Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
4430
Tıklama
0
Öne Çıkarma
CASPER PES 2013 MİN. SİS. GEREKSİNİMLERİ HATASI
C
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar konu daha öncede biryerde açılmış ancak çözümlenemeyip yarıda kalmış.
sorun şu casper dizüstü bilgisayarıma pes 2013 kurdum ve minimum sistem gereksinimleri karşılanmıyor hatası aldım.Bu çok zor ekran kartı satıcının söylediğine göre 512 mb ram 4gb i3 işlemci rahat karşılaması gerekmiyormu yardımcı olursanız sevinirim..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carsiforza -- 9 Temmuz 2013; 7:06:47 >

C
11 yıl
Yarbay

Sizin model hangisi eski modellerden mi diye sordum 2011 sonrası ürünse çift kart var.Pes sistem gereksinimi düşük bir oyundur geçiş sorunu olabilir.Masaüstü sağ tıklayın nvidia denetim masası var 3d ayarlar bölümüne girin otomatik seçilir yazar onu nvidia ekran kartına ayarlayın aynı yerde program ayarları bölümü var orada özelleştirilmiş program seçeneği var onu oyunun kısayoluna ayarlayın hemen altında ekran kartı seçeneği var onuda nvidia yapın kaydedip çıkın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

geçen hafta aldım ben bilgisayarı.nvidia seçeneği yok sağ tıkladığımda grafik özellikleri var ve burdan intel yazılımı çıkıyor grafiklerle alakalı.buradan yükseltmeye çalıştım kaliteyi ancak sonuç vermedi.Ayrıca güncellemede yaptım ekran kartı driver i için..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

Bilgisayarınızın modelini yazın yazdıklarını bana yardımcı olmadı muhtemelen dahili kartlı makine var sizde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @carsiforza
C
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

casper Nirvana NB 15.6 yazıyor model olsa gerek.ayrıyeten şimdi everestten baktımda görüntü birimi intel hd graphics 3000.ve dahili tümleşik gibisinden kelimeler geçiyor ekran kartı açıklamasının bazı kısımlarında.galiba dediğiniz gibi dahili kartlı ama ne olursa olsun en azından bu tür oyunların rahat oynanması gerekmezmi ? pes 2013 ü eski bir dizüstü bilgiayarda bile rahat oynuyordu arkadaş pent. 4 olan..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

Hangi ayarlarda oynadığınıza bağlı dahili kartlarda genelde bu sıkıntıyı veriyor ayarları ve çözünürlülüğü düşürün öyle deneyin yüksek ayarlarda oynatmaya çalışıyorsanız zorlanabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

evet bu sorunu veriyormuş youtube da videolarda da var bu sorun ve çözümü ona göre bi ayarlama yaptım şuanda başlarken yoksay diyince oyunu açıp başlıyor ancak bu seferde oyun planına girince oyundan atıyor ve düşük ayarlarda oynanıyo oyun.settings den girince orta ve yüksek kaliteye alınmıyor oyun.fakat onların üstüne geldiğimde pixel shader 3 ve direct x 9 şartı var bunları sağlıyo bu kart.yalnız 256 mb vramşartıda var bu vram ne oluyo farklı bişeymi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carsiforza -- 12 Temmuz 2013; 12:48:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

Video ram yani grafik kartının üstündeki sabit ram kapasitesidir,harici 1gb ekran kartı düşünün üzerindeki ekran kartının kendi ramidir sizdeki dahili kartlardaki ram 32,64 bit gibi kapasitelerde olur ama sistemden yediği için bu kapasite 1600mb rame kadar çıkabilir istenilen ram kapasitesini toplar ama oyunlarda zorlanan bir kart olduğu için ayarlardan kısmanız gerekir mesela norma harici kartlı sistemlerde hd3000'le harici kart bir ardadır pes gibi sistem gereksinimi düşük oyunlar sistemi yormadığı için harici kartı açmakta sıkıntı olabiliyor bu esnada dahili kartta oynanırken bu tip oyunları arkadaşlar 1024x768 gibi çözünürlülüklerde oynadığını söyleyenler vardı yani zorlanıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @carsiforza
C
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

peki ben normal olarak orta veya yüksek çözünürlükte oynayabilecekmiyim bu oyunu ? bilgisayarım belirli ayarlamalar yapıldığında bu şekilde olacakmı sonuç olarak yoksa sadece bu şekilde düşük modda mı oynayabileceğim ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

bunu deneyerek görebilirsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

anladım sağol dursun bakalım şimdilik


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
11 yıl
Yarbay

hocam bana ulaş sana yardımcı olayım. ekran kartım kaldırmamasına rağmen pes 13 hd şekilde oynuyorum. bilgisayarımın markasıda casper üstelik.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Onbaşı

Beyler windows 10 bilgisayarım casper nirvana gt 840 işte, nasıl çözüldü anlamadım bir çok forumda çözüm olmamış bir şekilde şuan pes 2013 oynayabiliyorum ne yaptığımı söyleyeyim, güncellenemeyen ve üşenip ilgilenmediğim nvidia experienceye baktım hata veren nvidia geforce experience programını sunucuya bağlanamıyor hatası veriyordu bağlantı sorunu şeklinde denetim masası program ekle kaldırdan nvidia geforce experience yi sadece kaldırdım sonra google dan nvidia sitesine girdim
geforce experience 840 falan seçtim tam hatırlamıyorum detayları onu indirdim başarılı şekilde kuruldu bu sefer bağlantı hatası gibi hatalar vermedi sonra experience kurulunca program açıldı bitane güncelleme çıktı onu güncelledim siyah programın içinde yeşil buton var oradan
biraz kötü anlattım
neyse güncellemede olduktan sonra experience programı içinde, oyunlar sekmesine geçtim oradan oyunları tarattım pes 2013 çıktı onu senkronize et tıkladım
şimdi oyuna sağ tıklıyorum run with grapchis proccesor dan high performance nvidia seçiyorum ve sorunsuz açılıyor şuanda şoktayım
yapamayanlar mail adresim sinanzx@gmail.com - 05.02.2016



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.