Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
19
Cevap
1501
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Müşteriyi zor durumda bırakan taksicilere ceza geldi!
S
13 yıl (796 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son iki ayda yapılan taksi denetimleri sonucunda, yolcu güvenliğini tehlikeye düşüren, ”kısa mesafe” gerekçesiyle yolcu almayan 365 araca toplam 26 bin 280 lira para cezası uygulandığını açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Vali Mutlu, İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin şehir içi ulaşımında karşılaştıkları sorunlar nedeniyle taksi denetimlerini artırdıklarını bildirdi. Mutlu, 2012 yılının son iki ayında yapılan taksi denetimleri sonucunda, yolcu güvenliğini tehlikeye düşüren, kısa mesafe için yolcu almayan 365 araca toplam 26 bin 280 TL, yasak yere park eden bin 684 taksiye de 121 bin 248 TL para cezası uygulandığını belirtti. Bu tür şikayetleri değerlendirmek amacıyla bir denetim ekibi oluşturduklarını ifade eden Mutlu, Sultanahmet, Sirkeci, Karaköy ve Taksim bölgelerinde taksiye turist görünümünde binilerek yapılan denetimler sonucunda 4 usulsüz uygulamayla karşılaşıldığını dile getirdi.

Mutlu, ”Bunların üçünde taksimetreyle oynandığı ve fazla para talep edildiği, birinde el çabukluğu ile para değiştirme yoluna gidilerek turistlerin aldatıldığı tespit edildi” dedi. -Sigortasız şoför çalıştırana da ceza- Uygulanan denetleme programı süresince Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce 63 taksinin taksimetresinin kontrol edildiğini anlatan Vali Mutlu, ”Bunlardan 56’sının uygun olduğu, 7’sinin ise uygun olmadığı belirlenmiştir. 7 taksimetrede fazla ücret yazmasına neden olan düzenek bulunduğu tespit edilmiştir. 5 taksiye bin 358’er TL para cezası uygulanmış, 3 taksi için de cumhuriyet savcısına dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadesini kullandı.

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ekiplerince de 83 taksinin denetlendiğini, bunlardan 37 şoförün sigortasız çalıştırıldığının tespit edildiğini belirten Mutlu, sigortasız şoför çalıştıran ruhsat sahiplerinin her birine asgari ücretin iki katı para cezası kesildiğini ifade etti. Mutlu, ayrıca Güven Timlerinin faaliyetleri sonucunda da hırsızlık, kaldırımcılık, dolandırıcılık, sahte para verme ve darp gibi konularda toplam 330 olayın adliyeye intikal ettirildiğini ifade ederek, 2013 yılında taksilerde denetimlerin artarak devam edeceğini açıkladı.


Aslında o kadarda ceza yazılmamış tüm bunu yapan taksiciler arasıda çok az bir kısım ama genede bu bir gelişmedir bence ticari taksilerin düzelmesinde beki biraz etkili olur.

Kaynak :http://www.haberturk.com/yasam/haber/808907-istanbul-valisi-acikladi

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



D
13 yıl (2826 mesaj)
Binbaşı

Taksilere sınırlama getirilmeli. Parayı basan taksi plakası alıyor. Şişli - Mecidiyeköy civarında dolanan araçlara bakın 10 araçtan 7'si taksidir.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
13 yıl (2520 mesaj)
Yarbay

akasya durağına ithaf olunur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl (4874 mesaj)
Yarbay

Bi kere Yenikapı İskelesinde taksiye bindim adama merter diyince arabadan indirdi küfür ettim adama indim ordan hemen diğer taksici ben götüriyim dedi gideceğin yer uzak değil ondan dedi. Biri çıkıpta demesin bana artık yok hepsimi öyle kardeşim vs. kusura bakmayın ama hepsi aynı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl (9744 mesaj)
Binbaşı

P
13 yıl (3037 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Taksilere sınırlama getirilmeli. Parayı basan taksi plakası alıyor. Şişli - Mecidiyeköy civarında dolanan araçlara bakın 10 araçtan 7'si taksidir.

iyi misin,parayı basan taksi plakası alıyormuş.
1992 den beri İstanbul'da kimseye taksi plakası verilmemiştir.Onun için de inanılmaz bir rant oluştu.
Korsan taksileri saymazsan İstanbuldaki taksi plakası sayısı 20 senedir aynı.



