Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
761
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Snapdragon X Elite, Baldur's Gate 3’ü 1080p 30 FPS’de oynatıyor
M
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Snapdragon X Elite, Baldur's Gate 3’ü 1080p 30 FPS’de oynatıyor
Qualcomm'un yaklaşmakta olan Snapdragon X Elite dizüstü işlemcisi merakla bekleniyor. Snapdragon X Elite özelinde merak edilen bir konu da işlemcinin sunacağı oyun performansı. Yetkililer oyunlarla uyum konusunda yonganın sorun yaşamayacağını zaten söylemişti ancak şimdi, Snapdragon X Elite’in sevilen oyun Baldur's Gate 3’te test edildiğini görüyoruz.



Snapdragon X Elite, Baldur's Gate 3’te test edildi



Qualcomm, oyunların Snapdragon X Elite üzerinde sorun yaşamadan ve çok az çaba ile rahatlıkla çalışacağını söylemişti. Firma, çoğu oyunun yaklaşmakta olan Snapdragon X Elite tabanlı Windows PC'lerde çalışabileceğini belirtirken geliştiricilerin oyunlarını Arm tabanlı platformlarında optimize edebilmeleri için üç seçenek sunduklarını açıkladı.



https://twitter.com/Lexcyn/status/1772295505524973783



Geliştiriciler en iyi CPU performansı ve güç kullanımı için yazılımlarını yerel ARM64'e taşıyabilir, neredeyse yerel performans için karma emülasyonlu ARM64EC uygulamasını kullanabilir veya neredeyse hiçbir şey yapmayıp oyunları x64 emülasyonu kullanarak çalıştırabilirler. Snapdragon X Elite platformunda yer alan Adreno GPU, DX12, DX11, Vulkan, OpenCL desteği sunarken aynı zamanda DX9 ve OpenGL 4.6’e kadar uzanan genişletilmiş bir destek sağlayacak.



Teknik detaylar bir yana, şimdi Snapdragon X Elite’in gerçek oyun performansına dair bir demo ortaya çıktı. Devin Arthur tarafından çekilen videoda Snapdragon X Elite tabanlı dizüstü bilgisayar 1080p'de Baldur's Gate 3'ü çalıştırıyor. Kalite ayarları bilinmezken kare hızlarının 30 FPS dolaylarında olduğu belirtiliyor. Bu dizüstü cihazının bir test ve demo ürünü olduğunu da belirtelim. Kıyas açısından; Radeon 780M iGPU'lu AMD Ryzen 9 7940HS, 30W TDP'ye ayarlandığında yaklaşık 25-40 FPS alabiliyor. Snapdragon X Elite ve X Plus CPU'ların 2024 yılının ortalarında piyasaya sürülmesi ve 2024’ün ikinci yarısında satışa sunulması bekleniyor.




Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-x-elite-cpu-4-6-tflops-adreno-gpu-baldurs-gate-3-30-fps-1080p/

 Haberi Portalda Gör

D
geçen ay
Yarbay

Snapdragon tekel olacak ileride.




C
geçen ay
Yarbay

quote:

Kıyas açısından; Radeon 780M iGPU'lu AMD Ryzen 9 7940HS, 30W TDP'ye ayarlandığında yaklaşık 25-40 FPS alabiliyor.


780M ile kıyas iyi olurdu aslında ama bunun için Snapdragon X Elite'in hangi grafik ayarlarında kaç watt tdp ile bu değerleri verdiğini bilmemiz gerekli. Bu bilgilerle çok anlamlı değil.




N
geçen ay
Yarbay

Apple'ın M serisine öyle bir cevap verecek ki Qualcomm piyasa allak bullak olacak bir anda. Daha önce hiç macbook (arm işlemcili) kullanmamış kişiler verimliliğin batarya süresinin performansın farkına varınca bayağı şaşıracaklar. Şu anda windows tarafında ısınmadan fansız uzun süre pili gidip performanslı çalışan işlemci yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen ay
Binbaşı

Ben Linux'a da razıyım. Apple iyi hoş da tekelleşti. Utanmadan 8 GB RAM ile bilgisayar satıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Numenorian Man
N
geçen ay
Yarbay

Evet. M2 air baz modeli kullanıyorum ben casual kullanıcıyım bana yetiyor mu yetiyor memnun muyum evet ama bu 40-50 liraya 8/256 cihaz sattıkları gerçeğini değiştirmez. Ama rakipsizler işte. Ben de o sebepten kullanıyorum. Kaç tane laptop değiştirdim şöyle pili uzun giden fan sesi olmayan bir laptop bulamadım en son aldım mecbur.

M3 çıkardı mesela wow bir yanı yok fazla rekabet olsa böyle işlemci çıkarsa fiyatı düşürmek zorunda kalırdı ya da daha iyi bir işlemci yapmak zorunda kalırdı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scientia
S
geçen ay
Binbaşı

Ben de M1 8 GB kullanıyorum. Unix based OS sevdiğim mecbur kullanıyorum. Fakat Snapdragon X Elite çıkarsa kesinlike deneyeceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Numenorian Man
N
geçen ay
Yarbay

Denenir. Ben şu an iphone 14-airpods 2-m2 air ekosistemi kurduğum için mutluyum sürprizler olmadan güzel bir deneyim yaşıyorum ama x elite çıkınca beni de merak ettiriyor şimdiden



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @scientia
C
4 hafta
Yüzbaşı

Umarım Qualcomm Apple'a okkalı bir cevap verir yoksa tekelleşme hiç hoş olmayacak. İş amaçlı laptop alan birçok insan Macbook almaya başladı, eğer Windows tarafı bu ARM geçişini düzgün tamamlarsa rüzgar tekrar tersine dönebilir. Kimse 10 saat üzeri pil süresi veren, incecik bir Windows bilgisayara hayır demez ;)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 1 Nisan 2024; 04:52:45 >


D
3 hafta
Yarbay

Try and see... Başka denilebilecek bir şey bilemiyorum. Ama umarım Qualcomm başarılı olur bu konuda.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.