Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
1273
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Sizi KIRIKKALE TIP'a Davet Ediyorum (SAY:21261)
1
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Türkiye haritasını açın ve başkent Ankara'ya bakın. Şimdi Ankara'nın hemen doğusuna bakın. İşte Kırıkkale orada. Ankara'da oturanların Ankara dışında bir üni arayıp yakınlığı sebebiyle tercih edebileceği bir şehir.

KKÜTF, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi
< Resime gitmek için tıklayın >

Sıralaması: 21261 (YKS-2022)

*Kimler yazsın?: Ankara'da devlet üniversitelerinde okumak isteyen fakat Yıldırım Beyazıt ya da Gülhane Tıp'ı az farkla kaçıran, şehirden fazla uzaklaşmak istemeyip görece ucuz bir şehirde okumak isteyen/ maddi durumu iyi olmayan/ Buraya gelip Yatay Geçiş düşünen 10k-26k aralığı öğrenciler yazabilir.

*Ek madde: Lisede biyoloji dersim kötüydü tıpta yapabilir miyim, tıpı istemiyorum ama yazmak zorundayım yapabilir miyim ki diye endişe edenler bence hiç böyle düşünmesin. Benim de düşüncelerim öyleydi ama tıpta dersleri gördükçe konuların lisedeki sandığım kadar basit olmaması, uğraştıkça işi çözmek, çalışırken okuma hızınızın ve hafızanızın gelişmesi gibi durumlar beni memnun etti.

Şehir: Ucuz-Orta. Kampüsün içinde bulunduğu Yenişehir özelinde canımı sıkan mevzu sık sık yol çalışması olması, kış aylarında taşlı çamurlu yollar vs.

İnsanları nasıl? : Üniversite, konumu itibarıyla şehir merkezine çok yakın değil. Dolayısıyla içinde bulunduğunuz insan tipi genç kesim, daha çok öğrenciler olacak.

*Akreditasyon: Üniversite Akreditasyon sürecine girdi. Çalışmalar başladı.

Sosyal İmkan? : Kısıtlı. Şahsen ben Spor salonu ve cafe dışında fazla dışarı çıkan bir insan değilim. Alışverişlerimi de internetten yapıyorum. Ama sürekli dışarı çıkan, AVM gezen, para harcamayı seven arkadaşlarım şehrin imkanlarından mutsuz. Genelde konser gibi etkinlik olduğu zaman yakın olduğu için bilet alıp Ankara'ya git-gel yapıyorlar.

*Sınıf geçmek: Sınıf geçme notu:60
ZOR.. Duyduğuma göre önceden yine bir nebze kolaymış fakat geçen seneden itibaren durum değişti, sınavlar zorlaştırıldı.
Bunun sebebi; akreditasyon çalışmaları kapsamında sorular, üniversitenin anlaştığı bir kurumun(araştırmak isteyenler için: KEYPS) kontrolü altından geçiyor.
Buna bağlı olarak geçen senelerdeki çıkmış soruları sınavda soramıyorlar. Ayrıca hocaların bu kuruma gönderdiği olumsuz soru kalıbı içeren, basit, şıklardan gidilebilen, öğrencinin kafasını yeterince karıştırmayan ve kazanımları kapsamayan sorular iptal ediliyor. (Hangisi doğru değildir tarzı soru kalıplarının olduğu sorular, konuyu bilmesen de şıklardan gidebileceğin sorular falan sorulamıyor.)
Yani bu soruları sınavlarda soramadıkları için sınav da tabii zorlaşıyor.

Sene sonuna geldiğimizde (sene sonu tüm komitelerden ortak notunuz)*%60 + (final notunuz)*%40 = çıkan sonuç 60 ve yukarısı ise sınıfı geçmiş oluyorsunuz.
Size tavsiyem her sınavdan 60 ve yukarısı alın. Rahat edersiniz.

*SINAVLAR?: Bu da geçen sene değişti.
İlk sınıfta sınav olarak girdiğimiz 5 adet Komite + Final sınavı var. (Komite: İçerisinde birden fazla dersin olduğu sınav sistemi, YKS gibi düşünebilirsiniz içinde birden fazla ders var. Bir senede 5 kere YKS'ye gireceksiniz gibi)
Bu komitelerin içerdiği ders ve konu sayısına göre önem dereceleri var. Örneğin ağır derslerin yer aldığı 2. ve 4. Komite sınıfı geçip geçmediğinizi gösteren sene sonu notunuzu çok etkilerken 5. komite çok kolay dersler içerdiği için sene sonu notunuza çok az etki ediyor.
Komiteler böyle böyle kendi içlerinde hesaplanıyor.
Sene sonuna geldiğimizde (sene sonu tüm komitelerden ortak notunuz)*%60 + (final notunuz)*%40 = çıkan sonuç 60 ve yukarısı ise sınıfı geçmiş oluyorsunuz.
Tekrarlayayım, size tavsiyem her sınavdan 60 ve yukarısı alın. Rahat edersiniz.


