Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8680
Cevap
341966
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: [ Sony Xperia Sola { 1 GHz DC - 512MB | 3.7' FWVGA LCD | 5MP - AF - 720p | NFC ] (172. sayfa)
G
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: yahho96

quote:

Orijinalden alıntı: bjk_serco

quote:

Orijinalden alıntı: yahho96

quote:

Orijinalden alıntı: bjk_serco

quote:

Orijinalden alıntı: yahho96

sola çok sorunlu arc s alın rahat edin bende sola var arkadaşımda arc s var performans hiçbi farklılıkları yok sola anca kağıt üstünde iyi
solada gps(navigasyon kullanılmıyo),modeme bağlanmıyo (yanında kilit işareti olanlara)dönüşüm işareti varsa bağlanıyo,10 oyundan 3 ünde takılıyo bide çift çekirdek, menü geçişlerinde bile takılıyo!!!
ben kendime ıcs gelince düzelir diye teselli ediyorum( inşallah öyle olur)

Yazdığın birkaç şeye cevap vermek istiyorum

-Gps sorunlu demişsin evet bir bakıma sorunlu ama tamamen yazılımsal eğer sabit bir noktada 4-5 dakika beklerseniz uydulara bağlanıyor eğer veri akışını açarsanız dakikası dolmadan uydulara bağlanır.Sony'nin gps geliştiricisinin verdiği cevaba göre gps sorununu icsde düzeltmişler.
-Yanında kilit olanlara bağlanmıyo demişsin yanında kilit olanlar dediğin şifreli olan wirelesslar ve şuan bağlı olduğum ağ şifreli ve bağlandığım diğer ağlarda şifreli ancak hiç sorun yaşamadım bu olayda yazılımsaldır.
-Dönüşüm işareti dediğim wps yada diğer adıyla air touch bu olayda bütün modemlerde bulunmuyor.Modemin üstündeki bir düğme sayesinde düğmeye basınca o ağa bağlanmak isteyen kişilere şifreyi gönderiyor ve otomatik bağlanıyorsun kullanıcının bir şifre girmesine gerek kalmıyor benim modemimdede wps özelliği var ve sorunsuz kullanıyorum.
-Benim oynadığım oyunlarda şuana kadar bir takılma olmadı gta3,hot pursiut gibi oyunları oynuyorum sorun yok.

Bütün bu saydıklarının yazılımsal olduğunu düşünüyorum şuan kullandığımız sürüm bence Sony'nin ics verilinceye kadar idare etmek için verilen bir sürüm ics ile telefondan daha iyi performans alacağımızı düşünüyorum.


-evde bende bağlanabiliyorum ama okulda bağlanmıyor arkadaşta 5800 var o bağlanıyo ben bağlanamıyorum (modemin yanındayken, çekmiyo demiyorum!)
--evdekinde dönüşüm işareti var ,okuldakinde kilit var ben bu kilitli yere nasıl bağlanabilirim??(bazı kişiler o şifreli demek yazmış onlara iyiki beni bilgilendirdiniz diyorum)
---sen hiç navigasyonu çalıştırdın mı? gps test programında bağlanıyo, aç google maps veya başka navigasyon programı naviyi açmıyo sorunlar ekrana geliyo çalışmıyo!!

cevaplarsan çok memnun olurum (oyun içinde agent dash ve fruit ninja tavsiye ederim oyun baştan sona takılıyo)

Alaylı tarzda iyiki beni bilgilendirdiniz demişsin madem biliyosun niye şifreli değilde yanında kilit işareti olan diyosun.Ayrıca önceki sayfalara bakarsan gps hakkında benden daha çok mesaj atan yok gps problemini kaçkez dile getirdim hiçkimsede çıkıp denedim bendede böyle oluyo demedi sony forumuna konu açtım gps geliştiricisi mesaj attı sorunun yazılımsal olduğunu ics de düzelteceğini eğer telefondan memnun değilsel git sat telefonunu ama memnunum dersen yeni yazılım bekle çoğu şey düzelir

telefonu satmaya gerek yok ,sen gps sorunlu şuan çalışmıyo dememişsinde kilite takmışsın

keşke önceki mesajlarımı okusaydın ama neyse şimdi söyliyim gps sorunlu ancak yazılımsal olarak sorunlu olduğu söyleniyor ics gelince bu durumu anlayacağız.Ayrıca söylediğin oyunları daha önce denemiştim sorun yoktu senin mesajını görünce yine indirdim denedim kasma felan yapmadı istersen telefonunu servise gönder bide onlar baksın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
12 yıl
Yüzbaşı

