T

Binbaşı
30 Kasım 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
7 yıl
Sistemime yeni ekran kartı aldım fakat soru(n)larım var
Merhabalar arkadaşlar,

Aşağıdaki gibi bir sistemim var.

GIGABYTE GA-990XA-UD3 AM3+ Anakart
AMD Phenom II X4 955 Black Ed. 3.2 Ghz
8 GB (2x4) Kingston HyperX 1333 Mhz CL9
MSI ATI Radeon HD 6850 2 GB DDR5
128 GB SATA3 SSD + 1 TB WD Black 7200 RPM
350 W PSU

Şimdi bu sistemle güncel oyunları düşük ayarlarda çok rahatsızlık vermeyecek FPS ler ile oynayabiliyordum fakat ATI artık bu seriye yeni sürücü üretmediği, kartımdan tuhaf sesler geldiği ve mavi ekran hataları aldığım için ekran kartımla vedalaşma kararı aldım. Amazon.de den Zotac Geforce GTX 1050 TI 4 GB DD5 siparişi geçtim. Kartımı aldım, makineye taktım, ATI sürücülerini tamamen temizledim, Nvidia sürücülerini kurdum.

En sevdiğim iki oyun olan Diablo 3 ve Overwatch da daha önceki kartımla düşük ayarlarda da olsa akıcı şekilde oynarken, bu kart ile en düşük ayarlarda bile FPS de iniş ve çıkışlar yaşıyorum. Bilgisayara format attım ve ondan sonra Nvidia sürücülerini kurdum, durum biraz iyileşti fakat hala Diablo 33 ve özellikle Overwatch de ciddi FPS iniş çıkışları var.

Bunun dışında Witcher 3, How to Survive 2, Path of Exile ve Fallout 4 oyunlarını denedim. Witcher 3 ve Fallout 4 te yüksek ayarlarda gayet akıcı oynarken; How to Survive 2 ve Path of Exile da yüksek ayarlarda kaymak gibi oynadım. Bu da sorunun Blizzard ile ilgili olabileceğini düşündürdü.

Esas sormak istediğim ise, ben anakart değişikliğine gitmeden, keseye de çok büyük bir delik delmeden sistemimin CPU ve RAM ini yükseltmek istiyorum. Aklımda:

AMD Athlon FX 8350 4.0 Ghz
Kingston HyperX Beast 16 GB (2x8) CL9 1600 Mhz

var. Sizce bu sisteme böyle bir güncelleme ile güncel oyunlarda daha iyi performans alabilir miyim? PSU ve Anakart bu parçalarla sorunsuz çalışır mı? Yoksa bana önerebileceğiniz F/P oranı yüksek bir kombinasyon var mıdır?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
T
9 yıl
Sistem güncelleme için ekran kartı
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimin özellikleri:

CoolerMaster HAF 912 kasa
AMD Phenom II X4 Black Edition 955
Gigabyte GA-990XA-UD3
Kingston 9905403-400.A00LF - 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (2 Adet)
AMD Radeon HD 6950

PSU da sanırım şu:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151032

İşlemci ve RAM de yükseltme yapmak niyetindeyim. İşlemci olarak AMD FX 8350 düşünüyorum. RAM olarak ya üstteki arkadaşlardan 2 tane daha alacağım ya da direkt 2x8 olan bir dual channel bakacağım.

Önemli olan konu ise ekran kartı. Yine AMD yani ATI almayı düşünüyorum. Bu anakarta gidebilecek, 800 TL yi aşmayan bir model önerebilirseniz çok memnun olurum. RAM konusundaki fikirleriniz de benim için önemli olacaktır.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
T
10 yıl
Yeni Patch (2.0.3) ve RoS ile ilgili Sıkça Sorulanlar ve Soru-Cevap
Arkadaşlar üst konumuz olan

http://forum.donanimhaber.com/m_59884372/tm.htm

sık sorulan sorular konumuzun güncel oyun bilgilerinin ve içeriğinin gerisinde kaldığını fark ettim. Bu konuda yeni yama ilgili önemli değişiklikleri ve RoS un getireceği özellikleri soru - cevap şeklinde güncelleyeceğim. Daha sonra istenirse üst konunun ilk mesajına da eklenebilir.

