Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
591
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lumia 820 - Xperia L - İphone 4 Sizce Hangisi?
D
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 yıldır kullandığım S5620 Monte telefonu mu değiştirmek istiyorum.

Alacağım telefonun yine bana en az 3 yıl gitmesi lazım.

Telefon için ayırabileceğim maksimum tutar ise 900 tl.

Aklımda olanlar ise;

Lumia 820 - 825: WP8in arayüzü hoşuma gidiyor. İşletim sisteminin hızlı ve stabil olması yüzünden düşünüyorum. Microsoft ürünlerine destek vermeyi sürdürecektir. Lumia 925in 1399, lumia 920nin 1199 - 1299 aralığında olduğunu düşünürsek 825 900 - 1000 tl aralığında olur diye tahmin ediyorum. Olmazsa da 820 alırım. Ancak wp8in hala yetersiz olduğunu söyleyenler çoğunlukta.

Xperia L: Sony kalitesinde sağlam bir diye biliyorum. Stamina modu sayesinde şarjının fazla gidiyor diye biliyorum. Ancak android işletim sistemi telefonu 2 - 3 yıl rahatlıkla kullanmamı sağlar mı? Androidin kasmasından ve bir süre sonra kullanılamaz hale gelmesinden korkuyorum.

İphone 4: 5c ve 5sin gelmesiyle fiyatı düşecek. iOs sistemi hakkında söylenecek çok fazla bir şey yok. Diğer 2 telefonun geniş ekrana sahip olması beni onlara yöneltiyor. Ayrıca İphone serisinin artık alt modellerinden biri olacak. Apple bu konuda desteğini sürdürür mü?

Beni alacağım ilk akıllı telefon olacak. Hiçbir işletim sistemini kullanmadım. Dediğim gibi alacağım telefonun bana 2 - 3 yıl sıkıntısız olarak kullanmalıyım.

Konu hakkında en az 2 işletim sistemini de kullanmış olan arkadaşlar yorum ve öneri yaparlarsa memnun olurum.

Yorum ve öneri yapan herkese teşekkür ederim.



1
11 yıl
Yüzbaşı

2 gün öncesine kadar apple yeni sürüm çıkardığı zaman eski sürümlerden uygulama desteği kesiliyordu. örneğin ios 4 te whatsapp facebook gibi uygulamalar yoktu. ios 7 nin çıkmasıyla beraber uygulamaların desteği ios6 tan 2 sene sonra kesilirdi. bunu yazmamın nedeni iphone 4 alırsan ios6 lı gelecek sana. ama artık öle değil. apple in 2 gün önce yaptığı değişikliğe göre uygulama desteği her sürümde olacak. örneğin ios4 sürüm kullanan iphoncular artık facebook whatssapp indirebilecek. yani bu iphone için yeni devir demek. sana tavsiyem, androidden uzak durman. lumia gayet stabil bi telefon, lakin uygulama desteği çok çok kötü. sakın alma. herkes düzelir diyolar ama 3 seneden önce düzelmez. batar microsoft. bu başlığı 2 gün önce atsan iphone 4 alma derler en fazla 2 yıl idare eder derlerdi. ama artık öle değil. iphone 4 alabilirsin. 3-4 yıl rahat götürür sürüm güncellemessen. tavsiyem en az 16 gb al



G
11 yıl
Yüzbaşı

Kesinlikle iPhone 4



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Yarbay

Xperia L daha mantıklı bir çözüm olacaktır. Daha geniş ekran, daha iyi bir kamera. Android artık eskisi gibi değil. 4.1JB sürümü ile çağ atladı diyebilriz. Bilinçli kullanımda kasılma kitlenme olmayacaktır

Iphone 4'te iyibir telefon. Sadelik ve stabilite istiyorsanda iphone 4 al derim. Ekran ufak geliyor ama çözünürlük Xperia L ye göre daha yüksek


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yarbay



3 senelik telefonu al sen git. adama salak derler be arkadaş ayıp ya bu kadar fanboy olmayın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Yarbay

C
11 yıl
Yüzbaşı

bir iphone 4 kullanıcısı olarak lumia 820 derim



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.