N

Yarbay
18 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
176 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
N
5 yıl
WentGaz LPG Gösterge ve Beyin kilitlendi
Merhabalar,
Yaklaşık 6 ay önce 88 model enjeksiyonulu VW Golf aracıma sıralı sistem Wentgaz LPG taktırdım.
Gaz-afr ayarını v.s. bir arkadaş yardımıyla kendimiz yapıp yakıt haritasını v.s. kendimiz oluşturduk.
Bu zamana kadar da performans ve yakıt olarak oldukça iyiydi ve zaman zaman uzun yol da yaptım araçla.
1 ay kadar önce aracın benzin pompasında sorun oldu ve ben de zaman ayırıp yaptırana kadar direk gazda çalıştırmaya başladım aracı (gaz-benzin geçiş düğmesine basılı tutup marşa basarak).
Çok soğuk havalarda ilk çalışmalar sıkıntılıydı ve motora verebileceği hasarın farkındayım, o konuda problem yok.
Ancak geçen hafta aracı park ettim ve bi süre sonra tekrar çalıştırmak istediğimde lpg göstergesinin ışıkları yanmadı.
Tesisatı komple kontrol ettik(elektrik işi biraz gelir elimizden), sigortasını v.s. de kontrol ettik hala yok. Tek farkettiğim aküyü çıkartıp takınca ışıkların bi yanıp 2sn sonra söndüğü.
Bazı LPG beyinlerinde gazla çalıştırma sınırı olduğunu biliyorum ve bu sayı genelde 5-10 defa diye okudum, ben ise rahat 20nin üzerinde belki 50nin üzerinde böyle çalıştırdım aracı.
Marş basıyor, akü sağlam, aracın geri kalan elektrik aksamları sağlam, benzin pompasını tamir etsem ve lpg sistemini aradan çıkarsam muhtemelen yürüyecek benzin ile.
Acaba Wentgazda bu limit yüksek ve bu tarz korumaya geçtiğinde ışıkları sönük mü kalıyor böyle? Ya da başka sorun ne olabilir?
Yürütsem servise götüreceğim ancak çalışıyor olunca benzin pompasına bakmaya da çok vaktim yok şu ara.
N
10 yıl
Elektronik Komponent-Proje Satışları Hakkında
Bildiğimiz gibi forumumuzun sıcak fırsatlar ve ikinci el adları altında satış bölümleri var ancak birçok kişi bu kategoride ilan açıyor komponent, modül, proje vari satışları için.
Diğer yandan bakarsak bu tarz ürünlerle ilgilenenler için orada tam detaylı, içerisinde kaybolunmayacak bir kategori de yok ikinci el tarafında.
Sizce de Elektronik/alışveriş ya da ikinci el/elektronik gelişim gibi, sadece bu tarz alışverişin izin verildiği(telefon da elektronik ondan burada yayınladım diyenler gibi kalabalık yaratanların uzak kalması gereken) bi alt kategori hepimiz için iyi olabilir.
Hem alınık hem de satılık ilanlarımızı orada yayınlayabilir, almak/yaptırmak ya da yapıp satmak istediğimiz projelerimizi de burada yayınlayabiliriz diye tahmin ediyorum.
N
11 yıl
ECS NFORCE6M-A2 (V1.0A) ve Phenom II 965 BE
Merhaba arkadaşlar,
Sistemimde ECS marka NFORCE6M-A2 (V1.0A) model bi anakart mevcut. Uzun süredir AMD Athlon II X2 250 3,0ghz işlemci ile idare ediyordum.
Performans arttırmak için şimdi Phenom II serisi bir işlemci alıp takmayı planlıyorum. Hali hazırda bulabildiğim AMD Phenom II X4 965 BE işlemci anakartımın destek listesinde gözükmüyor ancak 955 BE var ve gerek mimari olsun gerek harcadığı güç olsun birebir aynı gözüküyorlar. Aralarındaki tek fark saat hızları. Sizce anakartım bu işlemciyi de sorunsuz çalıştırır mı yoksa listede yer almıyorsa kesinkez risk almamalı mı?
N
11 yıl
USB OTG ve Bluetooth Dongle
Merhaba arkadaşlar, forumumuzda ve diğer forumlarda binlerce post arasında boğuldum ama yine de istediğim net bilgiye ulaşamadığımdan ayrı bi konu açma gereği hissettim.
Android için yazılımlar yazmaya başladım ve fiyat/performans bi tablet almayı planlıyorum. Yazdığım yazılımlarda bazen bluetooth da kullanıyorum ki uygun fiyatlı(çin menşeili) tabletlerin büyük bir çoğunluğunda ne yazık ki bluetooth özelliği yok. Fiyatı 250nin altında (180TL) olan bir tek Next Tabloid 7" de bluetooth özelliği buldum ki tek çekirdek ve 1gb ram i mevcut. Ufak bi farkla (220TL) işlemciyi çifte çıkarmak mümkün everestin tabletlerinde.
Şimdi asıl sorum şu, bazı yabancı forumlarda USB OTG soketine, normal pclerde kullandığımız usb bluetooth çubuğu takıldığında bluetooth özelliği aktif olduğu yazıyor. Bazı tabletlerin romlarında bu özellik dahil olduğu bazılarının da custom romla bu özellik kazandığı belirtiliyor. Acaba hiç aranızda deneyen oldu mu, ya da deneme imkanı olanlar, özellikle popüler tableti olan arkadaşlar deneyip model ve sonucu belirtebilirlerse sevinirim. Ayrıca farklı model bluetooth çubukları farklı sonuç da verebiliyormuş, yani tabletler bu konuda seçici olabiliyormuş.
