Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
257
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Sony görme engelliler için bas-çek kamera hazırladı
E
3 yıl (34537 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Sony görme engelliler için bas-çek kamera hazırladı
Görme engelli bireyler için hayat oldukça zor ve sayısız imkândan faydalanamama durumu ortaya çıkıyor. Bunlardan birisi de fotoğrafçılık. Sony, görme engelliler için yenilikçi bir bas-çek kamera hazırladı.



Sony DSC-HX99 RNV özellikleri ve fiyatı



Sony DSC-HX99 RNV bas-çek kamera modeli görme engelliler için geliştirilmiş. Aşina olduğumuz vizör yerine kullanıcının retinasına projeksiyon yapan bir vizöre yer veriliyor. Japon QD Laser tarafından geliştirilmiş Retissa Neoviewer vizör modeli, dijital görseli doğrudan kullanıcının retinasına yansıtıyor.



Ayrıca Bkz.Sony hareket yakalama sensörünü duyurdu



Böylece kullanıcılar fotoğraf çekmenin yanında yüz ifadelerini seçebilme, işaretleri okuyabilme gibi imkânlara da kavuşuyor. Dünyada ilk olduğu belirtilen bu teknoloji ne yazık ki her görme engeli için uyumlu değil. Sadece belirli görme problemlerine çare olabiliyor. 



Cybershot DSC-HX99 modelini temel alan kamera 18MP arka aydınlatmalı bir sensör kullanıyor ve entegre görüntü sabitleme mevcut. Ayrıca 24mm-720mm zoom lensi de mevcut. Sony DSC-HX99 RNV modeli 600$ seviyesinden satılacak.




Kaynak:https://www.engadget.com/sony-made-a-600-point-and-shoot-camera-for-the-visually-impaired-174915137.html

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

"Dünyada ilk olduğu belirtilen bu teknoloji ne yazık ki her görme engelleri için uyumlu" bu nedir?
Yoruma Git
metin0 - 3 yıl +8
M
3 yıl (1830 mesaj)
Teğmen

"Dünyada ilk olduğu belirtilen bu teknoloji ne yazık ki her görme engelleri için uyumlu" bu nedir?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
3 yıl (13411 mesaj)
Yarbay

Ne yani bu anlayamadım? Görme engelliye ne gibi bir şey katıyor haber yetersiz kalmış?




I
3 yıl (1031 mesaj)
Binbaşı

çeviri sonrası düzeltmeyi unutmuşlar sanırsam😄



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @metin0
A
3 yıl (12727 mesaj)
Yarbay

Ekrem yine bildiğimiz gibi :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.