Sorularınız ve içerik bilgileri ile ilgili desteklerinizi bekliyorum.

RoS nedir? RoS satın almadan Diablo 3 oynayabilir miyim?


RoS, Diablo 3 ün ilk ek paketi olan Reaper of Souls ın kısaltmasıdır. Diablo 3 ü bu ek paketi satın almadan oynayabilirsiniz.

RoS ek paketinde ne var?

RoS ek paketindeki temel eklentiler Level sınırının 70 e çıkması, Act 5, Crusader sınıfı, Mystic NPC si ve Adventure oyun modu olarak özetlenebilir. Fakat, RoS un oyun dinamiklerinde de ciddi değişiklikler yapacağı düşünülüyor.

Dijital mi alayım, kutulu mu? Ön siparişle mi alayım, çıktıktan sonra mı?

Bu soruların cevabı aslında sizde. Avrupa'da bulunduğumuzdan dijital sürüm 40 Euro iken, kutulu olarak satan sitelerde 108 TL. Ayrıca dijital sürümün "Deluxe" versiyonu, kutulu sürümün de "Collector's" sürümü var. (Fiyat ve içerik konusunda yardım bekliyorum.)
Ön sipariş ile aldığınızda 31 Mart a kadar anahtarı Battlenet hesabınıza girerseniz ekstradan kanatlara ve yeni çıkacak MOBA oyunu Heroes of the Storm da Demon Hunter karakterine sahip oluyorsunuz. Derseniz "ben bir göreyim oyun ne hale gelecek, sonra para yatırayım" derseniz de kaçıracaklarınız sadece bunlar.

Yeni yama gelmiş diyorlar. RoS ile bir alakası var mı? (Yama 2.x.x)

Evet, şu an son sürüm 2.0.3. Oyunun dinamiklerinde ciddi değişiklikler yapıldı. Loot 2.0, Paragon 2.0 gibi özellikler getirildi. Zorluk seviyeleri, skilller ve statlar değişti. Tüm bunların RoS ile alakası var. RoS çıktığında bu dinamikler üzerinden oyunu oynamaya başlayacağız. Hatta ek pakete ait eşyalar şimdiden düşüyor bile!

Ya RoS almazsam?

Ek paketin getirdiği, yukarıda yazdığım özelliklerden faydalanamazsınız sadece. 2.x.x yamasının özelliklerinden faydalanmaya devam edeceksiniz.

Peki bu yamanın getirdiği özellikler neler? (Yama 2.x.x)

Loot 2.0: Daha yüksek kalitede (Rare, Legendary, Set) eşyaların düşme oranı arttırıldı. Düşük kalitede eşyaların (Normal) düşme oranları ise ciddi derecede azaltıldı. Düşen legendary ve set eşyalar sadece düştükleri anda partinizde bulunan kişiler ile takaslanabilir ve 2 saat sonra kimin üzerinde ise o hesaba bağlanır. Rare ve magic eşyalar ise herhangi biri ile herhangi bir zamanda takaslanabilir. Craft ile elde edilen eşyalar ise takaslanamazlar. Altınlarınız da artık takaslanabilir değil.

Paragon 2.0: Paragon 60. seviyeden sonra karakterinizin kazanmaya devam ettiği deneyim puanıdır. Eskiden her kararkter için ayrı olan ve MF ile GF değeri veren bu özellik artık tüm karakterleriniz için aynı düzeyde olacak. Örn:

Yama öncesi,
Level 60 Barbarian (10 Paragon Level)
Level 60 Monk (24 Paragon Level)
Level 14 Wizard (Paragon Level Yok)

Yama sonrası,
Level 60 Barbarian (17 Paragon Level)
Level 60 Monk (17 Paragon Level)
Level 14 Wizard (17 Paragon Level)

gibi bir durumda olur.
Aynı zamanda her Paragon seviyesi size çeşitli özellikler üzerinde harcamak için 1 stat puanı verir. Bu statlar 4 gruba ayrılmıştır. Core, Offensive, Defensive ve Utility. Paragon seviyeniz kadar puanı bu gruplardaki 4 er stat üzerinde harcayabilir ve istediğinizde sıfırlayıp yeniden dağıtabilirsiniz.

