Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
781
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sonic filmi gişede rekor kırdı: Beklenmedik başarı
L
4 yıl
General
Konu Sahibi



Sonic serisinin merakla beklenen film uyarlaması Sonic The Hedgehog nihayet sinemaseverlerle buluştu. Cuma günü itibarıyla ülkemizde de gösterime giren film, dünya genelinde büyük bir ilgiyle karşılandı. Sonic filmi, geçen yıl yayınlanan Detective Pikachu'yu da geride bırakarak ilk hafta sonunda en çok hasılat yapan oyun uyarlaması oldu ve önemli bir rekora imza attı.



Deadline'da yer alan bilgilere göre Sonic The Hedgehog, Kuzey Amerika'da toplam 57 milyon dolarlık bir hafta sonu açılışına imza atmış. Detective Pikachu geçtiğimiz yıl 54 milyon dolar kazanmıştı. Az bir farkla da olsa Sonic'in Pikachu'yu geride bıraktığını görüyoruz. Filmin dünya geneli açılış rakamı ise 100 milyon dolar seviyesinde.



Ayrıca Bkz.Yeni DC filmi Birds of Prey'den gişede büyük hayal kırıklığı



Sonic, Pokemon'u alt etti



Pokemon markası bildiğiniz gibi 20 yılı aşkın süredir hem animesi hem de oyunlarıyla popüler kültürü adeta domine ediyordu. Sonic ise elbette yine bilinen bir seri ancak bir Pokemon olmadığı da bir gerçek. Buna rağmen Sonic The Hedgehog'un Detective Pikachu'yu geride bırakıp yeni bir rekor kırması gerçekten de epey etkileyici diyebiliriz.





Sonic filmi için sinema eleştirmenlerinin yorumları genel anlamıyla aslında biraz olumsuzdu. Buna karşın genel izleyici yorumları ise gayet iyi durumda. Sonic The Hedgehog'un biraz fazla klişe içerdiği ancak buna rağmen eğlenceli bir sinema deneyimi sunduğu belirtiliyor. Tam bir aile filmi olduğu söylenebilir.



Filmin başrollerinde Jim Carrey (Dr. Robotnik), Ben Schwartz (Sonic) ve James Marsden var. Özellikle de Jim Carrey'nin filmdeki performansı büyük beğeni toplamış durumda. Carrey; Ace Ventura ve Maske gibi eski filmlerindeki meşhur abartılı oyunculuğunun bir benzerine imza atmış. 



Paramount Pictures'ın Sonic The Hedgehog'u 95 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırladığı belirtiliyor. Filmin gişe macerası sonunda 450 milyon doları geride bırakmasını bekliyoruz. Paramount için 2020 yılı iyi başladı diyebiliriz.






Kaynak:https://deadline.com/2020/02/sonic-the-hedgehog-birds-of-prey-will-ferrell-downhill-valentines-day-box-office-1202860119/

 Haberi Portalda Gör

Ben kendimi bu filme gitmeyi borçlu gibi hissediyorum. Paramount ilk versiyonu aynı şekilde tutabilir ve biz sizden iyi biliyoruz diyebilirdi. Ama hayranları dinlediler ve Sonic gerçekten an...
Yoruma Git
Yorumun Devamı White Water - 4 yıl +34
Sonic'in yenilenmesini geçtim filmde Jim Carrey gibi biri var. Bu kadar izlenilmesine şaşılması neden?
Yoruma Git
ozgurrdunya - 4 yıl +17
Hayranları dinleyip hatalarını düzeltmenin ekmeğini yiyorlar, ilk Sonic dizaynı berbat değil fakat garipti ve alışılmadıktı. Filmin çıkışını erteleme ve para kaybetme pahasına hayranları dik...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Bloodin - 4 yıl +11
Z
4 yıl
Yarbay

Reklamı daha iyi yapıldı heralde



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W
4 yıl
Yüzbaşı

Ben kendimi bu filme gitmeyi borçlu gibi hissediyorum. Paramount ilk versiyonu aynı şekilde tutabilir ve biz sizden iyi biliyoruz diyebilirdi. Ama hayranları dinlediler ve Sonic gerçekten anımsadığımız gibi beyazperdeye uyarlandı.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay

Hayranları dinleyip hatalarını düzeltmenin ekmeğini yiyorlar, ilk Sonic dizaynı berbat değil fakat garipti ve alışılmadıktı. Filmin çıkışını erteleme ve para kaybetme pahasına hayranları dikkate alarak Sonic'i yeniden ve aslına uygun dizayn ettiler. Aldıkları her kuruş helal hoş olsun, Ağrı'da adam gibi sinema olsa, getirse de izlesek...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Yüzbaşı

Sonic'in yenilenmesini geçtim filmde Jim Carrey gibi biri var. Bu kadar izlenilmesine şaşılması neden?




