Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
2494
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BTK Yalın ADSL Konusunda Düzeltme Yayınladı, Rekabet Kurumu Dünkü Açıklaması Nedeniyle Özür Diledi
M
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

BTK Yalın ADSL Konusunda Düzeltme Yayınladı, Rekabet Kurumu Dünkü Açıklaması Nedeniyle Özür Diledi

Dün Rekabet Kurumu Yalın ADSL döneminin 1 Kasım'da başlayacağını duyurmuştu. Anlaşılan o ki BTK ile Rekabet Kurumu arasında bir iletişimsizlik söz konusu, zira Rekabet Kurumu bugün yaptığı açıklamayla özür dileyerek bir düzeltme yapmak zorunda kaldı.Yalın ADLS Türkiye'de uzunca bir süredir beklenen bir konu. 2009 yılı Şubat ayından beri sürdürülen çalışmalar sonucunda son olarak telefon hattı olmaksızın ADSL almaya imkan veren tarife konusunda BTK verilen tekliflerin değerlendirme sürecini tamamlamış ve fiyatları vergisiz toptan 8.13 TL olarak açıklamıştı. Ancak Rekabet Kurumu'nun daha önceki açıklamasından anlaşıldığı üzere uygulamanın hala gelmemiş olması üzerine tüketiciler Rekabet Kurumu'na yoğun baskı kurmuşlar. Rekabet Kurumu da dün turk.internet olarak bizim de verdiğimiz açıklamayı yayınlamış. Rekabet Kurumu'nun yaptığı açıklamaya BTK'nın yanıtı ise gecikmedi.

BTK'nın resmi web sayfasında bugün yayınlanan açıklama şu şekilde: Bazı basın ve yayın organlarında Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamaya atfen Kurumumuzun Yalın DSL hizmetini mümkün kılacak Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifini 01 Kasım 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde onayladığı ... ifade edilmekte olup konuyla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini teminen aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

İnternet Servis Sağlayıcıların (İSS) son kullanıcılara sabit telefon aboneliği olmadan ADSL internet hizmeti sunmalarına imkân sağlayacak Yalın DSL'ye ilişkin düzenleme çalışmaları Kurumumuzun 14.07.2010 tarih ve 2010/DK-07/417 sayılı kararıyla tamamlanmıştır. Söz konusu Kurul Kararı Kurumumuzun internet sayfasında 28.07.2010 tarihi itibariyle yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bahse konu Kurul Kararı çerçevesinde; toptan hizmet sağlayıcı olan Türk Telekom ile perakende hizmet sağlayıcı İSS'ler arasında Yalın DSL'ye ilişkin uygulanacak usul, esas ve ücretleri kapsayan ve kamuoyu görüşleri de alınarak Kurumumuz tarafından nihai hale getirilen Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifi onaylanarak 28.07.2010 tarihi itibariyle yayımlanmıştır. Müteakiben, Yalın DSL hizmetini sunmak isteyen İSS'ler ile Türk Telekom arasında gerekli erişim sözleşmeleri imzalanmış ve yürürlüğe girmiştir. Mevcut durum itibariyle Yalın DSL hizmetinin uygulamaya geçirilmesine yönelik gerekli tüm düzenleme ve işlemler Kurumumuzca tesis edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Bu gelişme üzerine Rekabet Kurumu da kamuoyunu yanlış yönlendirdiği için özür dileyerek bir düzeltme yayınladı. Rekabet Kurumu'nun yaptığı yeni açıklaması şu şekilde:


Yalın DSL hakkında dün (26 Ekim 2010) yaptığımız açıklamada sehven yer alan, yalın DSL uygulamasının 1 Kasım 2010 tarihinde başlayacağına ilişkin yanlış bilginin düzeltildiği yeni açıklamamız aşağıda yer almaktadır. Yanlışlık için özür diler, kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız:

