Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
68
Cevap
8690
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Solasta: Crown of the Magister ~ Türkçe Yama v4.0 (Tamamlandı) [10.12.2022] (3. sayfa)
S
2 yıl
Yüzbaşı

DLC'den bahsetmiyorum kardeşim oyunun ana hikaye diyaloglarının neredeyse %70 ya da daha fazlası ingilizce. Daha oyunun başında bir tane Türkçe altyazı çıkıyor ardından bir tane ingilizce ve böyle devam ediyor. Hayır savunma yapıyorsun ama temelsiz bir savunma yaptığın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STENSTEN -- 9 Mayıs 2022; 20:45:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @WCodeR
W
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bahsettiğiniz ingilizce metinlerin hangi dosyadan geldiğini bilmiyorum ve söylediğiniz kadar çok ingilizce metine rastlamadım mevcut dil dosyasının içerisinde bulunmuyor ayrıca hatasız dört dörtlük bir yamadır diye bir iddiada da bulunmuyorum. Toplamda 23.829 satır 1.106.904 harf Türkçeye çevirildi oyunun içerisinde on binlerce dosya mevcut eğer hangi dosyadan geldiğini bildirirseniz düzenlerim yada daha güzeli siz daha iyisini yapın ben konuyu sileyim ve sizin çevirinizi kullanalım aksi taktirde bu şekilde kullanmanız gerekecek insanı yaptığı işe pişman etmeyin çok rahatsız ediyorsa da kullanmayın...

Sonuçta hiç ingilizce bilmeyenler düşünülerek hazırlanmış, oyundan insanların biraz daha zevk alınması için yapılan, emek harcanan, sürekli güncellenen ve ücretsiz paylaşılan bir yamadan bahsediyoruz bir şeyi kötülemek çok kolaydır. Sadece bu yamaya özel değil tüm cevap yazdığınız ücretsiz paylaşılan, emek harcanan uygulamaya, yamaya, moda vs. hepsine kıyaslama yaparken ve eleştiri yaparken bunları göz önüne alarak cümlelerinizi kurmanızı tavsiye ederim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @STENSTEN
Y
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam kimse senin emeğine laf etmiyor sakin olup dinlesen anlayacan aslında. Oyunu bende indirdim yamayı kurdum ve oyun ingilizce. diyalogları, çevre sesleri hep ingilizce geliyor arada yakalayabilirsem bir kaç cümle Türkçeye denk geliyorum. Henüz 40 dakika oynadım ve kapattım neyin ne olduğunu anlamadım, çevirine lafım yokta oynadığım kadarı ile bir çeviri göremedim. Acaba ortalarda mı açılıyor çeviri nedir bilemedim. İşin aslı şu aslında yarım yamalak çevirip insanların heveslerini kursağında bırakacağınıza hiç yayınlamasaydınız daha iyiydi. Yeni güncelleme falan mı geldi de yazılar gitti bilmiyorum. Heves ettim oyuna oynamak istiyorum ama ingilizce, yamalarıda doğru indirip kurdum, yarın bi yarım saat daha oynayacam eğer yine ingilizce devam ederse iade edecem oyunu. Keşke bir test etseydiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabqu22 -- 10 Mayıs 2022; 2:4:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @WCodeR
W
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çoğunluk aynı görüşteyse konuyu sileyim...



T
2 yıl
Teğmen

Beyler, ben test ettim. Mesajlarımı da yukarılarda bulabilirsiniz.
İlkinde Steam'de başaramadım ama oyunu çok oynamak istediğim için bir şans daha verdim Steam'ı her dosyası ile sildim. Tüm artık dosyalarını da temizledim ve crack GOG uyumlu sürümü ile denedim %100 çalıştı. Herşey Türkçe oldu. Menüler, Diyaloglar, görevler, vs... (Teşekkür mesajı atmadım hata bende diye). Bunun olduğunu görünce tektar Steam ile denedim. Başaramadım. Şimdi silip tekrar GOG'a dönmek zor geliyor, yani üşengeçlik... Fakat bir kez daha yazayım. Çeviri uyumlu versiyonda herşeyi ile %100 çalıştı. GOG hangi versiyon hatırlamıyorum ama uyumsuzluklar ve çakışmalar olabilir. Bu oyuna yeni bir patch geldi. Muhtemelen o da sorun olabilir. Kendisi de yazmış zaten uyumlu versiyonu ile çalabileceğini. Beyefendinin zahmet ve emeğine daha nezaketle yaklaşmalıyız. Hiçbir karşılık beklemiyor ve bu ... eleştirileri de(!) haketmiyor öyle değil mi?
Lütfen daha sakin... :-) 



C
2 yıl
Onbaşı

Hocam kolay gelsin ve eline sağlık. Malesef Steam versiyonuna yeni versiyonlar gelmiş. Yamayı videoya göre yapsam da versiyon yeni olduğu için açılmadı oyun. Madem Steam olmuyor nası olsa satıın aldım torrent Fatgirl indireyim dedim. Ancak Fitgirl v1.1.15 versiyonunu da internette bulamadım. Kısacası şu an yama kullanılamaz durumda. Ya uygun fatgirl linki bularak yada steam versiyonunu güncelleyerek sorunu çözebiliriz. Ben Fatgirl versiyonunu arıyorum hala bulursam link atıcam ama pek umutlu değilim.



