Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1682
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dev-Cpp Virüs Sorunu
P
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Kısa bir süreden beri yazılım dilleriyle uğraşıyorum ve C++'ya meraklıyım ama daha çok acemiyim. Dev-Cpp Kullanıyorum. Bir gün bir kod denerken antivirüsümden "Avast! dosya sistemi kalkanı bir tehtidi engelledi" adlı bir uyarı aldım. Önceki çalışmalarımda böyle bir şey olmamıştı. Win32:Evo-gen[Susp] adlı bir bulaşma uyarısı verdi. Ne yapmalıyım? Takmayıp antivirüsü geçersiz mi kılayım yoksa gerçekten bir bulaşma var mı? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
NOT: Avast Free Antivirus ve Dev-Cpp programlarını kullanıyorum.



B
10 yıl
Binbaşı

#include <iostream> using namespace std; enum lol {x,y,z}; int main() { lol dim = y; cout << dim <<endl; system( "pause" ); return 0; }
kod bumu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Hayır. Kod bu:

#include <iostream>
using namespace std;

main(){

int x;

cout << " Bir sayı yazınız: ";
cin >> x;

if(x>3){
cout << "Tebrikler Dogru" << endl;
cout << "Mehaba" << endl;
}
else {

cout << "Malesef Yanlıs" << endl;
}

cout << "Program bitti";

cin >> x;
}

Fakat ilginçtir ki cout << "Mehaba" << endl; kısmını silersek hata vermiyor?? Nasıl bir durumdur bu ki bişey anlayamadım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Teğmen

Bazen Dev-C'de compile edilen programlar bazı antivirüs programları tarafından virüs olarak algılanabiliyor. Bunun da sebebi büyük ihtimalle yazdığın kodu proje açmayıp direkt new file seçeneğini kullanarak yazman olabilir. Aynı durum katı kuralları olan genelde okul e-maillerinde ve kurumsal e-mail adreslerinde de olabiliyor. Dev-C ile compile edilmiş bir programı e-mail ile gönderemiyorsun. Bende AVG var, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Ayrıca, kişisel bir tavsiye vereyim. Dev-C, yanlış olan kodları dahi çalıştırma özelliğine sahip ve inanılmaz eski bir compiler. Daha sonradan Windows 8 ve 8.1 uyumluluğu için orwell diye bir adamın sürümü çıktı ancak bazen onda da sıkıntılar olabiliyor ve hata ayıklama özelliğinden hiç memnun kalmamıştım zamanında. Kısacası, kullanmanı şahsen çok önermiyorum. Code Blocks, Intellij Idea (C/C++ eklentisini kurman gerekli) ya da Visual Studio kullanmanı tavsiye ederim. Bunlarda yazdığın programlarda antivirüs hatasıyla karşılaşmazsın da hem. Ben şahsen yaklaşık 5 yıldır Visual Studio kullanıyorum ve oldukça memnunum. Tam sürümünü zaten bulmak çok da zor değil :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

P
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Yani bu bir virüs değil, dimi. Visual Studio kullanmayı deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Edit: Aslında Code Blocks da güzelmiş. Onu kullanayım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProPlayer07 -- 29 Mayıs 2014; 12:33:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eclipse.
T
10 yıl
Teğmen

P
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Teşekkürler



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.