Slm millet. Benim bir haftadan beri bir problemim var. Telefon jarjdayken dokunmatik şaşırıyor. Hic birsey yapamiyorum. Bilgisi olan varsa aydinlatsin bir zahmet.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: korayakkus

Slm millet. Benim bir haftadan beri bir problemim var. Telefon jarjdayken dokunmatik şaşırıyor. Hic birsey yapamiyorum. Bilgisi olan varsa aydinlatsin bir zahmet.

eline alarak dene


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
12 yıl
Teğmen

İCS gelceğini bende burda gördüm İCS sola hayırlısı olsun :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl
Yüzbaşı

bu telefonu modem olarak kullanıp pc ine nete bağlanabilirmiyiz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

bu telefonu modem olarak kullanıp pc ine nete bağlanabilirmiyiz

Elbette


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: uNPReTTieR

Çağrıyı meşgule atınca telefon donuyor bazen. Reset atmak zorunda kalıyorum. Bu sorunla karşılaşan var mı?

Bu sorun benim bugün başıma geldi ilk önce telefonda kulaklık ile müzik dinliyodum birisi aradı çağrıyı kabul ettim konuşmaya başlaınca müzik devam etmeye başladı aynı anda arayan kişi ile konuşuyodum bu belki kullandığım programın sorunu olabilir ama sonrasında müzik playerın çalma tuşuna bastığımda müzik çalmadı ve diğer programlarda müzikleri açamadı bende bu durumu umursamadım.Daha sonra birisi aradı açtım ama karşı tarafın sesi gelmiyordu kapattım çağrıyı telefonu yeniden başlattım sorun düzeldi



D
12 yıl
Yüzbaşı

Telefonla netten video izlerken donuyor sürekli nedendir acaba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

bu telefonu modem olarak kullanıp pc ine nete bağlanabilirmiyiz

Elbette

nasıl


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: stopplay

quote:

Orijinalden alıntı: yasarda

quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

quote:

Orijinalden alıntı: yasarda

Arkadaşlar,

ICS de yüklemek istiyorum. Fazla oyun oynayamıyorum vakit bulup ama onun haricinde tüm özellikleri kullanırım

Xperia Arc S
Xperia Sola
Xperia Ray

hangisini tavsiye edersiniz? Genel anlamda kısaca önemli ve kayda değer farkları nedir? Yardımcı olabilir misiniz? Diğer alternatifim Atrix...

sony'nin xperia sola'ya ics sözü var ve %90 ihtimalle bir-iki hafta içinde gelecek. ilk hafta olması muhtemel. ayrıca 2011 model xperialara (arc s ve ray bu gruba dahil) jelly bean gelmeyecek. ama sola'ya gelme ihtimali yüksek.

teşekkürler, Sola diyorsunuz yani...

Atrix alabiliyorsan al bence performans açısından süper , solada arada takılmalar yapıyor atrixte arkadaşta tek takılma görmedim tek kötü yanı biraz kalın eger dıs gorunuse fazla takılmıyosan atrix al (ics jb falan hepsi vardı sanırım atrixte hazır)

Atrix ICS almayacak gibi gözüküyor... yoksa hiç düşünmezdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

quote:

Orijinalden alıntı: AnGets

Bugün bizde kardeşime Sola aldık..


Bizzat dükkanda Ace2 ile Sola yı karşılaştırdık.. Ace 2 nin ekranı Sola nın ekranının yanında çok sönük kalıyor.. Sola da cam gibi berrak ekran varken, Ace 2 de puslu bir ekran varmış hissine kapılıyorsunuz resmen..

Ayrıca ben telefon renklerine baktığımda kırmızı rengin bu tele çok yakıştığını düşündüğüm için onu almayı denedik ama maalesef hiç bir yerde hala bu renk yokmuş..Telefoncu 3 aydan önce pek geleceğini zannetmiyorum deyince Beyaz Sola alarak gruba katıldık..!

