E

Binbaşı
27 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
357 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
3 yıl
[ÇÖZÜLDÜ] Windows 10 20H2 Performans Düşüklüğü..
Merhaba. Windows 10 20H2 sürümünü laptopuma yükledim ancak aşırı yavaş çalışmaya başladı. Böyle bir sorun ile karşılaşıp çözen var mı?

*Tüm driverler güncel ve kurulu
*işlemci/ram/ekran kartı/ssd herbiri tek tek benchmark ile test edildi. Hiç bir performans düşüklüğü yok.

ama sistem çalışmasına bakıldığında aşırı yavaş. Fare imleci bile takılarak ilerliyor neredeyse, excel de bir hücreden diğer hücreye geçmesi 1 sn ye sürüyor. Kısaca benchmark larda sorunsuz sonuç verirken bilgisayar hiç bir performans gerektirmeyen en basit işlemleri bile takılarak yapıyor. Sorun ne olabilir?
E
4 yıl
Logitech G602 Farenin alıcısını kaybettim. Ne yapabilirim?
Logitech G602 Farenin alıcısını kaybettim. Bu fareyi nasıl kullanabilirim? Bende diğer setin unifying alıcısı var ama bu fare Unifying teknolojisini desteklemiyor.
E
4 yıl
Epson L7160 için Bakım(Atık) Kutusu Nerden alabilirim?
Epson L7160 yazıcı için Bakım kutusunu en uygun nerden alabilirim? Yeni Satın almadan kullanabileceğim bir yöntem varsa o da olur. Mesela canonlarda herhangi bir durumda uyarı verse bile(kartuş bitti vs.) yine de yazdırmaya devam etmesi için bir tuş vardı. Epsonda da bu tarz bir yöntem var mı?

Bakım kutusu üzerinde chip olduğu için Eski normal hortumla dışarı akıtma yöntemi olmuyor bildiğim kadarı ile.

Chip reseter fiyatı da çok yüksek. Ne kadar sağlıklı olacağı da tartışılır. Riskli bir durum için Resetter a o kadar para vermek istemiyorum.
E
4 yıl
[ÇÖZÜLDÜ] \"Yazıcı Durumu Toplanıyor\" uyarısı!!!
Merhaba. Canon IP7250 yazıcıda wifi ile çıktı almak istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum ve beklememe rağmen bir ilerleme olmuyor. Bu ne manaya geliyor.

*Kendi bilgisayarım ile Usb kablosu ile sorunsuz çıktı alabiliyorum.
*Farklı bir bilgisayar ile wi-fi üzerinden de çıktı alabiliyorum.


*Ama kendi bilgisayarımda wifi üzerinden çıktı alamıyorum. Sebebi nedir?

< Resime gitmek için tıklayın >
E
4 yıl
Epson L71** Fotoğraf yazıcısı Bilgi Paylaşımı
Konu Farklı bir maksat ile açılmıştı ancak L71** serisi üzerine oldukça konuşuldu ve bilgiler verildi. Bu sebeple konu başlığını L71** Bilgi Paylaşımı olarak değiştirdim. Bu yazıcılar ile alakalı merak ettikleriniz bu sayfada. Yüne sorularınız bu sayfa üzerinden sorabilirsiniz.
E
5 yıl
Iphone Bataryalarındaki bant ne işe yarıyor?
Soru başlıkta yazdığı gibi. Batarya altındaki bantlar ne işe yarıyor? Lütfen bilenler cevap versin.

Bu hafta iphone 6s plus telefonumun bataryasını değiştirdim(DEJI ile). Haliyle orjinal bataryayı çıkarmak için altındaki bantları sökmek gerekiyor. Yeni batarya takarken yanında bant gelmedi ben de bantsız taktım.

Kafamdaki sorular;
- bantsız da takılıp kullanılabiliyorsa bu bantlar neden orjinalinde vardı?
- sıradan çift taraflı bant ile yapıştırınlar var. Mesele sadece bataryayı kasaya tutturmak ise(ki zaten sabitlemeye gerek yok ekranı kapattı mı sıkışıyor yerinden oynamıyor) çok daha küçük ve mesela köşelerden bataryayı yapıştırmak varken neden boydan boya bantlar ile yapıştırılıyor?

