Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1518
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Superonline ın cevabı
0
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tüketici sitesine yazmış olduğum şikayete superonline ın verdiği cevabı aşağıya yazdım. Superonline şirketine satış akşam kapımda gerçekleştiği, 7 gün içerisinde vazgeçtiğim için ve 4.23. maddesinde yazılanlarla ilgili THH kararı olduğunu bildirdiğim bir ihtarnamem var, şimdi onun yanıtını bekliyorum. Yanıt gelince THH ne başvurmayı düşünüyorum.

Mail ile gelen cevap aşağıda, değiştirmeden aldım.

Sayın YAVUZ,

10790 numaralı tüketici şikâyetinize istinaden işletmeciden konu ile ilgili gönderilen detaylı açıklamalar;

“T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu aracılığıyla yapmış olduğunuz başvurunuzda özetle, adil kullanım koşullarına ilişkin şikayetlerinizi iletmektesiniz.

Şikayetinize istinaden Şirketimizce yapılan inceleme neticesinde; 23.02.2012 tarihinde “Fiberle Keyfini Katla Kampanyası” Fiber Internet 20 Mbps (100 GB AKK) tarifesi ile 24 ay abonelik taahhütlü olarak Şirketimizde fiber internet aboneliğinizin başladığı anlaşılmaktadır. Şirketimiz ile imzalamış olduğunuz abonelik sözleşmesinin 4.23. maddesinde: “ABONE, işbu sözleşmeyi imzalayarak, TURKCELL SUPERONLINE’ın web sitesinde yayınladığı ‘kullanım koşullarını’ kabul etmiş sayılır.” ve 4.24. maddesinde “İş bu sözleşme kapsamında sunulmakta olan internet aboneliğihttp://www.superonline.net adresinde yayınlanan Adil Kullanım Koşullarına tabidir.” hükmü yer almaktadır. Adil kullanım koşulları 15 Mart 2010 tarihinden itibaren internet sitemizde yer almakta, Şirketimiz abonelerine ve tüketicilere duyurulmakta olup, abonelik öncesinde bu konuda bilgi alınması fiilen mümkün kılınmıştır. İşbu nedenle tüketicilerin abonelik esnasında bilgilendirilmemiş olması hususu geçerli değildir.

Şirketimiz internet sitesinde aboneliğe ilişkin tüm koşullar kampanya başlangıç tarihinden itibaren tüketicilerin kolayca erişebileceği şekilde yer almaktadır. Şirketimiz internet sitesinde tarifelere ilişkin download ve upload bilgileri ayrı ayrı detaylı şekilde belirtilmiştir. Aynı zamanda imzalamış olduğunuz kampanya taahhütnamesinde 100 GB (download) hız alanlı tarifeyi tercih etmiş olduğunuz görülmektedir. Hız alanına ilişkin bilgilendirmeye de taahhütnamenizde yer verilmiştir. Kampanya taahhütnamelerinde upload adil kullanım miktarı belirtilmemektedir. Şöyle ki bilgisayar bilimlerinde bant genişliği (veya dijitalbant genişliği) kullanılan veya kullanılabilen veri iletişim kaynaklarındaki veri oranının bit/saniye cinsinden ölçülmesiyle ifade edilir ve iletişimde yaygın olarak (ADSL, ADSL2, VDSL2, Fiber internet) veri indirme hızı olarak belirtilir. Dolayısıyla genel teamüle ve kullanıma aykırı bir bilgilendirme yapılmamış olup tüm sabit geniş bant pazarında kullanılan terimlere de dayanılarak tarife özellikleri indirme hızı baz alınarak belirtilmiştir. Sunmuş olduğumuz fiber internet hız ve paket seçeneklerinin tanımları, ülkemizde tüm sabit internet servis sağlayıcılarının uyguladığı, ortalama düzey tüketiciye yönelik iletişim esaslarından farklı değildir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İşletmecilere dolayısıyla Şirketimize getirilen yükümlülükler kapsamında Şirketimiz abonelik sözleşmeleri, tarifeleri, kampanyaları ve şartları tüketicilerin bilgilendirilmesi amacı ile internet sitesinde yer almaktadır. Tüketiciler, abone olmadan önce tüm bu hususları inceleme imkanına sahip olup, bu hususları değerlendirerek hizmet alacağı İşletmeciyi seçebilmektedir. Adil Kullanım Koşulları 15 Mart 2010 tarihi sonrasında abone olan müşterilerimiz ile bu tarih sonrasında kampanyalarını yenileyen müşterilerimize uygulanmaktadır. 23.02.2012 tarihinde imzalamış olduğunuz “Fiberle Keyfini Katla Kampanyası” kapsamında 20 Mbps Limitsiz (100 GB AKK) tarifesi de Adil Kullanım Koşullarına tabidir. Abonelerimizin kampanya ve tarifelere ilişkin tüm detaylı bilgileri abonelik öncesinde Şirketimiz internet sitesinden öğrenmesi, koşulların kendi talebine uygunluğu halinde aboneliği kabul etmesi imkanı mevcuttur. 23.02.2012 tarihinde abonelik sözleşmenizi imzaladığınız dönemde de bahse konu koşullar internet sitesinde yer almaktadır. Şirketimiz web sitesinde “Fiber Internet Hız alanı uygulaması doğrultusunda Fibersever ve kotalı paketler aylık upload 25 GB’a, diğer paketlerde ise 50 GB’a ulaştığında kullanım hızı kullanımın yapıldığı ayın sonuna kadar 1 Mbps’ye düşürülecektir” denmek suretiyle tüketiciler upload hakkında da bilgilendirmişlerdir. (http://www.superonline.net/kampanya-detay?k=15&d=isik-hizinda-internetle-keyfini-katla&t=0 ) Bu nedenle upload’ın AKK kotasına etki ed”şeklindedir.


Bilgilerinizi rica ederiz.



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü



G
12 yıl
Binbaşı

Ey BTK ozmn bu akk uygulamayan firmalara niye ceza verilmiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gti -- 21 Mart 2012; 17:48:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Er

zaten tüm firmalar uyguluyor telekom düşürüyor hızı



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.