İlk izlenimlerim telefon hakkında çok olumlu..


Yalnız yardım isteyeceğim bir kaç konu olacak..
1)NFC yi nasıl kullanacağımızı anlamadım, kutunun içinden çıkan iki renkli NFC barları neye yarıyor ve nasıl kullanılıyor?

2)Bir telden Sola ya Bluetooth ile rahat şekilde dosya gönderemedim..Ya diğer tel hiç Sola yı görmüyor ya da gösterebilsemde Sola bu transfer başlamadan hep arka plana atıyor..Bildirim çubuğundan girip, oradan tekrar kabul etmem gerekiyor..Bunun bir çözümü var mıdır?

3)Bir de yine X telinden Sola ya Bluetooth ile veri aktarımı sırasında, aynı Wi-Fi ye bağladığım Laptopumun Wi-Fi bağlantısı kesilip, yeniden bağlanmasını durumu oluşuyor! Bu sorun hakkında bilgisi veya tecrübesi olan var mı?

4)3D fotoğraf olayını anlamadım?Menüde Panorama 3D seçeneği falan eklemişler..Çift lens olmadığına göre 3D fotoğraf çekemiyor olması lazım..Ekran da 3D değil, o zaman pratikte bu 3D lafı ne anlam içeriyor?


Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler..


1) mesela etiketlerden birini arabanıza astınız. bu etikete belirli görevler ekliyorsunuz. mesela navigasyon. arabadaki etiketi telefonun arkasından okutunca direkt navigasyon açılıyor sizin uğraşmanıza gerek kalmadan. akbil de okutabilirsiniz ama bilinmeyen etiket diyor

2)ayarlar/kablosuz özelliği ve ağlar/bluetooth ayarları/bulunabilir zaman aşımı/asla zaman aşımı olmasın şeklinde ayarlarsanız bluetooth açık olduğu sürece cihazınız görünecektir.

3) alakasız gibi göründü bilemiyorum.

4) ekranı çevirdiğinizde panoramik çekim yaparken farklı açılardan görüntü de çekmiş oluyorsunuz. yazılım fotoğrafı alırken karışık işlemden geçiyor ve bir çok farklı açıdan çekilmiş fotoğrafınız hazır. bunu 3d tv'de veya telefonunuzi sağa-sola döndürerek izleyebilirsiniz. yani çift kamera yerine tek kamerayla iki farklı açı.

ilgin için çok teşekkürler dostum.. inan çok yararlı oldun..

1) çok pratik güzel bir özellikmiş, mutlaka kullanılması gereken bir yenilik gibi duruyor..

2) Bluetooth işi halloldu..

3) Bende anlamadım bu işi, hangi anlarda kopmaya sebebiyet veriyor daha dikkatli inceleyeceğim bu işi.. dün tele bilgisayar vasıtasıyla yazılım yüklüyordum belki bununla da ilgili olabilir kopmalar..

4) Anladım, bir ara denerim bakalım bu özelliği..


Birde konuyu açan arkadaşın ilk mesajında çeşitli düzenlemeler yapılsa hiç fena olmaz gibime geliyor..

Mesela olası yaşanılacak sorunlar ve çözümler, tavsiye edilen programlar gibi..

Sorunlar ve çözümler'e senin bana yardımcı olduğun NFC etiket işi ve bluetooth ayarı eklenebilir..
Örnek başlık;

Sony Xperia Sola Soru Ve Cevapları
1)NFC etiketleri ne işe yarar?Nasıl kullanılır?
Cevap: Etiketlerden birini arabanıza astınız diyelim. Bu etikete belirli görevler ekleyebilirsiniz. Mesela navigasyon başlasın+bluetooth açılsın gibi..Sizin uğraşmanıza gerek kalmadan arabadaki etiketi telefonun arkasından okutunca direkt bu uygulamalar aktif hale geliyor..


Uygulamalara da kişilerin memnun olduğu en yararlı programlar isim ve kısa açıklamaları ile eklenebilir..Altlarına da play.google linkleri eklenebilir..
Örnek başlık;

Sony Xperia Sola Tavsiye Edilen Uygulamalar Bölümü

1)WhatsApp Messenger
< Resime gitmek için tıklayın >
Kısa mesaj hayranlarını mutlu edecek bu uygulama, kişi listenizdeki WhatsApp Messenger kullanan tüm kişilere ücretsiz olarak mesaj göndermenize izin veriyor.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS53aGF0c2FwcCJd


Not: Nacizane bir tavsiye olarak söyledim ama uygulanabilir mi bilemem..



