T

Çavuş
04 Aralık 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
9 yıl
Topladığım sistem hakkında 1-2 soru
Sayın OEM ilmi sahipleri,biraz kendi bildiklerimden biraz da forumdaki tavsiyelerden şöyle bir pc topladım:

< Resime gitmek için tıklayın >

Sistemi hem oyun oynamak için hem de çok üst düzeyde olmasa da cad ve yapısal analiz programları için kullanıcam.Kafama takılan sorulara gelecek olursak

1-Anakartı Z97-Pc mate yerine H81-plus yapsam,haliyle ramleri de 1600 mhz li alıp toplamda bi 100 lira cebimde kalsa.Performan açısından gözle görülür bir değişim olur mu?(Bu arada en az 4-5 yıl sistemi yenilemeyi düşünmüyorum)

2-Ekran kartını f/p performans açısından 280 almaya karar verdim,msi da twin forezerların sessiz olması ve soğutmasının iyi olması nedeniyle seçtim.Ama bu ara forumda bolca sapphire 280 dual-x önerilmiş.Fiyat olarak 43 lira gibi bir fark var.Açıkcası sapphire markası aklımda hep şikayet edilen bi marka olarak kalmış.Bu fiyat farkı için dual-x almaya değer mi ? (Vatanın stoklarında msi yok suan birde)

Bunun dışında bu fiyata başka öneriniz varsa onlara da açığım, şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim
T
11 yıl
C ile ilgili yardım !
C öğrenmeye çalışan bir kardeşiniz olarak yardımınıza ihtiyacım var. Değerleri dışardan atanacak bir kare matrisin( 2 veya 3 boyutlu) toplamı en büyük olan satırının ve sütünün

değerini hesaplayan bir kod yazmaya çalışıyorum.Örnek vermek gerekirse 1 0 1 matrisi satırları için (1+0+1, 2+3+4, 0+8+3)=max(2,9,11)=11 gibi.
2 3 4
0 8 3



#include<stdio.h>
int main(void)

{
int i,j,n;
int array_matris[ı][j];


printf("Kare Matrisin Boyutunu Belirtiniz(2 veya 3):\n");
scanf("%d",&n);

for(i=0;i<n-1;i++)
for(j=0;j<n-1;j++){


printf( "%d. satır %d sütünün değerini giriniz \n",i,j );
scanf( "%d", &array_matris [ı][j] );
}

getchar( );
return 0;

}



Matrise değer atanması için yukardaki kodu yazdım ama exe dosyasını çalıştırdığım zaman program çalışmayı durdurdu şeklinde hata alıyorum.Hatam nerde ve yukarda bahsettiğim hesabı yapmak için nasıl devam etmeliyim?
T
13 yıl
PS3 priz sorunu
Bugün bimeksden aldığım 160 gblık ps3ün prizi amerikan prizi çıktı. Bu ürünlerin garantili satılanların hepsinin pal versiyonu olması ve bizimkiyle aynı prizi kullanması gerekmez mi ?
ürünü geri veriyim yoksa bir şey fark etmez mi ? Kafam bozuldu akşam akşam
T
13 yıl
TV KARŞILAŞTIRMASI YARDIM !
Samsung 46D6770 mi Sony 46EX720 mi ?

tvden anlayan abilerim beni aydınlatabilir mi ? malum o kadar para veriyoruz insan her şeyini inceliyo
özellikle oyun performanslarını da belirtirseniz memnun olurum

ayrıca sony hx ve ex serileri arasında nasıl bir fark var ?
T
14 yıl
LAPTOPDAN SES ÇIKMIYOR YARDIM !!!
2 saat önceye kadar gayet normal şekilde çalışan laptopu demin açtım windows sesleri dahil bir hiç bir ses gelmiyor . Denetim masasından fln. her yerden ses açık ve çalışır görünüyor.
Ses kartı sürücüsüde son sürümü yüklüdür yazıyo güncelle diyince. Hoparlörlerde bozukluk oldu desem , kulaklıkla da denedim ses yok.

Lütfen yardımcı olun beyler...
T
14 yıl
görüntü sürücüsü !!!!
Herhangi bir oyunu oynarken oyun donuyor , masaüstü açılıyor , simgeler falan büyüyor ve sağ alt köşede uyarı çıkıyor ' Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ' diye.
Laptop kullanıyorum , sıcaklığına falan baktım gayet normal.

Ekran kartımda mı bir problem var acaba ?? LÜtfen bir yardım edin , yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
T
14 yıl
Yüksek çözünürlükte ekranın kapanması
Arkadaşlar konular arasında göremedim , varsa kusura bakmayın.

Bazı oyunlarda 1600*900 oynarken ekran donuyor siyah beyaz çizgiler çıkıyor ve masaüstü açılıyor , görev çubuğunda bir ünlem çıkıyor ve görüntü alınamıyor diye bilgilendirme çıkıyor.

alta inen oyun penceresine tıkladığımda oyun düzgün devam ediyor (Tmforeverda frame rate is low diyor) ve belli aralıklarla aynı şey oluyor. ( yanlız bu her oyunda olmuyor)

Ekran kartımdan kaynaklanan bir sorun mu ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.