1. sayfa
| eskiden annem çok sık yapardı bu yumurtadan şimdi bir düşündümde 3-5 senedir hiç yemedim herhalde bazı anılarım canlandı bir anda, söylimde yapsın :) teşekkürler tarif için |
|
Yumurtalı Ekmek .... Kalan bayat ekmekleri değerlendirmek ve kahvaltılara fark katmak için güzel bir tarif.. Malzemeler: 3 adet yumurta 5 dilim ekmek tuz karabiber Kızartma için sıvıyağ Yapılışı: 1- Ekmeğinizi 1,5-2 cm kalınlığında dilimlere bölün. 2- Yumurtaları derin bir kaba kırın, tuz ve biber ekleyerek iyice çırpın. 3- Ekmek dilimlerini çırptığınız yumurtalara batırın ve önlü arkalı yumurtaya bulayın. Gerekirse yumurtayı çekmesi için hafifçe bastırın. 4- Tavaya bolca yağ koyun ve kızdırın. Yumurtalı ekmeklerinizi önü arkalı kızartarak servis tabağına alın. 5- Sıcak ya da ılık olarak servis yapın. www.nevigurme.com https://store.donanimhaber.com/5f/55/44/5f5544858be65a798feaecaa0ba9f654.jpg < Resime gitmek için tıklayın > |
Yumurta Kapama ... Malzeme... 2 adet Yumurta 1 yemek kaşığı Tereyağ 1 çay kaşığının ucuyla Pul Biber 1 çay kaşığının ucuyla Nane 1 çay kaşığının ucuyla Tuz Tarif..... Yumurtaları güzelce temizleyip kaynatın. Katı yumurta kıvamında olmalı. Düzgünce parçalamadan kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Bir tavanın içine tereyağ koyun. Kişi sayısına göre yumurta sayısını arttırabilirseniz her yumurta için yağıda arttırmalısınız. Tereyağ eridiğinde ikiye böldüğünüz yumurtaları sarı kısımları tavaya değecek şekilde yerleştirin. Üstüne tuz, pul biber ve nane serpin. 2-3 dakika kızartın. Ya tavayla ya da bir tabağa alarak servis edin. Afiyet olsun. www.nevigurme.com < Resime gitmek için tıklayın > |
| Ben hep omlet yapıyorum. |
|
Farklı Bir Omlet Tarifi ... Peynirli Mantarlı Omlet Malzemeler ; 2 adet yumurta Kaşar peyniri İnce Kesilmiş 50gr Parça Sucuk Mantar 2 tatlı kaşığı zeytinyağı Az tuz Yapılışı ; Mantar dörde bölünür , sucuklar ince ince doğranır ve taze kaşar peyniri rendelenir. Bir kaseye bütün malzemeleri konulup iyice çırpılır.Zeytinyağı tavaya konur ve ısıtılır. Yağın üzerine dökülen karışımın eşit miktarda tavayı kaplaması sağlanır. Altı pişince ters çevrilir ve diğer tarafıda pişirilir. Afiyet Olsun ... www.nevigurme.com https://store.donanimhaber.com/cb/d6/e6/cbd6e6cacc459db3ecf4f50e05077023.jpg < Resime gitmek için tıklayın > |
| Yumurta bana çok ağır geliyor ama spor yaptığım zaman sevmesem de , tiksine tiksine yiyoruz mecburen. |
|
akşam iftara peynirli yumurtalı makarna yapıyorum, çoluk-çocuk olmayınca kısa süreliğine bekar işi yapalım dedim... önceden yapılmış makarnadan bir porsiyon alıp tavaya döşüyoruz, ısınmaya başlayınca üzerine beyaz peynir rendeliyoruz, en son 3 adet yumurtayı üzerine kırıyoruz...şimdiden heyecanlanmaya başladım... ben bunu çubuk makarnayla yapmayı düşünüyorum... < Resime gitmek için tıklayın > |
arkadaşlar, makarnayı yaptım ama umduğum gibi olmadı...ben bunu bekarken yapardım şahane olurdu yıllar geçince unutmuşum, yada damak zevkim gelişti onun için beğenmedim... < Resime gitmek için tıklayın > |
|
SAHURA ÖZEL PEYNİRLİ YUMURTA .... Malzemeler: Kişi başına 1 ya da 2 yumurta her yumurta için 50-60 gr beyaz peynir taze kekik kırmızı pul biber tuz ve karabiber Traif: Beyaz peynirin yarısından çoğunu tavaya koyup orta ateşte hafif yumuşatın. Bir tahta spatula yardımıyla kıracağınız yumurtaların sarıları için peynir arasında yer açın ve yumurtayı ya da yumurtaları bu boşluklara kırın. Yumurtanın beyazı peynire karışır, sarısı karışmaz. Tavanın üzerini kapatın ve 1 dakika kadar yumurtaları kendi haline bırakın. Sonra bir tahta spatula ile yumurta beyazlarının pişmeyen yerlerini hafifçe dürterek dağıtın. Geri kalan beyaz peyniri sadece yumurta beyazlarının üzerine serpiştirin. Tuz karabiber, kırmızı acı pul biber ekleyip kapağı tekrar kapatıp 1 dakika daha pişirin. Yumurtaların beyazı pişince yumurtanız hazır demektir. Taze kekik yaprakları serpiştirip, çayınızı bardağınıza koyun ve tavanıza ekmeğinizi bandırarak yiyiniz. AFİYET OLSUN... www.nevigurme.com < Resime gitmek için tıklayın > |
Bende size yumurta piyazı tarifi vereyim Malzemeler: 4 yumurta 5-6 sap taze soğan yaklaşık yarım demet maydonoz tuz karabiber kırmızı toz biber zeytin yağı 1 diş sarımsak Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Taze soğan ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyıyoruz. İstağe bağlı olarak 1 diş sarımsağı da incecik doğruyoruz (dövmüyoruz, ezmiyoruz). Yumurtaları da tavla zarı büyüklügünde doğrayıp kırmızı biber, karabiber ve tuz ilave edip yumurta ve yeşillikleri yumurtaları hırpalamadan karıştırıyoruz. Üzerine sızma zeytinyağı gezdiriyoruz. Çayın yanında çok güzel gider. |
Tarifler çok iyi. Teşekkürler. |
1. sayfa
Malzemeler -----
4 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
3 Su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Yapılışı ----
Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın.
Derince bir tencereye koyduğunuz su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.
Eğer yumurtaların dağılmasından korkuyorsanız, yumurtaları büyükçe bir kepçe içine kırıp, kepçeyle hafifçe suyun içine koyun ki hiç dağılmamış olurlar.
2-3 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın. Yoğurdun içine sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin.
Tabağa aldığınız yumurtaların üzerine yoğurtlu karışımı dökün.
Servise almazdan önce, üstüne tavada kırmızı biberli yağ yakıp, gezdirin.
www.nevigurme.com
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.