Pool of Reflection: Sağlık kuyusunun sarısı gibi görünen bu shrine, tıklandığında deneyim çubuğunuza sarı bir işaret koyacaktır. Deneyiminiz bu sarı işarete gelinceye kadar, alacağınız deneyim miktarı %25 artacaktır. Bu shrine süresizdir ve ancak öldüğünüzde etkisini yitirir.

Nephalem Glory: Düşmanları öldürdüğünüzde çıkma ihtimale olan sarı topun (power globe) bize sağladığı buff. 3 taneye kadar biriktirilebilir. Her bir seviyesi artan hareket hızı ve hasar sağlar. Power ve health globe lar ile süresi ve etkisi arttırılabilir.
NOT: Daha önceki sürümlerde bulunan, 5 kereye kadar biriktirilebilen, MF ve GF bonusları veren Naphalem Valor buff ı oyundan kaldırılmıştır.

Cursed Chest: Açmak için tıklandığında event başlatan bir sandıktır. Düşman dalgaları gönderir ve sizden belli bir sürede belli sayıda düşmanı öldürmenizi ister. Başarırsanız iki adet büyük sandık ile ödüllendirilirsiniz.

Cursed Shrine: Üsttekinin shrine versiyonu. Başarılı olursanız rasgele bir shrine ve bir büyük sandık ile ödüllendirilirsiniz.

YENİ ZORLUK SEVİYELERİ

Daha önceki sürümlerde olan Normal, Nightmare, Hell ve Inferno 1-10 zorluk seviyeleri tarihe karışmıştır. Yerine Easy, Normal, Hard, Master, Expert, Torment 1-6 seviyeleri gelmiştir.

Peki yeni olan ne?

Yeni zorluk seviyelerinin en önemli özelliği, zorluk seviyelerini sıra ile oynamak zorunda olmayışımız. Eğer Level 60 bir karaktere sahip iseniz daha sonra açacağınız level 1 karakteriniz istediği zorluk seviyesinde oynayabilecek, hikayeyi bir kez tamamlaması yeterli olacaktır. Artık düşen eşyaların seviyesi de zorluk seviyesine göre değil, karakterimizin seviyesine göre belirleniyor. Yani Torment 6 da (en zor seviye) level 2 karakterinizle barikatı yıkan ilk zombiyi öldürebilirseniz düşen eşyanız ya level 1 ya da 2 olacaktır.

Zorluklar arasındaki farklılık ise aldığımız altın miktarı ve deneyim miktarında gösteriyor kendisini. Düşmanlarımızın zorlaşması bir yana aldığımız deneyim puanları ve altınlar da artıyor. (MF ye etkisi hakkında yardımlarınızı bekliyorum.)

Torment 6 da Mira diyorlar, Cota diyorlar. Nedir bunlar?

Act 1 de hızlıca temizlenerek hatırı sayılır ölçüde xp kazanmak için yapılan run ların isimleri. Mira demircinin eşini öldürdüğümüz görev oluyor. Çok hızlı erişildiği, hızlıca temizlenebildiği ve görev tabanlı xp verdiği için bir ara oldukça revaçta idi. Daha sonra Cota, yani Crypt of the Ancients çıktı. Burada 1 pack ya da elite, 1 shrine ve 1 chest garanti olduğu için ve hemen girişinde checkpoint bulunduğu için daha da verimli olduğu ortaya çıktı. Cota ya yapılan bir run yaklaşık 2 dakika sürüyor ve ciddi miktarda xp veriyor.
NOT: Şahsi görüşüm Act 3 teki Depths 1-2-3 ü Torment 6 da temizlemek de çok iyi bir xp ve eşya kaynağı. Çoğu legendary eşyam orada düştü. Tabii ki Tor 6 da bu bölge çok ama çok zor, sağlam parti gerektiriyor. Ayrıca bu bölümleri temizlemek Cota ya da Mira kadar hızlı değil.

