Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
528
Tıklama
0
Öne Çıkarma
quadro fx 580 overclock
C
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar.
Asus rampage III formula anakartım var.Elimdeki pny quadro fx580 ekran kartımı overclock yapmak istiyorum.Yardımlarınızı istediğim bir kaç sorum var:

1-Bu anakart ile ekran kartı overclocku yapılabilir mi?Bunu yapabileceğim kolay bir program var mı?
2-Ekran kartının overclocku anakart ayarlarını mı değiştirir?Yani bu ekran kartını çıkartıp başka anakarta takınca tekrardan fabrika ayarlarına döner mi?
3-Overclok ayarlarını değiştirmeden yeni ekran kartı takınca otomatik olarak o da overclocklu olarak mı çalışmaya başlar?

Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.



A
13 yıl
Yarbay

3 soruna cevap vereyim yeni kart takınca overclock iptal olur.Fx quadroya neden overclok yapmak istediğini merak ettim oyun filan için kullanılan bir kart değilde kendisi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Açıkcası kart 3dsmaxte sahnem dolmaya başladığında artık yetmemeye başladı.overclock yapınca beni bir süre daha götürebilir mi diye denemek istiyorum.3ds max dersi aldığım kişi ekran kartını overclock yaptığını ve farkını gördüğünü söylemişti.Bende o yüzden yeni karta para vermeden önce denemek istedim.

İlginiz ve hızınız için teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

Tamam ozaman ekran kartına overclock yap.Standart nvidia kartları Riva tuner programı ile yapılabiliyor dene bakalım.Max için bende almayı düşünüyorum quadro bakalım sonuçlarını yazarsın.ısıyı kontrol et ;) ekran kartınıda yakma :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awsalli -- 4 Nisan 2011; 1:05:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

peki son bir soru stabil dereceler kaç olmalıdır techpowerup gpu tool ile deniyorum.Find max dedim ama 63 dereceye çıktı hala testi bitirmedi bende tırstım durdurdum.Kaç derece iyidir max olarak?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

65-70 üzerine çıkma.Birde Overclok yaptıktan sonra dene bakalım performans farkı olacak ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

gpu clock 550
memory clock 860
shader clock 1225
bu değerleri yaptım techpowerup gpu tool programı ile 3ds maxte vray 2.0 rt ile hem render alıp hemde camerada oynamalar yaptım.normal render yapmazken viewportta kamerayı hızlı şekilde hareket ettirdim.Küçük bir fark var.Farkın küçük olması ayarlarda korkak davranmamdan mıdır bilemiyorum.açıkcası overclok olayını tam olarak yapmadım sanırım:D
Birde riva tunerı kullanamadım.1-2 gün içinde anlatımlardan felan bakarak bir daha deneyecem.
Bu arada kartın soğutucusunu söküp cooler master v10un içinden çıkan termal macun ile eski macunu temizleyip macunladım.Overclock yapsam bile düzgünce tam olarak kesin denememi yeni bir sahnede yeni bir proje yaparken görebilecem sanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

Viewport için program kurulu dimi?Sana birşey soracağım quadro ekran kartı viewportta fazla polygon olunca rahat çalışmamazın dışında başka ne gibi yararları var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

esas olayı zaten polygon arttıkça quadro normal kartlara göre daha iyi sonuç veriyor.onun dışında cuda olayı var.Gerçi daha vray cuda olayına geçemedi ama.Performance driverları sayesinde autocad ve maxte sahne doldukça daha rahat çalışabiliyorsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.