C
2 yıl
Onbaşı

Bir yerlerden GOG 1.1.11 Final sürümünü bulup onunla bile denedim olmadı. Sitede ve burada bahsedilen Fatgirl sürümü yeni versiyon gelince onuda güncelledikleri için internette yok. Yani şu an ki fatgirl ve steam sürümleri ile olmuyor malesef. Bir arkadaş GOG oluyor diyince onu da denedim ama GOG 1.1.11 Final ile de olmadı arkadaşlar. Zaten eski dosyaların linklerin çoğu bozulmuş bunu da torrentten 3 günde indirebildim.



W
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Müsait bi ara güncellerim @Camİscisi




Bu mesajda bahsedilenler: @Camİscisi
C
2 yıl
Onbaşı

@WCoder eyvallah hocam her gün kontrol ediyorum bu konuyu var mı hareket diye.



W
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Güncellendi !

Güncel yama versiyonu v3.0 olarak STEAM güncel versiyonu olan v1.3.82 e uyumlu hale getirilmiştir. Yama DLC li sürümlerde de çalışır fakat DLC olan kısımlar ingilizce olarak kalır. Orjinal oyuna sahip olmayanlar Yama versiyonu v3.0 olan Fitgirl v1.3.44 versiyonunu konudaki linkten indirip kullanabilirsiniz.

Ayrıca FitGirl versiyonunun içinde bulunan TXT yi okursanız yamayı yaptığım sürümü nerde bulabileceğinizi yazdım.

Dosyada bulunan ingilizce bölüm olan L:08 Kodlu satırların tamamını türkçeye çevirdim farklı yerlerden gelen ingilizce metin varsa yerini bilmiyorum!


< Resime gitmek için tıklayın >


Herhangi bir editleme düzeltme vs. yapmadım direk makine çeviridir!



W
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Oyunu baştan sona bitirmeyi düşünen varsa tr yamada ingilizce çıkan metinlerin resimlerini çekip bana göndersin topluca düzenleme yapayım. Vaktim oldukça makina çevirisi yaptığım tüm oyunları normal çeviriye dönüştürmeyi planlıyorum. Şuan American Fugitive Normal Çevirim bitti sıradaki proje olarak Empire of Sin'i Normal çeviri haline getirmeyi düşünüyorum. Bu arada Solasta yamasını şimdi kontrol ettim son güncelleme olan 1.3.91 sürümünde sorunsuz çalışıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WCodeR -- 20 Ağustos 2022; 18:41:44 >

C
2 yıl
Onbaşı

Dostum eline sağlık. Oyunu güncellediğin için sağol sayende şu an oyunu oynuyorum. Bazı yerler ingilizce kalmış olsa da makine çeviri ile gayet oynanabiliyor şu ana kadar. Az önce karakterleri yapmayı bitirdim. FRPlerde kendi oynadığım karakterleri yaptım. Şu an oyunun başındayım ilerledikçe güncelleme yapacağım.



C
2 yıl
Onbaşı

Steam 1.3.91'de oynuyorum. Çeviri güzel ancak özellikle diyaloglarda her 4 diyalogdan 1'i ingilizce kalmış. Acaba steam sürümünden mi kaynaklanıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Oyunu baştan sona oynamadım hiç istek üzerine çevirdiğim bir oyun bu baştan sona bitirmeyi düşünüyorsanız steamde oynarken her çıkan ingilizce cümlenin F12 ile resmini çekin daha sonra resimlerin olduğu klasörü zipleyip bana gönderirin o ingilizce alanları da düzelteyim şuan dosyadaki tüm ingilizce metinleri türkçeye çevirdim ingilizce çıkan o metinler farklı bir yerden geliyor hex ile düzelteceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WCodeR -- 31 Ağustos 2022; 22:49:32 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Camİscisi
C
2 yıl
Onbaşı

Anladım yani şöyle mesela bir diyaloglu ara sahne var hemen hemen her 3 diyologdan 1'i ingilizce oluyor. Spesifik bir durum göremedim. Genelde konuşmanın tonundan ne konuştuklarını çıkarabliyorum ama ara sahne durdurma olmadığından bazı şeyler kaçabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Steamin tek tuşla resim çekme özelliği bulunuyor F12 ile sahneleri kaçırmadan ingilizce çıkan alanların resimlerini çekebilirsiniz daha sonra kütüphaneden solastayı seçip steam profilinizde görüntülerken resmi açıp üzerine sağ tıklayıp Ekran Görüntüleme Git diye bir seçenek çıkar seçtiğinizde bilgisayarınızda kayıtlı olan klasör açılır o klasörü zipleyip bana gönderebilirsiniz




Bu mesajda bahsedilenler: @Camİscisi
H
2 yıl
Çavuş

1.4.28 versiyonu gelir mi ? steame güncelleme geldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.