Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
4
Cevap
173891
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MEGANE II DONANIM VERSİYONLARI
İ
15 yıl (789 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese selam,

Arkadaşlar yakın bir arkadaşıma megane II sedan almayı düşünüyoruz.Fakat internetteki araba sitelerine baktığım zaman megane ın 7 farklı donanım versiyonu geçirdiğini gördüm.Ve açıkçası kafam baya bi karıştı.Ara ara üretilen özel versiyonlar filan girince işin içine geniş bi ürün yelpazesi olmuş.Sizden ricam temel farklılıklarıyla bana bu araçların;

1-Authentique

2-Extreme

3-Sportway

4-Expression

5-Exception

6-Dynamique

7-Privilege

DONANIM ve MOTOR farklarını kısa ve öz biçimde anlatırsanız çok sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



2004 ile 2006 arasındaki modellerde sadece dynamique ,sportway ve authentique modelleri mevcut. Dynamique full olanıdır.

Dynamique : Buna ek olarak bir kaç paket eklenip cd çalar su...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Rallyman - 15 yıl +12
R
15 yıl (4736 mesaj)
Yarbay

2004 ile 2006 arasındaki modellerde sadece dynamique ,sportway ve authentique modelleri mevcut. Dynamique full olanıdır.

Dynamique : Buna ek olarak bir kaç paket eklenip cd çalar sunroof hız sabitleyici xenon far eklenebiliyodu.
Motor olarak 1.6 115 hp benzinli ve 1.5 dizel 80 hp olarak seçenek sunuluyodu.

Sportway : Baz modele ek olarak sis farı hız sabitleyici ve cd çalar bulunuyodu
Dynamique nin paketsiz versiyonunda yukardaki saydıklarım yoktu malesef. motor olarak dynamiqe ile aynıdır.

Authentique : En baz modeldir hiç bir özelliği yoktur. Motora ek olarak 1.4 98 hp lik benzinli motoru vardı.

2006 ile 2010 arası modellerde : Authentique, Extreme(2008 sonrası) , Expression , Privilege , Exception (2010 modellerinde )

Bu modeller makyajlı kasa olup faz 2 modelleridir. Arka stoplar ön tampon ve farlar değişmiştir. Motor olarak benzinliler 110 hp düşürülmüştür.

Authentique : Bu model yine en baz modelidir yine faz1 deki ile aynıdır.

Expression : Dynamique donanımla birebir aynı özelliklere sahip olup tek farkı iç döşeme rengi bej rengindedir. (2008 sonrası bazı özellikleri kaldırılarak paket olarak alınmaktaydı. Otomatik klima sis farı çelik jantları ilkim ve plus paket adını almıştı.) Motor dynamique ile aynı kalmıştır.

Privilege : Bu modeller dynamique modelinin paketlisinden biraz daha üstündür deri döşeme lastik basınç sensörü filan getirilmiştir. motor olarak 80 hp yanına 105 hp lik seçenek sunulmuştur.

Extreme : Bu model bir nevi yeni sportwaydir. Extreme ve Authenique modelinin arasında donanıma sahiptir. Çelik jantlar mevcuttur tampon korumaları boyalı ve arka kapı çıtalarının üst kısmında expreme yazısı mevcuttur.

Exception : Bu model renaultun artık megane üretiminden arta kalan parçalarla donatılmıştır. Privilege farları mevcut olup xenon yoktur (tabanı koyu gridir ). Koltukları deri döşemedir sunroof yoktur. ( Bu model hakkında fazla bilgim olmadığı için yazamıcam. ( motor olarak 105 ve 80 hp dizel 110 hp benzinli motoru mevcuttur. Bu modelle megane sedan tarihi sona ermiştir.)

Saygılar...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
15 yıl (16455 mesaj)
Yarbay

W
10 yıl (9811 mesaj)
Yarbay

2016 yılından itibaren tarih yeniden başlamıştır fluence sonlanıp megane sedan üretim bandına çıkarılıyor :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Rallyman
E
5 yıl (2 mesaj)
Er

bu megane 2 2005 lerde elektirikli dreksyon varmı hangi paketlerinde var



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.