S

Teğmen
06 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
85 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
5 ay
Hepsiburada Laptop Aldım Çocuk Banyo Ürünü Geldi !
Merhaba arkadaşlar , nereden nasıl başlasam bilmiyorum . Çünkü çok daraldım . Sebebi ise yaklaşık 41 Bin TL ye Laptop aldım Black Friday indirimlerinden. Laptop beklerken tarafıma 28 Kasım günü çocuk Banyo ürünü bırakılmış Hepsijet tarafından .Evde babamlar var yaşlı insanlar.Laptop teslim edildi bilgisi gelince kendilerine ulaştım . Babam laptop filan gelmedi diyor. Bende kutu barkodlarını kontrol ettriyorum bir yandan . Neyse konu anlaşıldı . Başkasına ait başka bir satıcı tarafından gönderilen bir ürünün yan yüzeyine nasıl olduysa benim laptop etiketi de basılmış ama kırışmış bir şekilde. Nizami halde bulunan barkodu dikkate almamışlar buruşmuş laptop tesllimat kargosu oalrak bize bırakılmış gidilmiş. Hemen satıcı (bozdan Teknoloji ) - hepsiburada - Hepsijete durumu bildirimdim kayıt filan açtılar ama 2 gündür bir çözüm sunabilen ve tarafıma dönebilen olmadı. Bu konuda sizlerden yardım istiyorum .Hepsijet çapraz kargolama olmuş olabilir diyor. Hepsiburada kayıt açtık inceleniyor diyor . Bende elime ulaşmayan ürünün fiyatını borç olarak ödemeye başlayacağım .

Bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim . Ne yapmam lazım. Herkes bekleyin demekte . Ancak sanki mağdur olacakmışım gibi bir his almaktayım . Hakem heyetine başvuru yapabilirim ya da başka ne gibi önerileriniz olur ?

Konuya destek beklemekteyim.Belki buralardan birilerine sesimizi duyurma şansım olur.

Bu arada tarafıma ait olmayan ürünü bugün hepsijet firması almaya geldi iade olarak geri gönderdim.

Laptop Satıcı : Bozdan Teknoloji .

KArgo Firması : Hepsijet

Alışverişi de hepsiburada uygulaması üzerinden yaptım .
S
4 yıl
Harddisk Pcb Kart Bios Çip değişimi İçin Tavsiye
Arkadaşlar merhaba, izmitte HDD nin pcb kartında bulunan bios çipini değiştiren bir yer arıyorum. Çip elimde mevcut sadece işçiliğini temiz yapacak yer arıyorum. Var mı tavsiye edeceğiniz bir yer.


< Resime gitmek için tıklayın >
S
4 yıl
İzmitte HDD biosu Değiştirecek ELEKTRONİK İ Veya Bilgisayarcı arıyorum
Arkadaşlar merhaba, izmitte hardiskin pcb kartının bios çipini (elektronik kartı) değişimini yaptırabileceğim bir yer arıyorum.

Varmıdır bildiğiniz iyi bir elektronikçi veya bilgisayarcı. İstediğim şey bir karttan çipi alıp diğer karta takacak


< Resime gitmek için tıklayın >
S
7 yıl
Çalışmayan hdd den veri kurtarma
Merhaba arkadaşlar ,

320 GB 2.5" hdd em bozuldu.Hiç ses vermiyor.Elektriksel odluğunu düşünüyorum.Çünkü bad sector veya başka bir sorunu yoktu .Zannedersem kullandığım sata power ile alakalı bir durum oldu.

Her neyse şu an hitachi HTS543232L9A300 modelli diski arıyorum veri kurtarabilmek için pcb kartının değişmesi gerekiyor diye. Bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Bana ne lazım bu hdd nin aynı modelini aynı parti numarasına sahip bir diskmi yoksa sadece bu model hdd nin kartı olurmu ?

Çünkü hdd üzerinde P/N - MLC ve S/N şeklinde tanımlayıcı 3-4 bilgi bulunmakta

benim bilgilerim ise resimdeki gibidir .Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum .

< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
GSkill Dual Channel Kullanımı
Arkadaşlar anakartım msi 990fxa gaming serisi .Amd işlemcim var yani.

Şu an kullandığım ram 8x2 gskill ram kiti.

RipjawsX - F3-1600C9D-16GXM - G.SKILL DDR3 Memory

Bunları dual channel olarak kllanıyorum.
Ancak yaptığım araştırmalarımda bu ramların single( tekli ) olarak da satılıyor.
RipjawsX - F3-1600C9S-8GXM - G.SKILL DDR3 Memory

Verdiğim ikinci linkteki rami incelediğimde çetiği voltaj hız vs. hepsi aynı sadece birisi kit birisi tekli olarak satılıyor. Şimdi ben dual olarak (1-3 ram soketlerine takılı) kullandığım bu ramlere bir adet ram takviyesi yapmak istiyorum. Ancak Dual olarak kullandığım hız etkilenirmi ? Performans kaybı yaşar mıyım ?

Normalde kullandığım RAM'lari timing ayarlarında ayaraladığım zaman 1600 mhz hızında kullanıyorum ancak ramlarim default yaparsam 1333 mhz olarak kullanılıyor.