Her bir komite 2 adet sınav içeriyor: Formatif ve Summatif. Bu iki sınavdaki notlarınız "Formatif not*%8 + Summatif not*%92" formulü ile hesaplanarak komite notunuz belirleniyor. Görüldüğü üzere summatifteki notunuz çok daha önemli.

Önce Formatif sınava giriyorsunuz. Bu sınav akreditasyon kapsamında eklendi ve alışageldiğinizden biraz değişik. Sınavı kağıt üzerinde değil, bilgisayar üzerinden oluyorsunuz. Sınıfı 5'e bölüyorlar ve 1 grup bilgisayar sınıfına gidip sınav olurken diğer 4 grup başka bir odada bekletiliyor. Bilgisayar sınıfına giren grupta her bir öğrenciye bir bilgisayar veriliyor, TC ve şifre yazarak sisteme giriş yapıyorsunuz. Karşınıza sorular geliyor, bunu detaylandırayım:

Formatif Sınav genelde 25 soru 25 dk oluyor. Sorular şıklı(daha az), boşluk doldurmalı klasik(daha çok), eşleştirmeli sorulardan oluşuyor. Önceki soruya dönmek yok! Her bir soruyu sadece 1 kez görebilirsiniz. Bu sınavdaki notunuz 100 üzerinden hesaplanıyor. Komite sonuna %8'lik etki ediyor, nota çok az bir etkisi olduğu için bu sınavdaki sorular daha az konu kapsıyor ve kolay oluyor. Not formulü kafanızı karıştırmış olabilir örnek üzerinden gidelim en son hesaplarız. Örneğin ben bu sınavdan 90 aldım diyelim.

Sonra 3-4 hafta daha ders gördükten sonra aynı komite içinde Summatif sınava giriyorsunuz. Bu sınav önemli.
Summatif sınav bildiğiniz lisedeki yazılılar. Sevindiren tarafı tüm sorular şıklı. (5 şık a,b,c,d,e) Sorular ders ders başlıklara ayrılıyor, sınav kitapçığının yanında optik veriliyor. Soruların cevaplarını oraya kodluyorsunuz. Bu sınav komiteye %92'lik etki ediyor. Sıkıntılı tarafı sorular gerçekten zor. Yani hocaların verdiği slaytları adam akıllı okumak, slayttaki resimleri dikkatli incelemek, önemli yerleri slayttan işaretlemek ciddi önem arz ediyor. Öyle hafife alınırsa sene sonu öğrenciyi zor duruma sokuyor. Örneğin ben bu sınavı saldım, pek çalışmadım ve 50 aldım.

Komite sonu notu: Formatif notum = 90*8/100 + Summatif notum 50*92/100 = Komite notum = 53.2 (sınıfı geçme notunun 60 olduğunu düşünürsek bu komitede kötü bir sonuç aldım.)

Final sınavı. Duymuşsunuzdur belki, kendi adıma senenin en zor sınavı diyebilirim. Sınav kağıt üzerinde ve tüm sorular şıklı. Bütün sene işlediğiniz tüm konulardan sorumlusunuz, yaklaşık 3 hafta-1 ay gibi rahat çalışma süreniz var. 2 hafta adam gibi çalışsanız geçersiniz. Sınıf notunuza %40 etkisi var.

SEÇMELİ DERSLER: Sağlık İletişimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Girişimcilik, Tarih ve Bilgisayar derslerimiz var. Bu dersler bu sene online yapıldı. Bunlar arasından en ciddiye alınan ve sınavda en çok zorlayan ders Sağlık İletişimiydi. Giderseniz dikkat edin.

*BİLİMSEL ARAŞTIRMA ÖDEVİ: Adı tam olarak böyle mi bilmiyorum ama sene içinde en az 1 kere yapmamız gereken bir sunum var. Bu da akreditasyon süreci ile yeni geldi. Sınıftaki her bir öğrenciye hastane içerisinden 1 öğretim görevlisi/doçent/profesör atanıyor. Mesela size Kalp ve Damar Cerrahi'den bir hoca atandı. Gidip o hocadan "Tıp" alanı ile ilgili genelde İngilizce makale alıyorsunuz. 3-4 ay süreniz var. Bu makaleyi okuyup anlayıp tekrar o hocaya (belki de yalnızca hocayla kalmayıp hoca + hastanedeki kalp ve damar cerrahi uzmanları ve asistanlarına) sunum yapıyorsunuz. Bunun karşılığı hocadan not alıyorsunuz ve bu puan ayrı bir komite notu olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla da yıl sonu sınıf geçme notunuza katılıyor.
Gelecekte akademik alanda kariyer yapmak isteyenler bu hocalarla daha sık vakit geçirirse ve 1 yerine birden fazla makale sunarsa kendileri adına önemli bir yol kat etmiş olurlar.

