu olduğundan. Bunu kutu üzerindeki emarelerden anlamanın bir yolu var mıdır?
2) Türkiye'de satılan içerikte dock ve ses engelleyici kulaklık yok. Kulaklık oldukça kötü müdür yoksa Z'deki ayarda bir kulaklık mıdır?
3) Paralel ithalatta 1950 gibi fiyatlara dock+nc kulaklıklı versiyonlar mevcut. Paralel ithalat satın alan varsa bilgilendirebilir mi?
4) Satın alınırken dikkat edilmesi gereken bir başka konu var mıdır?
5) Şu ana kadar gözlemlediğiniz kronik bir sorun var mıdır? (Malum Z'nin arka kapağı havalanıyordu :D)
6) Kredi Kart ile satın alım bittiği için en uygun seçenek (GSM operatörleri harici) hangisidir?


Şimdiden çok teşekkür ederim. Unuttuğum bir şey varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim değerli arkadaşlarım.

Saygılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
10 yıl
Yarbay

Beyler ben bootloader'ı acip root ettim
bugun de dedim ki custum kernel yukleyeyim ama yukledikten sonra telefon takılıyor boot ekranında
40 saniye falan durduktan sonra ekranda goruntu gidiyor ve kaliyor oyle



Ps: sorun yok sonucta backup almıstım geri yukluyorum ama custom kernel niye olmuyor onu anlamadim



C
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sirreal911

Arkadaşlar Turkcellden z2 alsam O kullaklıklardan geliyor mu yoksa Standart kullaklık mı geliyor ?

Standart geliyor dostum. Hergün elimden geçiyor


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
10 yıl
Çavuş

Hocam merhabalar bende z2 almayı düşünüyorum da.Yeni partlar çıkmasını bekliyorum ki ürünlerde sorunlar ortadan kalksın diye (ısınma,kasa açıklığı vs.)

Sizce ne zaman almalıyım ürünü ve nerden teknoloji market olarak ?

Şimdiden teşekkürler.



W
10 yıl
Binbaşı

Telefon sahibi değilim ama senin sorduğun sorularının aynısını kendime sorduğum ve cevapların olumsuz olmasından ötürü almadım

o yüzden şunu söyleyebilirim,

1) kutu üzerinde ki emarelerden anlaman imkansız, ama mağaza sorumlusuna, kendini ciddi alıcı olduğunu hissetirirsen kutu açtırabilirsin. Sonuç 2200 TL lik bir MALI bakmadan almama gibi bir durumun söz konusu, satıcı da göstermeden satması gibi bir duruumu DÖZ KONUSU OLAMAZ.

2) 2 Kulaklığı da denedim. Standart Kulaklık iyi, yani ortalama kötü değil. Ancak her ne olursa Olsun NC Kulaklık mutlaka almanı tavsiye ederim. Walkman modasından beri kulaklıkla müzik dinlerim, Böyle bir ses kalitesi ve hazzı yaşamadım. O yüzden şiddetle tavsiye edilir.

3)Paralel ithalat vs. yerine cihazının Sony eurasia garantisi olması dikkat etmen en önemli husus. Distribütör garantisi vs. Bunların tefaruatı baş ağrıtır,

4 ve 5) Cihazın kronik sorunlarını ve bu sorunların çözümü ile Sony ile yaşadığım süreci bu konu altında yazdım ama şu an işten yazdığım için bulup ekleyemiyorum. Bulabilirsen okumanı rica ederim. Ama özetle kronik sorun gırla...