J
13 yıl (7341 mesaj)
Yarbay

Daha da artmalı bence denetlemeler...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
13 yıl (796 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Denetlemede yapımalı ancak eğitim de verilmeli takilere bence yolcuya nasıl davranılmalı diye



C
13 yıl (8873 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Bi kere Yenikapı İskelesinde taksiye bindim adama merter diyince arabadan indirdi küfür ettim adama indim ordan hemen diğer taksici ben götüriyim dedi gideceğin yer uzak değil ondan dedi. Biri çıkıpta demesin bana artık yok hepsimi öyle kardeşim vs. kusura bakmayın ama hepsi aynı.

Oha nereye gitmen gerekiyormus, tuzlaya mi?

Ben olsam inmezdim temiz bir kavgaya dalardim adamla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl (1676 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst


quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Bi kere Yenikapı İskelesinde taksiye bindim adama merter diyince arabadan indirdi küfür ettim adama indim ordan hemen diğer taksici ben götüriyim dedi gideceğin yer uzak değil ondan dedi. Biri çıkıpta demesin bana artık yok hepsimi öyle kardeşim vs. kusura bakmayın ama hepsi aynı.

Oha nereye gitmen gerekiyormus, tuzlaya mi?

Ben olsam inmezdim temiz bir kavgaya dalardim adamla.

sıkıysa dene adamlar orda durak kurmuş hepsi bir olup linç ederler adamı

klavyeden yazmak kolay

adamlar mafya olmuş resmen minibüs otobüs taksi hepsi birbirinden beter denetimler arttırlıp cezaların daha ağır olması gerekir



S
13 yıl (1050 mesaj)
Yüzbaşı

denetimler artsın kısa mesafeye mırın kırın eden taksiciler sonra neden korsana karşı çıkıyor !!



H
13 yıl (12029 mesaj)
Yarbay

Gec bile kalınmış bir uygulama



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
!
13 yıl (16024 mesaj)
Yarbay

Oooohhhh yarasııınnn Mis olmuş mis , içimin yağları eridi.Çok güzel olmuş ödeyin bakalım cezaları eşşek gibi.Kendilerini bir halt zannediyor dünkü *oklar.


Geçen ramazan ayında da başıma geldi benim.Zeytinburnunda ambarın orada halkbankası falan var bilenler bilir.Oraya para yatırmak için yürüyerek gittim avrasya hastanesinin oradan(işyerim orada).DÖnüşte tansiyonum düştü oruçdan yürüyemiyordum.Bir tane taksi durdurdum yaşlı bi adam avrasya hastanesinin oraya gidelim yürüyemiyorum tansiyonum düştü dedim.Adam ''mazotum yok dönemem o tarafa '' dedi. Halbu ki 5 metre arkamız total benzinci.Yalan attı götürmemek için.Bende sı*ayım senin mazotuna insan değilmisin sen görmüyormusun halimizi dedim indim.Bastı gitti karaktersiz herif.Ardından baska bir taksi geldi genç bi adam o götürdü sağolsun.5 tl ya tuttu tutmadı ama adam insanlık yaptı götürdü.Allah razı olsun.


