Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
790
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DH - Thievery Corporation Fans
P
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar Thievery Corporation konusu hiç göremedim forumda nedense. Bu gurubun bir konusu olmalı diye düşünüyorum :) Chillout, downtempo, acid jazz karışımı müziklerden hoşlanıyorsanız bu grubun şarkılarını kesinlikle dinleyin derim. Grubun beğendiğiniz şarkılarını, canlı performanslarını vs bu grup altında paylaşalım.

THIEVERY CORPORATION






Thievery Corporation, 1995'te Washington, D.C.'de kurulmuş bir müzik grubudur. Grubun iki temel elemanı Rob Garza ve Eric Hilton'dur. Genel müzik stilleri Elektronik üzerine olmakla birlikte acid jazz, downtempo, chillout, reggae, Indian classical, Middle Eastern, bossa nova tarzlarının harmanını kullanmaktadırlar.

1997 yılında yayınladıkları ilk albümlerinden bu yana acid jazz ve trip hop arenasının en önemli isimlerinin başında geliyor. Elektronik müziğin pekçok farklı formunu müziklerinin alt yapısında kullanan ikili ilk olarak, 1996 yılında kurdukları ELS Records (Eighteen Street Lounge - ki bu aynı zamanda Washington DC’de sahibi oldukları klübün de adı) etikletiyle yayınladıkları 12” ler ve Kruder & Dorfmeister’ın Studio K7 için hazırladığı DJ Kicksserisindeki çalışmalarıyla adını duyurmayı başarmıştı.

İngiliz plak şirketi 4AD ile anlaşan Garza ve Hilton, 1997 yılında Acid Jazz ve Chill Out’un en iyi örneklerinden birisi sayılan ilk Thievery Corporation albümü ”Sounds From The Thievery Hi-Fi” yı yayınladı. Bu albümle başarılı bir çıkış gerçekleştiren ikili yine aynı yılın Haziran ayında, içerisinde sadece Washington DC’de yaşayan elektronika sanatçılarının olduğu “Dubbed Out In DC” adlı albüme üç parçasıyla katıldı. Kendi şarkılarının yanısıra remix çalışmalarına da devam eden ikili, 1999 yılında içerisinde Stereolab,Gus Gus, David Byrne ve Hooverphonic gibi isimlerin parçalarını Thievery Corporation dokunuşlarıyla tekrar şekillendirdikleri “Abductions and Reconstructions” albümünü piyasaya sürdü.

2000 yılında yayınlanan ikinci albümleri “The Mirror Conspiracy” ile başarılarının rastlantı olmadığını kanıtlayan Thievery Corporation’ın ünü de gittikçe büyüdü. En büyük caz label’ı Verve’ün kataloğundan seçtikleri parçaların remixlerini içinde barındıran ve “Sounds From The Verve Hi-Fi” adını verdikleri albümleri, yine Verve etiketiyle 2001 yılında yayınlandı. 2002 yılında açılış parçasında ikiliye Emiliana Torrini’nin eşlik ettiği “The Richest Man in Babylon” albümünü piyasaya süren Thievery Corporation, 2004 yılında ise remixlerden oluşan bir diğer albümleri “The Outernational Sound” ile dinleyicisi ile buluştu. Yine aynı yıl Grammy Ödülleri’nde “Best Compilation Soundtrack Album for a Motion Picture” dalında ödül kazanan “Garden State” filminin soundtrack’indeki parçalardan birisi olan “Lebanese Blonde” Thievery Corporation imzasını taşıyordu.

Jane’s Addiction’dan Perry Farrell, The Flaming Lips’ten Wayne Coyne ve David Byrne gibi önemli isimlerle birlikte çalıştıkları “The Cosmic Game”i 2005 yılında piyasaya süren Thievery Corporation, “Versions” gibi remix projeleriyle ilgili çalıştıkları üç yıllık bir dönemin ardından son albümleri “Radio Relatiation”ı 2008 yılında yayınladı.

ALBÜMLERİ
Sounds from the Thievery Hi-Fi
Abductions Reconstructions
The Mirror Conspiracy
The Richest Man in Babylon
The Outernational Sound
Babylon Rewound
The Cosmic Game
Versions
Radio Retaliation
It Takes a Thief
Culture Of Fear (Son Albümü)

SINGLE
2001: A Spliff Odyssey (1996)
Dub Plate, Vol. 1 (1996)
The Foundation (1996)
Lebanese Blonde (1998)
DC 3000 (1999)
It Takes a Thief (1999)
Focus on Sight (2000)
Bossa Per Due (2001)
Revolution Solution
Warning Shots
The Heart's a Lonely Hunter
Sol Tapado
The Richest Man in Babylon
The Lagos Communique
Halfway Around the World
Incident at Gate 7
Encounter in Bahia
ESL Dubplate
Shaolin Satellite
Chaplin Swankster
Originality
Supreme Illusion (2007)


Thievery Corporation - Resmi Web Sitesi
Thievery Corporation - Facebook Fan Sayfası
Thievery Corporation - Twitter

GRUP İMZASI

[center][image]https://store.donanimhaber.com/4a/d2/10/4ad210df5cf48e16a902472ec963f8d4.png[/image] 
[font="Arial"][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_65818234/tm.htm/]DH - Thievery Corporation Fans[/link][/b][/font]
[/center]


GRUP ÜYELERİ

1- perfectchoic3





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectchoic3 -- 14 Eylül 2012; 17:34:06 >

P
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.