6) Kart ile satım bitti ama bankaların hemen hemen hepsi, kendisi vade farkı ile taksitlentirme veriyor. Ben Parçalı ödeme(1700 KK tek slip 500 Nakit) verip 1700TL lik tek seçimi 4 e bölebilrimim die bankamla görüştüm. Banka 100 TL vade farkı koydu Yani cihaz 2300 e gelecekti bana onun 1800 ü (1700+100 vade) 4 ayda 450 ye gelcekti (Axess)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 21 Haziran 2014; 16:51:01 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The_TaLos
N
10 yıl
Binbaşı

arkadaş bu telefonu kallanmayı bizmi bilmiyoruz yoksa sizmi çok iyi biliyoruz.... bu güne kadar bu güce yakın bütün cihazlar ısınıyo ve ben ısınmayan 4 çekirdekli cihaz görmedim. z, z1, s4, note 3, htc one (m7), m8, alayı ısınıyo.... z2'de aynı bu cihazlar gibi normal bi şekilde ısınıyo ve bu problem değil bence
alacak kişileride bu şekilde yanlış yönlendiriyor insanlar.

alacak arkadaşlar benim şahsi fikrim çok fazla kafanıza takmayın derim içinize sindiyse alın gitsin çünkü problemsiz veya sorunsuz bi cihaz yok. herkes herşeye bi kulp takıyo mutlaka...



İ
10 yıl
Binbaşı

Nc kulaklığı olanlar, kulaklığı Stm mikrofon gibi kullanabilirsiniz. Sadece kulaklığı takip Aksesuar ayarlarından mikrofonu seçin kulaklık mikrofona dönüşüyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insom -- 21 Haziran 2014; 17:51:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
10 yıl
Teğmen

Arkadaslar turkcellden z2 aldik arkadasa telefonda ses sikintisi var. Kim ararsa arasin farketmiyor karsi taraf kendi sesini tekrar duyuyor. Sikinti ne olabilir sizce turkcellden aldik iade sansimiz olurmu ki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Öncelikle söyleyeyim cihazı almadım,

Almadım çünkü senin gibi bende bu soruyu sordum ve gerek burdan gerek ise yurtdışı sitelerinde kullanıcı görüşlerini referans alarak cz2 yi almaya gittiğim her mağazada bu sorunlarla karşılaştım ve almadım.

Cevabı ise (sen sorduğun için)

1) Kasa Açıklığı. Nedir Dersen full cam olan ön paneli şase üzerine (yani telefonun kasasına) monte ederken max 1 mm aralığa kadar olan boşluk. Eğer Google a sony xperia z2 gap issue şeklinde görsel araması yaparsan daha sağlıklı olur.

Sony nin açıklamasına göre başta su geçirmezlik özelliği olmak üzere telefonun hiç birşekilde kullanımına olumsuz etkisi yok.

2) Kamera lenslerinin ve flaşın asimetrik konumlandırılması. Nedir: ön ve arka kameranın ve flaşın yamuk takılması eğer google a sony xperia z2 off center lens şeklinde görsel araması yaparsan karşına çıkar. Sony bununla ilgili kronik bir üretim hatası olmadığını belirtti. ve kameranın performansı da bozacak olumsuz bir etkisi olmadığını da ekledi

3) ekran içinde yada kamera lensi üzerinde toz zerreciği.

4) bazı cihazlarda ölü pixel olması.

5) cihazın 4k video çekiminin samsung s5 gibi süre sınırlandırması konulmamasına RAĞMEN cihazın aşırı ısınma sorunu yüzünden kamera özelliğinin kapanması ve soğutulmsı gerektiği uyarısı.

6)akıllı çağrı özelliklerinin tam verimli çalışmaması (çalışması için cihazın dilini önce İngilizce ye sonra çağrı özelliklerini aktive edip Sonra Türkçe ye dönünce kullanabiliyorsun ama telefonu her kapatıp açtığında aynısını yapman gerekiyor)

7) Streo hoperlöre sahip olan cihazın bildirim seslerini mono çalması.

ilk 4 madde üretimsel hatalar. Sony her ne kadar bunların, cihazın çalışmasını ve stabilitesini bozmadığını söylese de 2200 TL fiyatı olan ve AMİRAL GEMİSİ olarak adlandırılan yani en son sürüm bir telefona yakışmayan, özelliğini sıradanlaştırıan, Çin Malı çakma üretim gibi duran KISACASI manevi ağırlığı olan telefonun değerine yakışmayan üretim hatalarına dikkat edip cihazı iyi incelemeni tavsiye ederim.