Kısacası 2x8 dual kit ram im var bunun üzerine bir adet 8 Gb Single RAM daha eklersem aynı hız-voltaj-marka ram eklersem bana dezavantajı olur mu ?


Arkadaşlar. Çok ama çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık.




Tek Ram in Teknik Özelliği ( 8gb Ram )



Series RipjawsX
Memory Type DDR3
Capacity 8GB (8GBx1)
Multi-Channel Kit Single Channel Kit
Tested Speed 1600MHz
Tested Latency 9-9-9-24-2N
Tested Voltage 1.50v
Registered/Unbuffered Unbuffered
Error Checking Non-ECC
SPD Speed 1333MHz
SPD Voltage 1.50v
Fan lncluded No
Height 40 mm / 1.58 inch
Warranty Lifetime
Features Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready


Çift Ram in ( Kit 8x2 gb ) Teknik Özelliği


Series RipjawsX
Memory Type DDR3
Capacity 16GB (8GBx2)
Multi-Channel Kit Dual Channel Kit
Tested Speed 1600MHz
Tested Latency 9-9-9-24-2N
Tested Voltage 1.50v
Registered/Unbuffered Unbuffered
Error Checking Non-ECC
SPD Speed 1333MHz
SPD Voltage 1.50v
Fan lncluded No
Height 40 mm / 1.58 inch
Warranty Lifetime
Features Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready
S
10 yıl
Durabrite mı Yoksa Claira mı ?
Arkadaşlar epson marka yazıcı kullanmaktayım.Pigment bazlı Durabrite mürekkeplere sahibim.Daha önce hiç muadil kartuş kullanmadım.Şimdi tecrübeli arkadaşlara soruyorum.Yazıcıma muadil kartuş aldım ama mürekkep almamıştım.Mürekkep olarak Claira mı yoksa Durabrite mı Almalıyım ?Hemen şunuda belirtmek isterim ev kullanıcısıyım ve sık baskı almıyorum..Orjinal kartuşlarımda 6 ay hiç baskı almadım ama hala çok iyi çalşıyorlar :D:D:DArkadaşlar ayrıca belirtmek istiyorum cescesordan almayı planlıyorum.Alıp kullanan varmı bu şekilde
S
10 yıl
Mürekkep Kuruma yapıp yazıcıyı tıkarsa ?
Arkadaşlar merhaba ,

Ben epson durabrite pigment bazlı mürekkep kullanıcısıyım.

Daha önce hiç muadil mürekkep kullanmadım ama yakın zamanda geçmeyi düşünüyorum.

1- Durabrite mı yoksa claira mürekkep mi kullanmalıyım .Ev kullanıcısıyım ve sürekli çıktı almıyorum.

2- Claira aldım diyelim kartuşu direk takıp kullanmalımıyım yoksa bir temizleme filan gerekirmi.Malum mürekkep tipi farklı

3- Olur ya makina tıkandı.İşte en büyük sorun bu.Ne yapılmalı.Sökme işlerinden filan anlamam.Nozzle vs gbi onlardanda..Cescesor sitesinde tıkanıklık giderici

solüsyonlar gördüm.Kimisinde kartuşun içine atılıp kullnılır vs. yazıyor..Tıkanınca ne yapılmalı

4-Önerebilieceğiniz kullanım yöntemleri nedir ?


İlgilenen herkese teşekkür ederim.

S
12 yıl
Epson Stylus Office BX305F için Kartuş Seti ve Mürekkep
Arkadaşlar Epson BX305F yazıcı aldım.Bu yazıcı için kartuş dolum seti ve mürekkep almak istiyorum ama hiçbir marka fikrim yok.Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ? . Cescesor isimli firmadan almayı düşünüyorum ama mürekkepleri nasıldır bilmiyorum.Mesela benim yazıcım Epson Durabrite(mürekkep türü pigment) Mürekkep kullanıyor ama Epsonun Claira mürekkepleri(mürekkep türü dye) de var.Durabrite mürekkepler daha pahalı Claria mürekeplere göre bu konu da aklım karıştı!.Mürekkep kafası tıkanma olasalığı korkutuyor.

Ekstra bir bilgi daha veryim.Ev kullanıcısıyım.Hangi mürekkep doğru seçim olur.Pigment mi yoksa DYE mi.Marka olarak ta epson uyumlu hangi markayı önerirsiniz

Ayrıca kartuş dolum seti ile kartuş dolumu nasıl yapacağım.Açıkçası detaylı bilgi istiyorum.Belki kullanan arkadaşlar vardır aramızda.Mesela kimi diyor kartuş am bitmeden doldurun diğeri diyor bitince doldurun.Ama bu işin en doğru şekilde nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum.Detaylı olarak neler yapılmalı ve cihaz da hangi adımlar uygulanarak yapılmalı.(elektrik kablosu filan çıkarılmalı mı ? )(yada yazıcı üstündeki tuşları nasıl kullnmak gerekir )

Bana Bu konuda Yardım Edin lütfen Allah Rızası için.Yardımcı olan herkese Teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.