Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6
Cevap
904
Tıklama
0
Öne Çıkarma
sıkıntılı aile evinde mezuna kalmak?
S
3 yıl (13 mesaj)
Er
Konu Sahibi

selamlar. aile evim çok sıkıntılı maalesef. annem yok küçük yaşta kaybettim ablam var ama başka şehirde mecbur babamla yaşamak zorundayım. o da ruh hastası bir adam. sofra bezinin ismini hatırlamayıp o an mendil dediğim için küfürler savuran, karpuz yemediğim için bile hakaretvari konuşan, dershaneden akşam 9'da yorgun argın geldiğimde (çalışmıyordu o zaman) bana yemek yap yemeğimi ısıt herörör diye kaba saba konuşan ve çocukken anneme bana şiddet uygulayan birisi. ben bu sene bilkent istemiştim ama hayatımda hiçbir şey yolunda gitmediği gibi bu da gitmedi tabii ki gelmeyecek bilkent. hacettepe ya da ankara üni yazabilirim. ama sorun şu ben de takıntılı biriyim içimde kalıcak gibi hissediyorum. düzgün bir evde olsam hiç düşünmeden mezundum. sizde böyle aile olsa ve takıntı yapacağınızı bilseniz mezuna kalır mıydınız? bir de kırık obp ile hazırlanma mevzusu var onu da yapabilirim tabii ama sene boyu motivasyon kaybı yaşatır. şimdiden teşekkürler, sizce ne yapmalıyım?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil




Benim evi bilen bilir tımarhane gibi kavgamız eksik olmaz ama yine kalacağım. Bazen evde bıçaklama olsa aile dağılsa üniyi hangi parayla okuyacağım diye düşünmeden edemiyorum ama o...
Yoruma Git
Yorumun Devamı YKS2024Hedef15000 - 3 yıl +4
H
3 yıl (1775 mesaj)
Er

Hacettepede hangi bölüme gideceğine bağlı kalabilirsin bence. Kırıkla hazırlanman zor.



Y
3 yıl (6990 mesaj)
Binbaşı

Benim evi bilen bilir tımarhane gibi kavgamız eksik olmaz ama yine kalacağım. Bazen evde bıçaklama olsa aile dağılsa üniyi hangi parayla okuyacağım diye düşünmeden edemiyorum ama o zaman da part time falan çalışmaya bakıcaz. Evde kavga olacağını hissettiğim günlerde kütüphaneye geçeceğim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Y
3 yıl (818 mesaj)
Çavuş

Benzer bir babaya sahip biri olarak en son dayanamayıp kavga edip evden ayrılmıştım,3 yıldır hiç konuşmadım,maddi destek de almadım böyle olunca tek başına gecinmem çok zor oldu ama bir şekilde hallettim,o psikoloji ile evde kalmaya devam etseydim kafayı yiyeceğimden de emindim şu an her ne kadar zorluk çeksem de iyi ki yapmışım diyorum, ben de yapabilecegimden daha düşük performans sergiledim istediğimden daha kotu bir yere gittim kırıkla hazirlanmani onermem onun yerine istediğin bölüm geliyorsa okul derslerini yüksek tut ve yatay geçiş yapmayı dene,ben mesela önce kırıkla hazirlanmayi denedim fakat hem okul dersleri hem yeni bir yaşama alışma süreci vs. hepsi beraber insanı çok zorluyor kesinlikle değmez bunun yerine bölüm derslerine odaklanmani tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
3 yıl (4039 mesaj)
Teğmen

Bu sene kırıkla denedim şimdi yeniden hazırlanıyorum. Hedefine göre değişir ama hedef iyiyse kırıkla çok zor. Gidip kütüphaneye falan çalışabileceksen her gün oraya gitmeni öneririm belki. Tabii bilmem yani senin kararın.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
3 yıl (13 mesaj)
Er
Konu Sahibi

kütüphane çok gerici oluyor :( sabah erken çıksam bu saatte nereye mevzusu oluyor anlamıyor bir türlü. öğrenci kartı da iptal olunca harçlık vermek istemeyecek. evden uzaklaşacak alanım yok 2 mahalle ötede teyzem var o da cimrinin teki mesela evde yemek yaptığında benim olmamı istemez onun evinde çalışayım desem. evden uzaklaşacak tek alanım geçen sene dershaneydi bu sene o da olmaz. dershaneye gittiğim halde psikolojimi bozdu adam.

kırıkla zor konusunda haklısınız, bölüm derslerine odaklanıp yatay geçiş denemek daha mantıklı şu an benim için. teşekkür ederim



D
3 yıl (2741 mesaj)
Binbaşı

3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri yaşamış biri olarak mezuna kalmaya karar verdiğimde direk işe girdim ben.4-5 ay çalışıp para biriktirdim.Mezun senemde ve o yaz o parayla idare ettim en azından kafam daha rahat oldu.imkanin varsa bu şekilde yapmanı öneririm



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.