Devam edecek...
T
11 yıl
Tablet arıyorum
Merhaba arkadaşlar,

Blackberry Playbook kullanıcısıyım. Tabletimden çok memnunum fakat özelleştirilebilirliği düşük olduğu ve sistem güncellemesi çok nadir çıktığı için elden çıkarıp başka bir tablet alacağım.

Amacım dizi / film izlemek, kitap okumak, internette gezinmek ve belki biraz da oyun oynamak. Bu nedenle retina ekran olmasını ve 7 - 10 inç arası olması tercih ediyorum (çözünürlük ne kadar fazla, ekran boyutu da ne kadar küçük olursa o kadar iyi hatta). 2 gb ram ve arttırılabilir hafıza olsun istiyorum, OTG da opsiyonel ama olursa iyi olur.

Aramalarım sonucu bir model ile karşılaştım fakat uzman yorumu almadan atlamak istemiyorum. Zira 500 TL nin üzerine çıkmayı pek düşünmüyorum.

Inca Noble

Şimdiden yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim.
T
11 yıl
Discovery Xperia romda sürekli reset atıyor
Merhabalar arkadaşlar,

borakgon arkadaşımızın yayınlamış olduğu Xperia romu uzun süredir sorunsuzca kullanıyordum.

http://pittech.blogspot.com/2013/08/general-mobile-discovery-icin-xperia.html

Bugün gmail deki maillerimi kontrol etmek üzere gmail uygulamasını açtım. Yukarıda "auto-sync: off" diyordu. Yeni mailleri almak üzere "on" durumuna getirdim. Mailler yüklenirken telefon resetlendi. Dedim herhalde fazla yüklendi. Telefon tekrar açılınca pin sormadı ama xperia güç kontrolünde data açık görünüyordu. Tam kapamak üzere girdim tekrar reset attı. Sonra açılınca bir daha denedim kapayamadan yine reset. Kendi haline bıraktım her seferinde reset atıp durdu.

Şu anda telefonu kullanamıyorum. Bu sorunu yaşayan ya da nasıl çözüleceğini bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi acaba?
T
11 yıl
Feed The Beast (FTB) Unleashed 1.1.3 (MC 1.5.2) Modlu Server
Arkadaşlar maksimum 4 kişi kapasiteli bir sunucum var.

Sadece orijinal oyun ve whitelist ile giriliyor. Ayrıca başlıktaki mod paketini de kurmanız gerek. PvP yok, coop oynanacak.

Bu şartları sağlıyorsanız iletişime geçin adresi vereyim, birlikte oynayalım.
T
11 yıl
Sunucumuz için 1 tane oyuncu aranıyor...
Merhabalar,

İlginç bir başlık oldu sanıyorum. Hemen açıklayayım. İrlandalı bir arkadaşımla birlikte 3 oyuncu kapasiteli bir sunucu kiraladık. Şu an için iki kişi oynuyoruz. 3. bir oyuncuya ihtiyacımız var. Başvurular ancak özel mesaj ile yapılabilecek ve ancak belirli şartları karşılayanlardan bir kişi seçilecek.

Sunucu Feed the Beast isimli bir projeye ait olan Direwolf20 5.0.1 Mod Paketi ile çalışıyor.
http://feed-the-beast.com/
Sunucuda oynayabilmek için öncelikle bu projeye ait client ı indirmeniz gerekiyor. Bilgisayarınızın herhangi bir yerinden çalıştırabileceğiniz bu client kesinlikle vanilla Minecraftınıza dokunmuyor. Gerekli dosyaları tekrardan ayrı kurulum olarak indiriyor.

