Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
5495
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Antidepresan - Paxera Etkisi
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Antidepresan, depresyon ya da distimi gibi rahatsızlıkları dindirmek için kullanılan psikiyatrik ilaç. "wiki/Antidepresan"

quote:

''Benim de takıntılarım var, obsesif kompulsif kişilik bozukluğundan şüpheleniyorum.

- Aşırı mükemmelliyetçiyim, en küçük şeyleri bile kafama takıp sorun eden birisiyim.
- Simetri takıntım var, her şey de orantı arıyorum.
- Belirli bir kışkırtma yokken bile, olmayan tehlikeleri aradığım huzursuz bir endişe hali içindeyim; bu durum benim için en ufak dertleri sınırsız derecede büyütüyor ve insanlarla ilişkiyi çok zor hale getiriryor.
- Bazen bildiğim her şeyi unuttuğumu düşünüyorum, aslında unutmadığımın farkında olsamda bu düşünce beni delirtiyor.
- Gördüğüm en küçük bir toz parçası dahi beni yerimden kaldırıp temizliğe sürüklemeye yetiyor.
- Günlük, aylık ve haftalık rutinlerimden şaşmamaya özen gösteririm. Her yerde kendime ait bir köşe arama çabalarındayım, kendi düzenimi kurmaya çalışırım.''


Konu :http://forum.donanimhaber.com/m_69767489/tm.htm


Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2014

Bu takıntılar sinir sistemimi bozdu, bütün huzurumu kaçırdı. Güçlü hissiyat sarsıntıları geçiriyorum, uykusuzluk ve titreme problemleri ile karşı karşıyayım. Bunun için geçen ay nörolojiden sakinleştirici ve uyku hapı reçetesi aldım. Onlarında faydasını göremedim. Sosyal hayatta beni olumsuz etkilemeye başladı.

Psikiyatri'ye görünmek istedim ama antidepresan yazacağından emindim.
Bu tür ilaçlar beyin kimyasını bozmaktan başka bir işe yaramıyorlar.


Kayıt Tarihi: 2 Temmuz 2014

Psikiyatri'ye gittim bana 'paxera' ve 'dideral' yazdı. Anksiyete bozukluğum olduğunu düşünüyor, ilacın ilk günündeyim ve gerçek etkisini görmem için aradan yaklaşık 10 gün geçmesi gerekiyor. Çarpıntılarım ve titremem bir nebze geçti ama mutsuzum.

Sıkıntılarımı yakınlarıma dile getirmeye, anlatmaya çok çabaladım ama derdimi anlatamadım. Kız arkadaşımla aramız kötü, annem suratıma bakmıyor, babam ile zaten görüşmüyorum.

Antalya'dan 5 yıldızlı bir otele işe çağırıldım, bir hafta oyaladılar ve o bir haftanın sonunda kadro'nun full olduğunu söyleyip lojmandan çıkışımı verdiler. Neredeyse 300-400 lira zarar yaptım şimdi beş parasız geziyorum, son 50 liram ile oradan kız arkadaşıma hediye aldım şimdi yediğim simit boğazımda kalsa su alacak param yok.


3 Temmuz 2014
1. gün

Kullanılan ilaç Paxera - Dideral 10 mg. yarım doz
Saat sabah 08:04. Bu sabaha kabusla uyandım. Kabusun şokuyla yatakta hareketsiz bir süre yattım. Nereden geldiği belli olmayan "çıt çıt çıt" seslerinin akabinde yatak sallanmaya başladı deprem olduğunu düşünüp önce kapı eşiğine sonra da balkona geçtim. Annemi ve kız arkadaşımı aradım, son depremlere baktım görünürde olan hiçbir şey yok. Halüsinasyon gördüğümü düşünüyorum. Sabah ereksiyonum çok kısa sürdü.



A
10 yıl
Yüzbaşı

İlac cozum degil bence hersey sizde bitiyor ruhsal rahatlamak lazim antidepresanlar modern uyusturuculardan baska birsey degil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: agmerhamto

İlac cozum degil bence hersey sizde bitiyor ruhsal rahatlamak lazim antidepresanlar modern uyusturuculardan baska birsey degil.

"Bu tür ilaçlar beyin kimyasını bozmaktan başka bir işe yaramıyorlar"



K
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: agmerhamto

İlac cozum degil bence hersey sizde bitiyor ruhsal rahatlamak lazim antidepresanlar modern uyusturuculardan baska birsey degil.

buna bende katılıyorum. Birkaç gün şehirden uzaklaşmanı öneririm. İmkanın varsa birkaç günlüğüne köy, orman, dağ gibi gidebileceğin yeşillikli doğal yerlere git. Dolaş, temiz hava al.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.