Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1322
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sıcaklık Ölçen Programlardaki Fark
B
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba. İşlemci sıcaklığı ile ilgili 4 farklı programdan değerlere bakıyorum. Real-Temp hariç diğerlerinde aynı rakamlar varken real temp tam 10 derece daha soğuk gösteriyor. Bu işte bir anormallik var. Program mı yanlış gösteriyor yoksa diğerlerinde mi bir sorun var. Ya da sadece bende mi böyle bir tuhaflık var? Herkese teşekkürler.

http://www.hizliresim.com/2008/11/5/6202.jpg



< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



V
17 yıl
Yarbay

TJ Max değerleri hepsinde farklıdır.
Misal :
Q6600 G0 ile Everest ve Real Temp kullanıyorum.Everest hep 5-6c daha yüksek gösteriyor (TJ max Everestte 100c RealTemp de 95c)Everest in TJ max için ayarı var 95 i girdiğim zaman (Default olan 100 yerine) her iki programda +/-1c fark ile aynı sonucu veriyor.Konu ile ilgili oldukça kapsamlı referans tarzında bir yazı okumuştum.Gayet mantıklı idi .Sonuçta:
Extremesystems forumu dahil tavsiye edilen programların başında freeware olan : Real Temp başı çekiyor.
İntelin teknik dökümantasyonunda işlemcilerin TJ Max değerli yazıyor .Bazı değişkenler vb söz konusu.Q6600 için TJ Max 95c tavsiye ediliyor.Bu konuda kapsamlı testler yapılmıştı okudum ve sonuçta bence de doğru.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

cevap için teşekkür ederim tjmax değerinden çok (ki tjmax işlemcinin dayanma sıcaklığı mıdır?) ben her bir çekirdek için gösterdiği değerlere takmış durumdayım. real temp bana uyar 10 derece daha soğuk. buna güvenip işlemci hızını 4500 mhz yapabilirim mesela... ama ya düşük gösteriyorsa işlemciye böyle yapmayalım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
17 yıl
Yarbay

Estağfurullah,
Q6600 ün intel tarafından TJ max değeri 90c civarı (http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html http://www.intel.com/design/core2quad/documentation.htm ) yani ortalama olarak 70c-75c core sıcaklığına ulaştıktan sonra üstüne ekstra 20c daha gelirse işlemcinin otomatikman kendini kapatması lazım.Kalibrasyon vb gibi değişkenler ama genel olarak kabul göre ölçüyü Real Temp kullanıyor (ki buda TJ max 95c).Bendeki 1.3125 vid değerli Q6600 ve diğerlerinde bu güne kadar hiç sorun olmadı (Bu referans sıcaklığa güvenip yaptığım testlerde).Bir bakıma 65nm Q6000 serisi işlemciler için üst sıcaklık limiti bu diyebiliriz.4500 mhz çıkabiliyoırsanız ne ala kıskandım ben bu güne kadar su soğutma vb ne ile yaptı isem bendeki Q6600 ile (Biraz takozdur kendisi hafiften) 3.8 üzerinde stabilite yakalayamadımı geçtim ancak bir kaç kez boot edebildim o kadar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

imzadaki eski işlemci ekranda görüntüsünü verdiğim e8500 onunla 4500 e çıkabiliyorum. yanlış anlama olmasın q6600 ile 3.42 de kullanıyordum günlük. bazı arkadaşlar birfark hissettin mi derlerse kredi kartı ekstremdeki artış dışında hayır imzamı da değiştireyim bu arada





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeFeD -- 6 Kasım 2008; 14:41:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
17 yıl
Yarbay




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.