*Devamsızlık durumları? : Tercih etmeniz için harika bir sebep: Devamsızlık ciddiye alınmıyor. Ankara'da oturup okula ve şehre sadece sınav günleri gelen, diğer günler ses kayıtları ile evinden çalışan ve sınıfı geçen arkadaşlarım var.
Ayrıca bu durum, komitelere çalışmak için gerçekten uzun bir zaman oluşturuyor. YKS'den yeni çıktım, kendimi hemen zorlamak istemiyorum diyenler için güzel bir durum. Ama tavsiyem gidebiliyorsanız derslere girin, boş geçmeyin, hafif tempoda çalışın.

Yemekhane: İyi bir aile terbiyesi almış birey olarak ben yemekleri beğeniyorum. Ama arkadaşlarımdan yemekleri beğenmeyenler fazla.
Fiyatı da en son 7,5 TL idi.

TUS dershaneleri : TUS'a hazırlık için Ankara dershanelerine kolayca gidip gelebilirsiniz. Otobüsle 1 saat.

Okulun İnterneti? : Öğrenci girişi yapıp faydalanabilirsiniz.

*Eğitim kalitesi nasıl? : Hocaların bilgi düzeylerinde bir sıkıntı görmüyorum, dersleri anlatıyorlar, bazısı sınavda soracağı yerleri önemle vurguluyor bazısı o kadar iyi anlatmamasına rağmen bütün detayları bilmemizi istiyor (benim en sevmediğim kısım burası). Konuya başlarken detay isteyenler için kaynak önerisi yapıyorlar. Gerisi size kalmış, slaytlara ve ek kaynaklara adam gibi çalışırsanız sınavlarda zorlanmazsınız.

*ÜNİVERSİTENİN KÖTÜ YANI:
Belirsizlik... Sınav ne zaman, ders ne zaman, hangi gün hangi saat, hoca var mı yok mu, sınav ne zaman açıklanacak falan filan.. Son dakikaya kadar kimse bilmiyor. O anlarda öğrenci işlerine, hocalara ulaşılamıyor.. Başka şehirden gelecek öğrenci bazen dersin olmadığı bir gün için boşuna bilet parası verip gelmiş oluyor. Bu durum sizi de yıpratacaktır.

* olanlar, tercih etmenizde önem taşıyan maddeler.

KKÜ, Kırıkkale Tıp Fakültesi
YAŞASIN! Ben de Kırıkkale Tıplıyım diyebilmek dileğiyle...

Sormak istediğiniz konuları özelden yazabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 109luknouhei -- 10 Kasım 2022; 17:38:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
G
3 yıl
Er

Hocam troll mü sen orada mı okuyorsun gerçekten?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Er

Faydali



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Akrabam okuyor, ben de yazacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @doktordinocan
2
3 yıl
Er

kırıkkale candır hocam



D
3 yıl
Onbaşı

Ben de bu sene dönem 3 oldum Kırıkkale tipta. Sorusu olan sorabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Er

Okul akreditasyon sürecine girdi, güzel gelişmeler oluyor.acilan diğer lablarin yanında klinikle temel bilmleri entegre için beceri gelişim lablari açmışlar, gecen sene de baskentten hocalar geldi.Dershaneye kaydolursaniz ankaradaki dershanelerden faydalanabiliyorsunuz(kendi servisleri var).Bu sıralamaya kesin yazılır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Up





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 109luknouhei -- 17 Ağustos 2021; 13:29:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

kırıkkale tavsiye etmem
doğru düzgün otobüs falan yok.
2 gün otobüs beklediğimi bilirim. 15 yıl orada yaşadım. Halk konusunda da pişman olursunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Onbaşı

Otobüsten kasıt şehir içi otobus ise doğrudur, şehir içi ulaşım eski tip dolmuslarla oluyor. Ancak gitmek istediğimde her zaman dolmuş buldum o konuda sıkıntı çekmedim. Şehirler arası ise batıdan gelenleri bilemem ama doğu taraftaki şehirlerden gelenler için Ankara otobüsleri genelde Kırıkkale üzerinden gidiyor o konuda da sorun yaşamadım.
Halk ile zaten bir işimiz yok biz yahsihan ilçesinin Yenişehir mahallesindeyiz öğrenciler olarak. Bu mahalle hem Ankara yolu üzerinde yani Ankara'ya yakın. Hem de yaşayan herkes genelde öğrenci. Yerli halk bu taraflara pek gelmez ben görmedim. Kırıkkale merkezden izoleyiz de denebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dRose11 -- 18 Ağustos 2021; 21:2:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TulparHAN
S
3 yıl
Onbaşı

Ceng yazın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Şehirler arası Ankara-Kırıkkale otobüsü çok fazla yok. Yolcu 1-2 ise o araç da kalkmıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @dRose11
D
3 yıl
Er

KIRIKKALE COK KOTU BIR YER AYRICA ANKARA ILE ARASI 1.5 SAAT HATTA BELKI DAHA FAZLA



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Konuyu güncelledim, tercih listesinde olanlar bu konuya göz atabilir.



R
2 yıl
Er

Eskişehir ankara hariç iç anadolu yazın görün yurdum insanlarını hahaha



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Gördüm ve o iki şehrin insanlarından da daha memnun kaldım.




Bu mesajda bahsedilenler: @reynaaa10
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.