İkinci gereklilik Minecraft oyununuzun orijinal olması. Çünkü Minecraft.Net hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor.

Üçüncü gereklilik İngilizce biliyor olmak. Sunucuda İngilizce konuşulduğu için ileri seviye İngilizce bilgisi şart.

Dördüncü gereklilik yaratıcı, yeniliğe açık, çabuk kavrayan ve çalışkan olmak. Oyun içerisinde bir sürü mod bulunduğu için çok çeşitli yeni eşyalar, araç gereçler bulunmakta. Bunların ne olduklarını hızlıca kavramak çok önemli ve bunlarla ne yapabileceğiniz hayal gücünüzle sınırlı. Bu nedenle yaratıcı olmamız ve bu yeni eşyaları inşa edebilmek için gereken malzemeleri toplamak için de çalışkan ve sabırlı olmanız gerekiyor.

Oyun "Hard" zorluk seviyesinde. Yani Minecraft dövüş yetenekleriniz de önemli.

Başka bir beklediğimiz de Hardcore oyuncu olmaktan çok Casual yani akşamları bir kaç saat ya da vakit buldukça oynayabilen oyuncu olmak. Yaşın da 25 ten büyük olması.

Son olarak en önemli beklentimiz, iyi bir takım oyuncusu olmak. 3 kişi zindanlara, labirentlere, bosslara daldığımızda kimsenin gözünün arkada kalmaması.... vs.

Eğer zaten kalabalık olmayan, düzenli oyuncular olan, PvP / grief olmayan, huzurlu bir sunucu arıyordum diyorsanız, yeni modları merak ediyorum, öğrenmeye kurcalamaya, maceraya açığım diyorsanız; yukarıda saydığım şartları da karşılayabilecekseniz buyurun kapımız ardına kadar açık.

Mesajlarınızı bekliyorum.
T
11 yıl
İki MSI Twin Frozr ı CrossFire ile bağlamak?
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r7850twnfrzr-2gdoc-hd7850-twin-frozr-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=59820

Bu ürünü alıp elimdeki HD6950 Twin Frozr II ile crossfire yolu ile bağlayabilir miyim? Bağlarsam performansı nasıl olur? Oyun deneyimimi arttırmak için farklı bir öneriniz var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
T
11 yıl
Scooter almak istiyorum
Merhabalar,

4 yıllık Asya 125 T kullanıcısıyım. 2005 model motosikletim 19000 km de. Çok iyi bakamadığım için de sanırım ömrünü doldurmak üzere. Akü şarjlamasını tam olarak yapmıyor, yakıtı zengin yakıyor falan. Niyetiim Ocak ayında yeni bir motosiklet almak.

Aklımda iki model var.

Kymco Agility City 125

http://www.kymco.com.tr/html/agility125city.html

Honda PCX

http://www.honda.com.tr/teknik_detay.aspx?series=scooter-pcx

Üst sınırım 6000 TL.

Kullanım amacım esasen 6 - 20 km arasındaki mesafede git-gel yapmak olmakla birlikte uzun vadede 1-2 saatlik mesafelere de gitme niyetim var. Benim için önemli olan yakıt tüketimi ve sürüş rahatlığı. Şu anki motorumla 20 km yol gittiğimde kalçalarımda ağrı oluyor. Kymco düşünmemin nedeni büyük lastikli olması ama hava soğutma olması ve enjeksiyon olmaması düşündürüyor. PCX istememin nedeni de harika bir tasarımı olması, su soğutma ve enjeksiyon olması.

Tabii ki bunlar dışındaki önerilerinize de açığım. 6000 TL ye kadar olmak şartı ile 2. el de olabilir.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Edit: Anlatım bozukluğu.
T
12 yıl
Steam Gift Dots 2
Elimde bir adet Dota 2 Steam Gift var. Takas teklifleri için lütfen PM ile irtibata geçiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.