N
11 yıl
active ya da passive low-high pass filter tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, kendi kurduğum ses sistemim için bass(low), mid, tiz(high) olarak hoparlörlerimi ayırmak istiyorum. bunun için hazır filtre almaktansa kendim yapmanın çok daha ucuz olacağından eminim ancak araştırma yaptığımda tam bi çözüme ulaşamadım. bir yığın farklı şema ve içlerinde onlarca hesap kitap gördüm.
Acaba daha önce tecrübe edinip yaptığınız devre şeması varsa paylaşma imkanınız var mıdır? bir de mümkünse amfi sonrası, hoparlöre direk bağlanan değil de, amfilenmemiş düşük voltajlı sese uygulayıp ardından amfiye girebileceğim tarzda olabilirse daha bi yararlı olur benim için..
N
12 yıl
hexacopter kamera tavsiyesi
< Resime gitmek için tıklayın >
Merhaba arkadaşlar, profesyonel olarak bir hexacopter tasarlamayı/toplamayı planlıyorum birkaç ay içinde ve üzerine de ona uygun, aynı zamanda fiyat-performans ürünü bir kamera arayışı içerisindeyim..
Açıkçası video kameralar konusunda ciddi bilgim yok ancak slow motion görüntülere de ihtiyacım olacak bu nedenle min 720p 60fps olmalı. Ayrıca her ne kadar kamera için ekstra gyrolu pan/tilt/roll ekipmanı ekleyecek olsam da havada titreşimler sarsılmalar kaçınılmaz bu nedenle mekanik ya da yazılımsal, artık hangisi daha etkili ise o şekilde antishaking özelliği olmalı lensinde. Bir diğer önemli husus da ağırlık, cihaz kendinden hariç ortalama 800-1200gr kaldırabilir ancak ne kadar hafifse o kadar rahat hareket kabiliyeti demek. Tabi bazen uzun mesafeli çekimler abartı olmasa da bi miktar optik zoom da gerekli ama bu 4x bile yeterli gibi geliyor bana.. Zaten o sarsılmayla ne kadar antishaking olsa da yüksek mesafede zoom yapılınca görüntü çok bozulacak sarsılacaktır..
üzerine bu kamera haricinde minik bir de kablosuz kamera ekleyeceğim, sadece referans görüntüsü verecek yerde kumanda eden kişiye ve bu tarz bi ürün var şuan elimde kendi hazırladığım.. bunu varsa merceğine yoksa ekranına odaklayabilirim çekim yapan kameranın ve ufak bi ekranı alıcısyla hexacopter kumandasına monte edebilirim.. biraz daha maliyet ayarlayabilirsem hepsini(yön kontrol, referans görüntü, durum bilgisi) bir tablet bilgisayar içine entegre edebilirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
N
12 yıl
Kablosuz bağlantıyı, pcden kabloluya çevirme.
Evimde, komşuda ve ofisimde; ap olarak kullanılan 2 kablosuz modem, 1 kablosuz uydunet modem, 2 switchden, bolca pc, tablet ve telefondan oluşan biraz karışık ağımız var ancak odamdaki masaüstü bilgisayara, bir usb dongle yardımıyla wireless internet bağlantısı ulaşıyor. Sorunum şu ki aynı odada ilk seri ps3ümde wireless özelliği yok(sadece ilk seride böyle bir eksiklik var). Masaüstü bilgisayarımla ps3 arasında cross ethernet kablosu kullanarak ve elle ip girerek ağ kurup dosya alışverişi yapabiliyorum ancak masaüstümden wirelessla bağlandığım interneti ne denediysem ps3 ile paylaşamadım. ps3 fw v4.30, bilgisayar ise güncel xp sp3 32bit. İnternette bolca tersini(kablolu bağlantıyı, kablosuz yayın) yapan anlatım ve yazılım mevcut ancak onlardan yola çıkarak yaptığım denemeler hep başarısız. Acaba bu tarz bir deneyimi olan var mı?
N
13 yıl
YalıÇapkını(QuadCopter ve OctaCopter)
Projenin asıl amacı hareket kabiliyetli stabil bir hava aracı yapıp yukarıda etrafı görsel ve sezgisel olarak tarayan, yer birimlerine bilgi aktarabildirebilmek.. bu nedenle asıl yapmak istediğimiz OctaCopter(8 motor/rotor 8 pervane), üzerinde bir mini pc ve kamera, radar, lazer tarama sistemleri barındırmak.. Ancak maliyetten ve uçabilirlik konusunda özgüven kazanma isteğinden dolayı ilk atılımımız daha ufak QuadCopter(4 motor/rotor 4 pervane) üzerinde sadece ufak bir kamera bulunduracak ilk etapta.. sözü fazla uzatmadan resimlere geçelim konu ilerledikçe detayları anlatalım..
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Ertuğrul arkadaş ve ben(Necbettin) ayrı ayrı ufak birer (quad) ardındansa büyüğe (octa) adım atmak planımız, arkadaşın fiziki ilerlemeleri resimlerde, pervaneler büyütülecek ve yarısı ters yönlü(2 CW, 2 CCW) olacak..
N
13 yıl
Dövme için profesyonel yer
İşi profesyonelliğe dökmüş, maliyeti çok da sıkıntı olmayan ancak gerçekten işini ciddi yapan istanbulun herhangi bi kıtasında bilindik dövmeci neresi var?
N
13 yıl
model fırçasız motor çalışma mantığı..
bu model uçaklarda, helikopterlerde kullanılan örneğin outrunner brushless motorların tam olarak çalışma prensibi nasıldır acaba? bir de esc leri var giriş palsine göre dışarı tam nasıl bir sinyal veriyor?
normal fırçasız motorları biliyorum ancak bunlarda 3 kabloyu tam ve gelmesi gereken sinyal-enerjileri tam olarak anlamış değilim..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.