- Asıl aklımdaki şu. Acaba bu bantlar yapıştırmadan ziyade işlemcilerdeki thermal macun gibi ısınan bataryanın ısısını hızlı bir şekilde telefon kasasına yayıp aşırı ısınmasını engellemek ve uzun süreli yoğun kullanımlarda stabilite sağlamak mı? Bu konuda net bilgim yok. Sadece bana bu ihtimal mantıklı geliyor. Net bilgisi olan varsa ve bilgi verirse memnun olurum.
E
7 yıl
Flash Tavsiyesi...
Merhaba. Nikon D750 için flash bakıyorum. Tepe flaşı olarak kullanacağım gibi uzaktan patlatılmaya müsait ve güçlü bir flash olacak. Nikon Sb700-900-910 düşünüyorum ama fiyatlar da malum. Yongnuo gibi uygun fiyatlı flashlar da mevcut. Performans/dayanıklılık vs yönünden arada çok fark var mı? Özellikle kullananlardan yorum bekliyorum. Zira fiyat olarak çok fark var...
E
7 yıl
Nikon D500 ve Fx/DX ?
Merhaba arkadaşlar. Nikon d500 almayı planlıyorum. Ancak DX sensor olduğu için aklımda bir takım sorular var. Bir çok kişi o paraya FX alınır diyor.

FULL FRAME ile CROP SENSOR arasında sensör büyüklüğü ve ona göre de lensdeki 1.5x çarpandan başka bir fark var mı?

Mesela Nikonun tepe modellerinden D810 ile kıyaslarsak;

D810 FULL FRAME 36 mp - D500 APS-C (23.5 x 15.7 mm) 21 Mp. yani küçük sensöre düşük çözünürlük ile tam olmasa da yaklaşık olarak pixel büyüklükleri benzer. Eğer ki 20 Mp. lik çözünürlük bana yetiyorsa çok daha gelişmiş özelliklerinden dolayı D500 almam mantıklı değil mi? Pixel büyüklüğü ve lens çarpanı haricinde FULL FRAME ile CROP Sensörlü makine arasında başka bir fark var mı?

Lütfen kulaktan dolma laflarla, tahminler ile yorum yapmayın. İşin uzmanları bilerek yorum yapsın...
E
7 yıl
Webcam ile Canlı yayın nasıl yapılır? YARDIM.
Merhaba. Bir bilgisayara bağlı Webcam ile internetten istediğim kullanıcıların seyredebileceği canlı yayın nasıl yapabilirim? YouTube Facebook gibi platformlar istemiyorum. Direk bir program vs. ile ip kamera gibi isteyenin adres üzerinden kullanıcı adı ve şifre girerek seyredebileceği bir paylaşım yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
E
9 yıl
En İyi Buhar Kazanlı Ütü Hangisi? Philips/Tefal ?
Merhaba. Araştırmalarım sonucunda aşağıdaki iki ütü arasında kaldım. Teknik özellikleri benzer. Kullanım rahatlığı, pratiklik, malzeme kalitesi ve dayanıklılık vb. yönlerden değerlendirirsek Hangisi daha iyidir? Philips in ısı ayarı olmaması iyi mi kötü çözemedim.

Lütfen tahminlerden ziyade işin uzmanları veya kullananlar görüş bildirirse daha yararlı olur...

Tefal GV8975 :http://www.hepsiburada.com/liste/tefal-gv8975-anti-calc-proexpress-total-auto-control-5-ayarli-buhar-kazanli-utu/productDetails.aspx?productId=evtefgv8975&categoryId=155122&SKU=EVTEFGV8975

Philips GC9545/02 :http://www.hepsiburada.com/liste/philips-gc9545-02-silentcare-buhar-kazanli-akilli-utu/productDetails.aspx?productId=evphigc9545&categoryId=155122&SKU=EVPHIGC9545
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.