R
4 yıl
Yüzbaşı

Film böyleydi zaten. PR amacıyla kötü bir Sonic tasarımı ile dikkat çekmek istediler.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @White Water
K
4 yıl
Yüzbaşı

Eski sonic neydi ya ucube gibi olmuştu



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

E
4 yıl
Binbaşı

gidecekler


once cocukluk kahramanlarini olustururlar

cocukluk kahramanlari buyur

bu sefer de yetiskinlerin cocukluklarina inerek somurmeye calisirlar.

yine people of color sacmaliginin empoze edildigi salak bir film olmus. ilk 10 dakikasinda kapadim. toplumlari bu sekilde etkilenmesini dogru bulmuyorum. people of color diye ozellikle afrikalilara ayricalik taninmasini dogru bulmuyorum!

avrupa irki disinda asya, amerika, latin, semitic irklar da var! Bunlar hic bir zaman kullanilmiyor!

batida bu liberal solcularin, afrikali hastaliginin kaynagi nedir bilmiyorum? bati, onlara yahudilerin cizdigi egitim ile evrildiler 1940lardan sonra.



M
4 yıl
Yarbay

Saçma sapan bir fragman izledim. Animasyonu severim ama bu sulu zırtlak görüntülerden bir şey almadığım gibi çekici veya aman aman seyredemezsem ölürüm gibi bir havaya da kapılmadım. Nasıl gişe rekoruna gidiyor hayret, benim göremediğim başkalarının gördüğü ne var? Neyse ki gaza gelmek gibi alışkanlıklarım yoktur. Önden buyurun. Konusunu anlatırlar gidenler.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

Dikkat çektiğin konuyu anlıyor ve destekliyorum ancak bu yorumun bazı "demokratikler tarafından" ağır eleştiriler alabilir. İşin aslı onlar filmlerde/dizilerde sömürdükleri toplulukları övüyorlar ki çocuk maden işçileri, insan ticareti ve polis cinayetleri gibi gerçekler gündeme çıkmasın. Doğrusu güney asyalı, hintli, kızılderili ve yahudileri de çeşitli filmlerde kullandılar ancak amerikan toplumunda bunlara karşı reaksiyon daha zayıf olduğu için şu an afrikalılara ve eşcinselliğe odaklanmış durumdalar.




O
4 yıl
Çavuş

gideceğim



C
4 yıl
Yarbay

Jim Carrey gibi etken de söz konusu sayın yazar.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Aklıma bişey takıldı. Acaba ilk fragmandaki Sonic bir kurgu muydu. İnsanların dikkatini çektiler. Herkes dedi bune mq. Sonra çok iyi bir sonic kısa sürede karşımızdaydi. Film efektlerinden pek anladığımi söyleyemem ama komple her sahneyi yeniden tasarlamak bana pek inandırıcı gelmiyor. Buna karşın birkaç dakikalık fake fragman yapılabilir. Eleştirmiyorum aksine çok akıllıca bir reklam stratejisi.




M
4 yıl
Yarbay

1992-2000 yılları arasında Ağrı'daydım, o zaman da sinema yoktu, demek hala yok.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bloodin
B
4 yıl
Yarbay

Var ama yok desek yeri... Anca nerede gereksiz aşk meşk, Türk gerilim filmi var onları getiriyorlar, Joker gibi üst düzey yapımlar gelmiyor...




Bu mesajda bahsedilenler: @muratkaya
V
4 yıl
Yüzbaşı

Sonic bana herzaman enerji veren bir karakter olmuştur.Aynı şekilde Jim Carey'de öyle.Doğru filme doğru animasyon kalitesine doğru oyuncu seçimleride ilave olunca harika bir yapım ortaya çıkmış.Bu filme giden herkes eğitici öğretici edebiyat veya tarihle alakalı bir filme gitmeyeceklerini bilir.Maksat moral depolamak.Bu arada seslendirmede harika; çocukluğumdaki sinemadaki seslendirmeler aklıma geldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @monacomen
N
4 yıl
Er

Haspark sinemaları varmış şu corona olayı bitsin sinema izlemek için oraya gidebilirsin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bloodin
B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Noel Trap

Haspark sinemaları varmış şu corona olayı bitsin sinema izlemek için oraya gidebilirsin
Sinema demeye biraz şahit lazım ama elimizdekinin en iyisi o, ekran çok sönük, koltuklar rahatsız ama en kötüsü aslında bunlar değil, halkın sinema kültürünün sıfır olması, en az 10 kişi son parlaklıkta telefon kullanıyor, filmin ortasında girenler çıkanlar, rahatsızlık verici namına ne ararsan var :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Teğmen

Ne oynardık eskiden



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.