5 - 6 ve 7. maddeler ise tamamen yazılımsal olup bir güncelleme ile giderelebilecek sorunlar. Ama özellikle telefonu rootlayarak bu sorunları da kendin çözebilirsin.

Ama şahsi tavsiyem cihazı garanti dışına sokacak işlemler uygulayıp risk almamandır. Ayrıca Sony nin güncellmesini de beklemende yarar olduğu kanısındayım.

Özetle Bence Önce Sony nin çıkaracağı güncellemeyi ve o güncellemenin özellikle 5 -6 ve 7. maddeye ve cihazın akıcılığı ve stabilitesini arttıran diğer etkilerini forumlaran takip etmen.

eğer güncelleme gerçekten bir etki yarattı ise sonrasında mağazalarda ilk 4 madde yi barındırmayan DÜZGÜN LENSLERİ VE FLASI ORTADA VE KASA AÇIKLIĞI OLMAYAN bir cihaza sahip olmak için seçmece karpuz alır gibi her cihazın yoklayarak telefonu alman.

iyi forumlar

The_tales hocam z2 yi şubattan beri bekleyen ve bu cihazın hayaliyle yatıp kalkan, bir an önce çıkmasını bekleyenlerden biriydim.

Cihaz paralelle satışa sunulduğunda, daha önce distribitör kanalıyla ithalatçı kanal garantili cihaz alıp kullanan ve kötü tecrübe sahibi olduğum için resmi satışını bekledim.

ve o günden beri de telefonu almaya gittiğim her mağazada (Sony center, Vatan, Mediamarkt, teknosa vs.) yukarıda belirttiklerimle karşılaştım.

Mumberten_ank hocam dikkati sadece cihazın ısınmasını baz alıyorsan inan, cihazın ısınmasını sorun olarak görenlerden değilim, ayrıca ısınma sorununun yazılımsal bir güncelleme ile (özellikle 4K çekim) giderilebilmesinin mümküğn olacağını da ekledim (Hoş 402 de buna çözüm bulamadı bakalım bir sonraki nasıl olacak?) sonuç olarak fiziki kruallar gereği böyle bir donanımlı cihaz o boyutlarda, belirli bir kullanım süresi sonrasında elbetteki ısınır bu doğaldır.

ANCAK yukarıda yazılanları da ne de olsa sorunsuz cihaz yok artık bununla idare edicez mantığı ile hareket edip 2200 TL vermek te günahtır. Ancak bunun en kötüsü de Sony'nin yukarıda yazan özellikle ilk 4 maddesinde ve bu forumda ve diğer forumlarda (özellikle de yurt dışı) bu sorun çokça kez belirtmesine rağmen Sony'nin bunu bir hata olarak görmemesi ve üstüne sıkıntı yok şeklinde açıklama yapması da müşteri memnuniyeti politikasının kalitesini gösterir.

Sonuç olarak daha önce hiç IPHONE kullanmadım. ama objektif gözle belirtmek isterim ki Kız kardeşimin 5S i aldıktan 20-25 gün sonra boyası soyulmaya başladı, ve Apple hemen cihaz değişikliğine gitti. Gerekçesi de Markamızın prestijini sarsacak olumsuzlukları gidermek ve müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurmak görevimiz.

Senin dediğin gibi sorunsuz ürün olmaz alayım ne de olsa büyük marka illaki bir hizmeti vardır mantığı ile Sony'e ön cam ile şase arasında milimetrik kayma var ve bunu nasıl bir garanti kapsamı sunuyorsun diye sorduğunda (mail olarak) verdiği cevap:

Sayın YYY ZZZZ,


Sony Xperia Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.


