Arkadaşlar laboratuar da 2 tane bilgisayarımda sıkıntı var. 1- Bilgisayarı açar açmaz Hardware Monitor diye bir ekran geliyor ve orada kalıyor.(Altında SYS temp,CPU Temp,Systam1 Fan,CPU Voltage sıcaklık dereceleri var). 2- Diğer bilgisayarımda açıldıktan 15-20 sn sonra kapanıyor.Ve tekrar çalıştırdığımda bu süre her seferinde daha da kısalıyor.CPU ısınıyor diye düşündüm ama bilmem siz ne düşünürsünüz.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
lınkı ınceleyın ...cpu temp ıslmecı sıcaklıgı ıle ılgılı ..sys temp sıstem sıcaklıgı ..wındows acılıyorsa ıslemcı sıcaklıgını kontrol edın .. ıslmecı fan ıyerınden cıkmıs olabılr .ıslemcı ısısı yuksek oldugundan acmıyor olabılr ..kı buyuk ıhtımal sorun ısıdan kaynaklı ..
2 sorun ramdan kaynaklı olabılr ram tek parca ıse slotları degıstırere kacın ..bırden fazla ıse tek tek deneyrek acmayı dneyın .. yıne sıstemı acmayı basarırsanız ısı degerlerını kontrol edın ..
..her ıkı durumda da fanların temızlıgını yapın .. ıslmecı termal macunlarını yenıleyebılrsınız kı bırıncı durumda sanırım buna ıhtıyac var .. vırus taramasından gecırın sıstmeı ... eger sonuc alamassanız burada paylasırsanız yıne yardımcı olmaya clasırım ...
Hocam teşekkür ederim cevap için. 1. Bilgisayarın fanını temizleyip macun sürünce oldu.Yani yine aynı ekran geliyor ama sistemde çalışıyor. 2.Bilgisayarda Ram'de sıkıntı yok ama sanırım işlemci fanı tam yerleşmediği için oluyor.Fanın tam yerleşmemesiyle böyle bir sorun olabilir değil mi?Ben fana bastırınca sıkıntı yok ama bırakınca 3-4 dk sonra kapanıyor.Ayrıca ona da macun sürmüştüm Çalışma süresi biraz uzadı.
Hocam ayrıca işlemcilerin alt kısmında kağıt var.O kağıdın sökülmesi gerekmiyor mu?
İşlemci altındaki kağıtların resmini koysanız iyi olurdu. Soğutucu blok ile işlemci arasında kesinlikle herhangi bir plastik, kağıt vs. olmaması gerekiyor. Soğutucu bloğu düzgün yerleştirebilirseniz, sorun olmaması gerekiyor, bastırmaya gerek kalmamalı. Sistem açılınca programla veya bios ekranından sıcaklıklarıda kontrol edin, aşırı ısınıyorsa soğutma iyi değildir.
1- Bilgisayarı açar açmaz Hardware Monitor diye bir ekran geliyor ve orada kalıyor.(Altında SYS temp,CPU Temp,Systam1 Fan,CPU Voltage sıcaklık dereceleri var).
2- Diğer bilgisayarımda açıldıktan 15-20 sn sonra kapanıyor.Ve tekrar çalıştırdığımda bu süre her seferinde daha da kısalıyor.CPU ısınıyor diye düşündüm ama bilmem siz ne düşünürsünüz.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
                        
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.