Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
3828
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SONY'nin açmazı. mkv oynatan LCD TV'si olacak mı?
A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla LG ve Samsung'un yeni LCD (ve LED) modelleri divx ve mkv ile paketlenmiş videoları hatta Türkçe altyazılarıyla gösteriyorlar. Ancak SONY'nin mkv video gösteren bir televizyon yapması prensip olarak yanlış geliyor. Çünkü mkv demek, çoğunlukla Blu-ray (nadiren savaşı kaybeden, ama belki de akıllıca davranarak ringden erken ayrılan Toshiba'nın desteklediği HD-DVD) optik disklerden, 1080p çözünürlükte, (nadiren 720p) filmlerden riplenen (bunu Türkçe olarak aşırılan demek gerek) filmler demek. SONY HD video için çok fazla yatırım yaptı, PS3 ve ayrıca ürettiği Blu-RAY playerları var. LCD'lerinde MKV oynatması, (Blu-RAY disklerde görününün daha kaliteli olduğunu kabul ediyorum ama, çoğumuz bunu pek fazla umursamadan, mkv film seyrediyoruz) kendi yatırmlarını baltalaması demek. Ama TV'lerine bu özelliği koymazsa, rakip firmalar karşısında pazar kaybedecek. Koysa bir türlü, koymasa bir türlü.
Sonuçta gelecek, optik disklerde değil, USB'den taktığımız bellek - disklerde gözüküyor. Bu yorum daha önce yapılmıştı, ama, ne kadar doğru olduğu daha şimdiden ortaya çıkmaya başladı.
Belki ben yanlış yorum yapmışımdır, SONY'nin mkv oynatan LCD televizyonu var mı? Veya böyle bir planı var mı? Biliyor musunuz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 18 Mayıs 2009; 20:08:14 >