Sorununuzla ilgili olarak, sizi bilgilendirmek isteriz ki Sony Xperia™ Z2 model telefonlarımızda kronik bir problem bulunmamaktadır. Sony Mobile ürünlerimizin Sınırlı Garanti Şartnamesinde belirttiğimiz gibi "Garanti süresinde ürününüzün normal kullanım ve servis verilmesine rağmen kusurlu tasarım, malzeme veya işçilik nedeniyle çalışamaz duruma gelirse, ürünü satın aldığınız ülkedeki/bölgedeki Sony Mobile yetkili dağıtıcıları veya servis ortakları, kendi seçimleri doğrultusunda, Sınırlı Garanti koşulları dahilinde, ürünün onarımına veya yeni bir ürünle değiştirilmesine karar verecektir." Bilginize sunarız.


Cihazınız hakkında teknik destek için +90 212 473 77 77 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimiz, servislerimiz ve teknik desteğimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi içinwww.sonymobile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilmenizi isteriz ki 7 gün içerisinde yanıtlanmayan e-postalarınız sistemimiz tarafından otomatik olarak kapatılır. Daha sonra ki iletişimleriniz teknik birimimize ulaşmayacaktır bu yüzden yeni bir sorgulama başlatmanız gerekecektir.


Saygılarımızla,
XXX YYYY


Sony Xperia Müşteri Hizmetleri



Bence bir yönlendirme yapılacaksa her şekilde araştırıp, neyin ne olduğunu görüp tecrübe ederek ve empati kurarak, yapılması en doğru yönlendirme ve referans olmanın temel noktalarıdır.

Saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Binbaşı

a




Bu mesajda bahsedilenler: @winwin35
F
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

quote:

Orijinalden alıntı: freestyler_07

Aynen keşke almasaydım. Farkı yok sanırsam sadece arka cam koruması da çıkıyor ondan aldım :) Zaten garantiye göndereceğim teli ve büyük ihtimal yenisi ile değiştirecekler ekran filmi boşa gitti anlayacağın

Oha ekran koruyucu ve kılıf varken mi öyle oldu. Geçmiş olsun ya. 2si beraber koruyamadıysa boşa takıyoruz. Bu arada ekran koruyucu cam mı dedin? Yoksa lafın gelişi. Bazı koruyucular cam oluyor çünkü ama çoğu plastik.

Ekran koruyucu vardı sadece kıkıf yoktu. Cam değil lafın gelişi dedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
10 yıl
Yüzbaşı

Hocam teşekkür ederim. Bahsettiğin önceki yazılarını, yorumlarını okuyacağım. Dediğin gibi 2200 TL kolay kazanılmıyor. Dolayısıyla Xperia serisinin aldığım her modelinde sorun yaşadığımdan dolayı Sony markasına duyduğum güveni yitiriyorum. Nostalji olmasın ama Sony Ericsson zamanında ne garantide bir sorun ne de cihazlarda bir yamuk vardı. Sorularımı tek tek yanıtladığın için tekrar teşekkür ederim.

Takibindeyim iyi adam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @winwin35
S
10 yıl
Teğmen

Bugün çekmiş olduğum 15 mp süperotomatik resim.
http://hizliresim.com/0V9lvZ



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Yüzbaşı

402 yi flastoolayım derken flastoolum eski imiş başladı ama hemen kaldı ve simdi acılmıyor telim acil flastoolun son sürümünün z2 ile uyumlu linkini atabilecek varmı 64 bit win 7 bilgisayarım z2 ye flas atabilcem olsun bir sürü buldum eski onların icinde secmlerde bile z2 yok acil lazım tel acılmıyor



edit halledildi yeni versiyon flastool ile 16.01 ile yükledim acıldı telefon





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baros-66 -- 21 Haziran 2014; 21:06:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.