Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
2237
Tıklama
0
Öne Çıkarma
hexacopter kamera tavsiyesi
N
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Merhaba arkadaşlar, profesyonel olarak bir hexacopter tasarlamayı/toplamayı planlıyorum birkaç ay içinde ve üzerine de ona uygun, aynı zamanda fiyat-performans ürünü bir kamera arayışı içerisindeyim..
Açıkçası video kameralar konusunda ciddi bilgim yok ancak slow motion görüntülere de ihtiyacım olacak bu nedenle min 720p 60fps olmalı. Ayrıca her ne kadar kamera için ekstra gyrolu pan/tilt/roll ekipmanı ekleyecek olsam da havada titreşimler sarsılmalar kaçınılmaz bu nedenle mekanik ya da yazılımsal, artık hangisi daha etkili ise o şekilde antishaking özelliği olmalı lensinde. Bir diğer önemli husus da ağırlık, cihaz kendinden hariç ortalama 800-1200gr kaldırabilir ancak ne kadar hafifse o kadar rahat hareket kabiliyeti demek. Tabi bazen uzun mesafeli çekimler abartı olmasa da bi miktar optik zoom da gerekli ama bu 4x bile yeterli gibi geliyor bana.. Zaten o sarsılmayla ne kadar antishaking olsa da yüksek mesafede zoom yapılınca görüntü çok bozulacak sarsılacaktır..
üzerine bu kamera haricinde minik bir de kablosuz kamera ekleyeceğim, sadece referans görüntüsü verecek yerde kumanda eden kişiye ve bu tarz bi ürün var şuan elimde kendi hazırladığım.. bunu varsa merceğine yoksa ekranına odaklayabilirim çekim yapan kameranın ve ufak bi ekranı alıcısyla hexacopter kumandasına monte edebilirim.. biraz daha maliyet ayarlayabilirsem hepsini(yön kontrol, referans görüntü, durum bilgisi) bir tablet bilgisayar içine entegre edebilirim.
< Resime gitmek için tıklayın >



R
11 yıl
Teğmen

gopro hero black 3 veya sony action cam işini fazlasıyla görür


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: RT5

gopro hero black 3 veya sony action cam işini fazlasıyla görür

gopro icin pek de fiyat performans denemez, hexacopteri toplayacagim fiyat kadar ama sony o kadar da pahali degilmis. 180dolar kendi sitesindeki fiyati..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.