Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
1302
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sony Ericsson'da ilk çeyrekte dev zarar
N
17 yıl (944 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cep telefonu üreticisi Sony Ericsson, yılın ilk çeyreğinde 293 milyon avro zarar açıkladı. Şirket, maliyeti kısmak için 2,000 personeli daha işten çıkaracak.



İsveç-Japon ortaklığı şirket yaptığı açıklamada, geçen yıl ilk çeyrekte 133 milyon avro kar eden şirketin, bu yıl aynı dönemde ise 293 milyon avro zarar ettiğini bildirdi. Geçen yıl ilk çeyrekte 2,7 milyar avro gelir elde eden şirketin, bu yıl aynı dönemde gelirleri ise yüzde 36 düşerek 1,7 milyar avroya indi.

Küresel ekonomik krizle birlikte cep telefonlarına olan talebin azalmasının satışları düşürdüğünü bildiren şirket, bu çeyrekte satışlarının bir yıl önceye göre yüzde 35 azalarak, 14,5 milyon adet olduğunu kaydetti.

Dünyanın dördüncü büyük cep telefonu üreticisi şirketin Başkanı Dick Komiyama yaptığı açıklamada, ''Beklendiği gibi, bu yılın ilk çeyreği küresel talebin düşmesinin devam etmesi yüzünden Sony Ericsson için çok zorlu oldu'' dedi.

Şirketin mümkün olan en kısa zamanda kar etmeye başlaması için yeni piyasa gerçeğine uyacaklarını belirten Komiyama, yeniden yapılanma planı kapsamında gelecek yılın ortasına kadar maliyetlerini 400 milyon avro kısmayı amaçladıklarını bildirdi.

Komiyama, şirketin, 2,000 personeli işten çıkaracağını, bunun maliyetinin 200 milyon avroyu bulacağını ifade etti.

Şirket daha önce de 2,000 personelin işine son vermişti.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Finlandiyalı Nokia şirket, dün, bu yılın ilk çeyreğinde karının yüzde 90 düştüğünü açıklamıştı.


Kaynak AA

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



N
17 yıl (944 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: 2wicky

Nokia'da da korkunç bir düşüş varmış. Geçen seneye göre Q1'de satışları %90 gerilemiş.

Kriz bütün firmaları fena vurdu.



Sanırsan krizde dik duran yegane firma apple adamlar kriz döneminde kendini katladığını söyleyen haberler mevcuddu....

http://www.chip.com.tr/konu/Dunyada-kriz-var-Apple-rekor-kiriyor_9261.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurixY -- 18 Nisan 2009; 9:46:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.