Y
12 yıl
Yüzbaşı

GPS ve Wi-Fi sorunu yaşayan başka arkadaşımız var mı? Çok önemli benim için...

bende Asus A10 vardı, LCD panel kırılmış kullanamıyorum, servisle de garanti yüzünden tartıştık tamir de ettirmeyeceğim (230 lira istediler) o yüzden yeni tel bakıyorum ama A10 kullanırken 5-10 sn bile sürmezdi uydulara bağlanmam ve wi-fi da aynı şekilde...



A
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

bu telefonu modem olarak kullanıp pc ine nete bağlanabilirmiyiz

Elbette

nasıl

ben nasıl modem olarak kullanıldığını bilmiyorum. bilen bir arkadas acıklar inşallah.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

bu telefonu modem olarak kullanıp pc ine nete bağlanabilirmiyiz

Elbette

nasıl

ben nasıl modem olarak kullanıldığını bilmiyorum. bilen bir arkadas acıklar inşallah.

Ayarlar - Kablosuz özelliği ve ağlar - internet bağlantı paylaşımı - kablosuz ag paylasımını tıkla aktif et bi aşşadakındende yapılandırırsın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Binbaşı

o kadar sayfa tartıştık üşenip hala cihazın nasıl olduğunu soruyorlar. telefon tam olarak budur:http://www.teknokulis.com/Incelemeler/AkilliTelefon/2012/09/11/sony-xperia-sola



D
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Beyler ayıptır sorması, ben anlamam bu işlerden fazlada bu bahsi gecen ics nedir?

Ace cream sandwıch in(türkçe si dondurmalı sandviç) kısaltılmasıdır...android in çıkardığı bizim telefonda bulunan yazılımın bi üstüdür...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
12 yıl
Yüzbaşı

@agens kardeşim konuyu başlatan sola kullanıcısı değil sanırım zaten pek ortalarda yok s dediğin çok doğru konuda düzensizlik olduğu için zaten aynı sorular defalarca soruluyor kısır döngü böyle devam ediyor bence foruma sık sık giren bir arkadaşımız yeni konu açıp düzenleme yapabilirse oradan devam edilebilir daha faydalı olur insanlara böylece...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfcmfcc -- 26 Eylül 2012; 23:25:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: stopplay

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

bu telefonu modem olarak kullanıp pc ine nete bağlanabilirmiyiz

Elbette

nasıl

ben nasıl modem olarak kullanıldığını bilmiyorum. bilen bir arkadas acıklar inşallah.

Ayarlar - Kablosuz özelliği ve ağlar - internet bağlantı paylaşımı - kablosuz ag paylasımını tıkla aktif et bi aşşadakındende yapılandırırsın

teşekkürler fakat ben kablo ile bağladığımda yapmak istiyorum bu konuda bilgin var mı?


Bu mesaja 3 cevap geldi.
J
12 yıl
Yarbay

Vatan'da 796 lira olmuş. Kampanya ne zaman bitiyor acaba? Duruma göre bugün alabilirim. Çok farklı segmentlerin telefonları olmalarına rağmen S3'le bunun arasında gidip geldim de sanırım ihtiyaçlarımı en iyi karşılayacak olan cihaz bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

quote:

Orijinalden alıntı: stopplay

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

quote:

Orijinalden alıntı: tarkan4407

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

bu telefonu modem olarak kullanıp pc ine nete bağlanabilirmiyiz

Elbette

nasıl

ben nasıl modem olarak kullanıldığını bilmiyorum. bilen bir arkadas acıklar inşallah.

Ayarlar - Kablosuz özelliği ve ağlar - internet bağlantı paylaşımı - kablosuz ag paylasımını tıkla aktif et bi aşşadakındende yapılandırırsın

teşekkürler fakat ben kablo ile bağladığımda yapmak istiyorum bu konuda bilgin var mı?

valla onu hiç denemedim bilgisi olan arkadaşlar çıkar sabaha yazarlar :)