Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1308
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayar elektrik kesip 3 sn sonra tekrar başlaması
F
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. İlginç bir sorun var başımda. Şu anda kullandığım sistemi 1 yıldır kullanıyorum. sistem bileşenleri 3570k,asus maximus v gene, g skill 2x4gb, seasonic x-850, asus gtx660ti. Bilgisayar gün boyu açık diyebilirim ama bazen elektirk kesilmiş gibi tak deyip kapanıyor. Bilgisayarı normal kapttığınızda psudan ufak tık diye bir ses gelir ya. aynı şekilde ses çıkıp elektirk kesiliyor. 3-4 sn sonra yine aynı ses çıkıp açılıyor. ve normal çalışıyor. son 5 kapanmayı not ettim. rastgele tarih ve aralıklarla kapanmış. acaba sorun mu var. yoksa elektirk dengesiz geldiğinde psu koruma için mi bunu yapıyor. Bu arada bu kapanmaların 3 masaüstünde 2 si oyunda oldu. işlemci sıcaklıkları normal, 1-2 saat crysis 3 oynadığımda bile sorun yok. ama mesela 21 martta bilgisayarı açtım masaüstündeydi 5 dk geçmedi kapanıp tekrar açıldı. Anakart bios güncel, windows güncel. virüs taraması yaptım. aklıma başka birşey de gelmiyor. Bu arada şubattan beri bu kapanmalar var. ondan önceki 7 ayda sadece 1 kere yaptı bunu şubattan beri ise 8 defa oldu. eski everest psu'lu sistem ise 4 yılda 1 yada 2 defa yaptı.

13 mart çarşamba saat :23.30
21 mart perşembe ------ 23.30
11 nisan perşembe ----- 12,30
27 nisan cumartesi ----- 18,15
30 nisan salı --------12,20



B
11 yıl
Yarbay

Güç kaynağında problem olabilir yada bios ayarlarında işlemci, anakart ısısı belirli bi seviyeye gelince koruma amaçlı reset atması için ayarlanmış olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ısı ile alakalı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. 20 dk aida 64 ile işlemciyi zorladım. 2 saat crysis 3 oynayıp ekran kartını zorladım. bachmarklar yaptım ekran kartı 70'i işlemci 64 civarını geçmiyor. ki dediğim gibi bunlarda yapmazken masaüstünde sıcaklıklar oda sıcaklığındayken yapabiliyor. Benim takıldığım denegesiz tarihlerde yapması hani sürekli yapsa veya bellerli aralıklarla olsa kesin bir sorun var diyecem. ama bazen 1 hafta sonra yapıyor bazzen 3 hafta sonra. acaba elektirk dengesiz geldiğinde psu koruma için bunu yapıyor olabilirmi. Çünkü elektriğin sık kesildiği bir yerde oturuyorum. Bazen akşamları lamba açıkken mesela ışığının elektrikten zayırflayıp tekrar arttığını görebiliyorum. Bu yüzden zaten seasonic aldım eğer o da bozulmuşsa işimiz zor. Çünkü bu haliyle garantiye de yollayamam 1 hafta test ederler bilgisayar kapanmaz geri yolarlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu arada şöyle bir link buldum. Aynı sorun ve aynı psu var. Ordaki arkadaş psu'yu değiştirip sorunu çözmüş. Bizim ülkede sanırım seasonic'in distributoru akortek. Mail attım bakalım ne diyecekler.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1744416



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.