Ha iyi ve kötü olarak yüzde ye vurursak % 95 i hayvanın önde gideni.O 5 tl ye muhtaç kaldıkları zaman görürler anasının örekelerini..Haysiyetsiz herifler.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
13 yıl (4692 mesaj)
Yarbay

Cezalara bak şaka gibi caydırıcılık yok o kadar taksi içinde 1684 taksiye kesilmiş ve belliki artan şikayetlerin önüne geçmek için bir sözde cezalar... Ortalama 720 TL
Dün haberlerde Market denetimi vardı yumurtaları denetliyorlardı ortam sıcaklığı 12 derece olmadığı içim 3000'er TL ceza kesildi... Hatta o yumurtalar damgasız ise 12.000 Tl işte bakın caydırıcılık budur.. Şimdi bu adamlar bir daha cesaret edermi mevzuata aykırı davranmaya?

Mutlaka bu ticari yolcu taşıma ile ilgili net yaptırımlar gerekiyor, büyük yaptırımlar uygulanmalı hem bu tür sahtekarlıklarda hem de trafikteki tutumlarında..

Ayrıca bu taksi olayında korsan önlendikten sonra taksi bulanamıyor, mutlaka yeni plakalar çıkarılmalı ancak bunlar kişilerin değil direkt belediyelere ait olmalı o zaman hem mevcut plakaların karaborsası engellenir hemde sayı bakımından artacağı için yolcu seçme şansları olmayacaktır...



S
13 yıl (1485 mesaj)
Binbaşı

Ankara aşti ve karşısındaki metro çıkışında çalışan taksileri de sıradan geçirseler ne güzel olur. Bunlar insan değil her türlü pislik var.

http://m.eksisozluk.com/astideki-taksiciler--1166408



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
13 yıl (10907 mesaj)
Yarbay

İnşallah bu ülkede hepimiz adam olacağız
Kabul hükümeti sevmiyorum ama bence hepimizi biraz da olsa adam edecek



S
13 yıl (26595 mesaj)
Yarbay

Uzun uzun yazılar yazardım ama hep aynı şeyleri yaşayacağız.

Kısacası ben korsan taksiyi destekliyorum.



F
13 yıl (1753 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: DayLight66

Ankara aşti ve karşısındaki metro çıkışında çalışan taksileri de sıradan geçirseler ne güzel olur. Bunlar insan değil her türlü pislik var.

http://m.eksisozluk.com/astideki-taksiciler--1166408

Astide zamaninda bende kavga ettim. Araya birileri girdi Allahtan yoksa linc edilecektim :) neyime guvenip atar yapdiysam :)

Astide ki taksicileri duzene soktular artik uzun mesafeler alt kalttan kisa mesafeler ustten binecek sekilde yapiyorlar. Dogru mu degil ama eskiden daha beterti. Seni alirdi guc bela yanina baskasini alirdi neler neler.

Astinin karsisindaki (metronun ordaki) taksicilerden bi sikintim olmadi simdiye kadar balgata bile gidiyorlar. Arada laf sokmuyo degiller ama alistik o kadarina :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl (2520 mesaj)
Yarbay

valla daha geçen doğudan gelen bir askeri kekleyip 40-50 tl sini almıştı aştidekiler



I
13 yıl (3428 mesaj)
Yarbay

Yapamadığınız her işi eninde sonunda profesyonelce yapacak adamlar gelir elinizden alır. Bakkal, kasap, manav müşteriyi yıllarca düdükledi, pazarcılar insanlara kaba davrandı, şimdi grosmarketler geldi, küçük işletmeler sefil oldu, işyeri kapattı. Şimdi yasal düzenlemelerle kontrol sağlamaya çalışacaklar, bu şekilde netice alınamayacağını görecekler. Sonrasında yerli yada yabancı menşeili büyük şirketler ticaret ünvanı ve istasyon şeklinde durakları ile bu işe atılacaklar. Ufak tefek nakliyecinin işi bu gün nasıl DHL gibi firmalara kaydıysa bu gün soytarılık peşinde olan taksici ve önlem almayan meslek odalarıda aynı akibeti paylaşacaktır. İnsanlar ismine ve saygınlığına güvendiği, denetim mekanizmasının etkin işlediği taksi şirketlerini kullanmaya başlayacaktır. Çok uzak değil bunlar



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.