Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
537
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Denklik Garipliği
Sunucu : #Anatolia
L
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yurtdışında bir devlet üniversitesinde (o ülkenin en büyük ve en prestijli üniversitesi) mühendislik eğitimi aldım. Öss yi kazanıp gitmedim. Ama sınıfımda bu okulun bu mühendisliğini öss kanalıyla tercih edip gelenlerle birlikte okudum. Denklik konusunda araştırma yaptım, yök ün sitesinden denklik yasasına baktım bu şartlar altında denlkik alabileceğim yazıyordu. Üstelik son sınıfta okurken okulumuza yökün denklik kurulundan 4 beyefendi geldi, ve okulumuzda okuyan türklerin sorularını yanıtladılar, mikrofonu alıp aynen durumumu anlattım, "eğer okula kaydolduğum sene öss sınavından sayısal türde 185 veya üzeri bir puan aldıysam ve okulun bu bölümü türkiye'de tanınan bir bölümse (ki dediğim gibi bu bölümü öss yoluyla tercih eden öğrenciler var sınıfımda yani tanınıyor) denklik alabileceğim söylendi. Neyse okulu bitirdim geldim konsolosluktan öğrenci dosyamla ilgili belgelşer dahil eksiksiz olarak denklik başvurumu yaptım. Ama sonuç olarak denklik alabilmem için Seviye Tespit Sınavının 2. aşamasına girmem gerektiği söylendi. seviye tespit sınavının amacı öğrencinin eğitimi yetersiz olarak görülmüşse bunu değerlendirmekmiş. Ama sınıfımda benimle aynı eğitimi gören birçok kişi denkliğini almışken bana neden böyle bir sonuç geldiğini anlamadım. Üstelik not ortalamamda o kişilerden düşük falan değil. BÖYLE BİR ÜLKE İŞTE TÜRKİYE. YÖK KENDİ KURULUNDAKİ KİŞİLERİN SÖZLERİYLE BİLE ÇELİŞİYOR.



G
13 yıl
Yüzbaşı

maalesef oyle tek sebebi öss ile gelmemen..
Bu durumda tek cagre sts 2. Bölumden yeterli puani almak..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

falanca filanca üniversitesinin
newyork taki kampüsü tanınıyor
fakat yunanistandaki kampüsü hiç tanınmıyor.
sena yine 2. sınava gir demişler :)



G
13 yıl
Yüzbaşı

YöK cok oynuyor su denklik olayiyla.net kural koyup devam ettirmiyor her 2,3 senede bir degisiklik..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
13 yıl
Yarbay

Şimdi sen gittin yabancı memlekette 4 yıl para harcadın bu memlekette bakkalı, ev sahibini zengin etmedin sana denklik verirler mi?Üniversite açmanın bir amacı yatırım yapılmayan yerlere öğrencilerle para getirmek.
Hem sana yök başkanı denklik veririz dese güvenme.Mühendislikte pek zorlamazlar ama tıp okusaydın yanmıştın.Resmen vermemek için uğraşıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

aynen öyle yök başkanı dese güvenilmez. bana denklik kurulundaki beyefendiler kendi ağızlarıyla söylediler. sadece bana değil okulumuzda okuyan tüm öğrencilere; siz merak etmeyen denkliklerinizi almamanız için hiçbir sebep yok diye. üstelik yasayı gösterdiler yasa değişse bile bizim üniversiteye girdiğimiz yıldaki yasanın geçerli olacağını söylediler. işte böyle bir memlekette yaşıyoruz arkadaşlar, ne söylenebilir bilmiyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.