"Hatırlanacağı gibi Rekabet Kurulu tarafından, 18 Şubat 2009 tarih ve 09-07/127-38 sayı ile alınan kararda DSL hizmetinin sabit telefon aboneliğine bağlanması uygulamasına son verilmesi, Türk Telekom tarafından yalın DSL hizmetinin başlatılması için 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvuruda bulunulması konuları hükme bağlanmıştı. Kurul un bu kararından sonra hizmetin başlamaması nedeniyle Kurumumuza yoğun başvuru yapılmış ve bunun üzerine 27 Nisan 2009 tarihinde bir açıklama yapılarak yalın DSL uygulamasının BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecek olduğu kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak, Rekabet Kurulu'nun aldığı karara rağmen, bugüne kadar yalın DSL hizmetinin başlamamış olması tüketicilerin ve meslek örgütlerinin tepkilerine neden olmakta, bunların önemli bir kısmı da Kurumumuza iletilmeye devam etmektedir. Bu çerçevede konuyla ilgili olarak BTK'nın 14 Temmuz 2010 tarih ve 2010/DK-07/417 sayılı kararıyla sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkân sağlayan yalın DSL uygulamasını düzenlemiş olduğu ve yalın DSL uygulamasını mümkün kılacak söz konusu kararın 28 Temmuz 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği belirtilmelidir. Dolayısıyla bu tarihten itibaren ülkemizde sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti alınabilmesinin yolu açılmıştır. Kurumumuza yönelen sorulara genel bir açıklama olabilmesi açısından belirtilmesinde yarar olan bir diğer husus da uygulamanın başta ücretlendirme olmak üzere diğer tüm koşullarının yine sektörel düzenleyici otorite olan BTK tarafından belirlenmiş olduğudur. Ayrıca, yalın DSL hizmeti için şebekeden evlere uzanan bakır kabloların kullanılmaya devam edeceğinin, dolayısıyla buna ilişkin maliyetin hizmet ücretine yansıyabileceğinin hatırlatılmasında da yanlış bir beklenti oluşmaması bakımından fayda görülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

kaynak:http://turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=30008



R
13 yıl
Yarbay

kepazeliklere bakın,btk kızmış,rekabet kurumuna,önceki açıklamanla bize niye giydirdin diye..güya temmuzda başlamış yalın adsl,be serefsız btk,yalın adsl temmuzda başladı da,biz niye hala geçemedik yalın adsl,bu millet bigün yalın yalın geçirecek size...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
13 yıl
Binbaşı

zaaaart kaba kağıt diyorum btk'ya. ulan daha geçen ay gittim telefon istemiyorum sadece adsl istiyorum diye. hayır 20 tl haşırt diye sabit telefon ücreti ödemen gerekiyor dediler. ya istemiyourm telefonu diyorum adamlara, hiç konuşmayacam bari en ucuz tarifeyi verin diyorum. en ucuz tarife bu sabit 20 tl babalar gibi ödeyecen yoksa adsl mdsl çekmiyoruz diyorlar.
tam forumu doldurup veriyordum vazgeçtim arkamdan telefonla arıyorlar noldu işiniz diye. ulan hangi dağda kurt öldü de bunlar beni arıyorlar dedim içimden. istemiyorum arkadaş dedim vazgeçtim adsl çekmekten deyip kapattım telefonu.

1 ay olmadı bea daha. ah ulan ttnet ahh.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 28 Ekim 2010; 13:49:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
13 yıl
Yarbay

ben yarin gidip dilekçeyi verecem tüketici mahkemesine banada veremiyoruz demişlerdi geri ödesinler paramı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Yarbay

6 milyon adsl aboneesi var. Bunların yüzde yirmisi yalın adsl e geçseydi temmuz ayında 1 milyon kullanıcı olacaktı.
Hepsi 7 lira fazla para ödedi varsayalım

1 milyon kullanıcı x 7 lira= 7 milyon lira

temmuz ağustos eylül ekim kasım toplam 5 ay

7 milyon lira x 5 ay = 35 milyon lira

HAYIRLI İŞLER





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 30 Ekim 2010; 16:19:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Teğmen

Sonuç olarak yalın adsl alabiliyormuyuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: chnyildirim

Sonuç olarak yalın adsl alabiliyormuyuz?


Alabiliyoruz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
13 yıl
Yüzbaşı

anlamadığım şey müdürlüğe dahi soruyorum, bize yalın adsl ile ilgili mail gelmedi diyorlar. bu zıkkımın tarihini verip niye uygulamaya koymuyorlar.sırf ttnet değil smile yada diğer isp lerdende bi kampanya yok hatsız adsl ile ilgili.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Binbaşı

kahrolsun ttnet



H
13 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: lknrm627


quote:

Orijinalden alıntı: chnyildirim

Sonuç olarak yalın adsl alabiliyormuyuz?


Alabiliyoruz.



alırsınız.

bu gidişle daha anca alırsınız.
bu kadar rezil rüsva birşey yok. kendi pisliklerinde açıklamalar yapıp duruyorlar.
tabi kendilerine girip çıkan yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Binbaşı

ŞU AYRINTIYA DİKKAT: " Ayrıca, yalın DSL hizmeti için şebekeden evlere uzanan bakır kabloların kullanılmaya devam edeceğinin, dolayısıyla buna ilişkin maliyetin hizmet ücretine yansıyabileceğinin hatırlatılmasında da yanlış bir beklenti oluşmaması bakımından fayda görülmektedir. "


Bence fazla birşey beklememek gerekir diye düşünüyorum. sonuç olarak hat bakım ücretini gene alacaklar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.