Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
9471
Tıklama
0
Öne Çıkarma
polo 1.4 ve 1.4 e dsg ye tüp takılırmı ?
S
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bilgim olmadığı için soruyorum cevaplarsanız sevinirim ?



L
11 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: sahmelik

bilgim olmadığı için soruyorum cevaplarsanız sevinirim ?

Takilir tabiki.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
11 yıl
Yarbay

Tsi motorlara da takilabildigini söyleyenler olmasına rağmen tsi olanlar haricindeki volkswagen motorlarinin tamamina sorunsuzca takilir. Bilhassa sizin sordugunuz 1.4 benzinli ile 1.6 mpi 102hp olan motorlara.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

cevaplar için teşekkür ederim peki tavsiye edermisiniz çekiş kaybı falan çok olurmu



M
11 yıl
Yarbay

Mevcut araciniza mi taktirmayi düşünüyorsunuz yoksa yeni arac alarak mı? Yılda kaç km yapıyorsunuz? Lpg ile litre bazında tüketim artacak ancak litre fiyatı düştüğü için bu kez sadece benzin tuketimine oranla daha ekonomik bir kullanım ortaya çıkacaktır. Ekonomi elde ederken mutlaka bazi kayiplar da soz konusu olacaktir. Kapali otopark ve kapali arabali feribotlara binememek gibi.(gerci bu konuda yasal düzenleme yapilarak bazı esnemeler getirilecekti.)

Kendi adima ben lpg'ye ilk çıktığı günden beri sıcak bakamadım. Nedeni motorun yağlamasi benzin gibi olmayacagindan aşınma artacak ve motor ömrü kisalarak mutlaka zamanla aracta performans kaybı da başlayacaktır. Aracin arkasinda Lpg tüpünün varlığı da bindiğim taksilerde bile beni hep tedirgin etmektedir. Allah göstermesin arkadan çarpma halinde tüpün nasıl bir tepki verebilecegine güvenmiyorum. Netice sıvı hale getirilmiş petrol gazindan bahsediyoruz ve çok patlayıcı bir yakıt türü. Nükleer santral projesine karşı çekince sunanlara evinizde tüp kullanmiyormusunuz cevabini verenler mutlaka olacaktir. Satıcı firmalar da elbette benim malim kötü demezler ama şahsi gözlemlerim lpg ekonomi getirirken epey bir goturusu de oluyor. %30 ekonomi icin bunlara deger mi iyi dusunmek lazim. Neticede araca lpg tesisatinı kurarken yapacaginiz harcamanin geri donusunu kac senede amorti edeceğinizi de hesaplamalisiniz. Ekonomi için öncelikli tercih dizel olmalı kanimca
Not:Ben de benzinli araç kullanıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

0 almayı düşünüyorum



M
11 yıl
Yarbay

0 km araç alacağınıza göre 1.4lt Comfortline modeli sizin ilk düşündüğünüz versiyon gibi gözüküyor. 33.800-tl liste fiyati var. Lpg dönüşümü yaparsanız 1.500-tl gibi bir rakam da bu işleme ödeyeceksiniz. Metalik renk tercihi ve yan masraflarla bu araç size 37.000-tl gibi bir rakama mal olacak. Ayrica 11 haziran sonrasi Volkswagen modellerinde % 1,3 de zam olacağı söyleniyor. Amaç ekonomi olunca ben olsam bu rakamı gözden cikardiktan sonra dizel bir opel corsa, ford fiesta veya fiat punto düşünürdüm. En ön siraya da ikinci el değerini düşünerek opel corsayi alırdım. Neticede lpg dönüşümü sonrası 0km alacağınız yepyeni Polo üretici ve ithalatçı firma garantileri dışında kalacak. Hele ki dsg şanzımanlı bir aracı garanti kapsamı dışı bırakmak asla dusunulmemeli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.