Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
369
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Sony'den güncelleme rüzgarı: Android 14 bir modele daha geliyor
A
8 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Sony'den güncelleme rüzgarı: Android 14 bir modele daha geliyor
Bildiğiniz gibi Google tarafından geçtiğimiz Şubat ayında tanıtılan Android 14, akıllı telefonlara yavaş yavaş ulaşmaya başladı. Bir dönemin önde gelen üreticilerinden Sony ise, amiral gemisi cihazların ardından odağını orta segment telefonlara çevirmiş durumda. Şimdi de teknoloji devi, geçtiğimiz Haziran ayında piyasaya çıkan Xperia 10 V için Android 14 hazırlıklarını tamamladı.



Xperia 10 V için Android 14 hazır



Hatırlayacak olursak Xperia 10 V, 60Hz yenileme hızı ve 1080 x 2520 pixel çözünürlük sunan 6.1 inç OLED ekran, Android 12, 48MP üçlü kamera, Snapdragon 695 ve 5.000mAh pil kapasitesi ile tanıtıldı. Ayrıca 159 gr ağırlığıyla ''dünyanın en hafif 5.000 mAh telefonu'' olarak lanse edilen cihaz, Ekim ayında Android 13'e güncellendi ve son olarak Android 14 sürümüne kavuşuyor.



Xperia 10 V için Android 14 güncellemesi 68.1.A.2.93 sürüm numarasını taşıyor ve Avrupa ve İngiltere'de bulunan kullanıcılar için erişime açıldı. Bu bağlamda önümüzdeki haftalarda küresel pazara ulaşacağını söylemek doğru olur.



Ayrıca Bkz.Samsung, Android 14 alacak yeni cihazları açıkladı: İşte liste



Güncellemenin kendisinden bahsedecek olursak Android 14, verimliliğin yanı sıra çok sayıda görsel değişiklik ve özellikle geliyor. Bunlardan ilki, Cihazımı Bul uygulaması özelinde yapılmış. Kullanıcılar artık Bluetooth kulaklıklar başta olmak üzere tabletlerini veya Wear OS destekli akıllı saatlerini tespit edebilir veya cihazlarını kilitleyip verileri uzaktan silebilecek.



Ayrıca Sony, kilit ekranlarında da yeni kısayol özelleştirmeleri sunuluyor. Böylece kullanıcılar tümü özelleştirilebilir en az dört kilit ekranı üzerinden istediklerini seçebilecek. Bunun Pixel cihazlarda iki ekran ile sınırlı olduğunu belirtelim. Ek olarak yeni güncelleme, daha iyi bir eğlence deneyimi için Game Enhancer, Photo Pro, Video Pro ve harici monitör uygulamalarına yönelik yenilikler içeriyor. 


DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Nerde o eski Xperialar, kalın çerçeveler yüzünden yok oldu gitti.
Yoruma Git
YakopsObiWan - 8 ay +5
Y
8 ay
Yüzbaşı

Nerde o eski Xperialar, kalın çerçeveler yüzünden yok oldu gitti.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ö
8 ay
Yarbay

Aslında çerçeveler işin küçük kısmı. Başarısızlık daha büyük. Mesela dönemin Apple'larında da Sony'den eksik olmasın kalın çerçeveleri vardı.

Mesele şurada. Ürettiğiniz cihazın nitelikleri ve görünümü nasıl olursa olsun para harcamadan pazarlama yapamazsınız. Reklamsa reklam vereceksin, fenomenlerin, dizi oyuncularının, teknoloji basınının eline vereceksin bu cihazdan, parayı da basıp övdüreceksin.

Gerisi hikaye, kamera, tasarım, donanım bunlar işin ufak kısmı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @YakopsObiWan
L
8 ay
Yarbay

Topu topu kaç tane modeli varmış da güncellemeleri rüzgar yaratıyormuş?
Olan modellerine de güncellemeyi versin bir zahmet.




D
8 ay
Yarbay

Nasıl Sony telefon alabilirim hala 2017 modelini kullanıyorum. Artık yeni modelini almak istiyorum. Diğer telefonlar tatmin etmiyor



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 ay
Yarbay

Ne yazık ki yurt dışından getirmek dışında bu mümkün değil ben de tam bir Sony telefon sevenim ama Türkiye'de satın almak mümkün değil.





Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
M
8 ay
Yarbay

Reklam da bir yere kadar. Sony'i bitiren tasarımların çok hantal ve eskisi kadar güzel olmayan siyaha indirgenmiş modeller olmasıydı. Yoksa bir çok Hollywood filminde Sony Vaio laptoplar bayağı gözümüzün içine sokuldu ama piyasada bu monoton ve fan sesi sorunlu ama bir Sony olduğu için kaliteli ve dayanıklı laptoplar kalmadı gitti. Marka sağlam iş sağlam ama sunum ve küçük hataların düzeltilmemesi sorun.





Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
O
8 ay
Teğmen

sadece o değil. kronik ekran ayrılmaları, aşırı ısınma sorunları z3 ve z5 de insanlar bunları yaşayınca diğer serilere talep olmadı. zaten fiyatları o zaman iphone ile hemen hemen aynıydı. hala sapasağlam 6s ler var piyasada ama o yılda çıkan sony lerin hepsi 2 yıl sonra dağıldı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @YakopsObiWan
Y
8 ay
Yüzbaşı

O zamnalar iphone a da gıcok kapardım 4 ve 5 te kütük gibi çerçeveleri vardı, millet yinede saldırarak alıyordu, kendimi özel hissedicem diye, apple o zamanlardan conkayı doldurmaya başladı, ne yapsak satıyo diye.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
Y
8 ay
Yüzbaşı

O da var ısınıyodu, sonra cep sobasına dönüyordu, intel gibi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @origin90
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.