Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1117
Tıklama
0
Öne Çıkarma
usa dan HD TV almak
T
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaslar, Benim bir sorum olacakti. Ben amerikadan HD plazma tv almak istiyorum. Acaba alirsam TR de calisir mi??? Cunku amerikadaki Yayin TR dekinden farkli sekilde sanirim. Cevaplarsaniz sevinirim. Birde hangi TV yi onerirsiniz, ozellikler falan nasil olursa iyi olur? tesekkurler ve sevgilar..



S
14 yıl
Onbaşı

çalışmaz tabiki hiç boşuna araştırmaya girme.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: spell34

çalışmaz tabiki hiç boşuna araştırmaya girme.


yahu şöyle bilip bilmeden konuşulmuyor mu gerçekten ilginç oluyor.
Dostum kuzenim amerikadan samsung getirdi evi taşırken gayet başarılıydı fiyat/performans olarak.
düşündüğün belli bir marka var mı? ve inç tabiki.
Tüm Eşyalarıyla birlikte getirdi sorun olmadı ama büyük boyutlu tv yi getirirken sorun olurmu gümrükte bilemiyorum.
Ps3 falan olsa at çantaya birşey olmuyorda tv yi bilemeyeceğim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl
Binbaşı

benim arkadaş valize koydu getirdi , hiçbir sorun olmadı..fakat geçen gün bozuldu , garantisi burdageçerli olmadığı için 380 TL tamir masrafı çıkardı, türkiye fiyatıyla aynı paraya geldi..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Onbaşı

Sayın arkadaşım NTSC TV nin tuner ve arafrekans devreleri harici kroma devresi TR de çalışmaz ayrıca vertikal frekansları farklıdır , yani sizin TV niz 60 Hz de çalışacak şekilde üretilmiştir halbuki normal PAL TV ler 50 Hz de çalışır.
Bir de 100 V AC sorunu vardır ama artık çoğu cihaz hem 100 AC hem de 220 AC de çalışacak şekilde ürtilmektedir.Cihazınızın üzerindeki etikette bu belirtilir.

En basit çözüm içinde tuneri olan bir PAL/NTSC konvertör almanızdır, yalnız bu alet TR de zor bulunur. ABD den getirebilirsiniz.

Saygılarımla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yüzbaşı

Kesin dönüş yapmayıp kargoyla getirtecekseniz hiç uğraşmayın, muhtelemelen burayla aynı paraya gelir uğraştığınız yanınıza kar kalır. Nakilhane olarak getirecekseniz de 55é ve üstüne bakın çünkğ burada 50" olan vlerle çok fazla fiyat farkı kalmadı.

Amerikadan aldığınız tv nin tunerini ve video girişlerini kullanamazsınız yani sadece monitör olarak kullanabilirsiniz. Türkiyede satılan hemen tüm cihazlarda ntsc/pal olarak video çıkışı olduğu için özellikle tv yayını seyretmekde problem yaşamazsınız. 110/220 volt sorunu daha kolay aşılabilir, tv desteklemiyorsa bile bait bir trafo ile sorunu çözersiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim, ohalde ben burdan bakip, birkac marka ve model ismi buraya yazayim. BU arada gelirken kendimle getirecegim ama eger uymazsa diye korkuyorum. Birde okadar parayi cope atmak var eger kullanilamazsa. o halde ben bugun shop a gidip bakip birkac model buraya yazicam, fikirleriniz onemli, simdiden sagolun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Yarbay

Sayın tyro06,

Tvnizi uydu alıcı ile mi kullanacaksınız? Uydu alıcı veya video oynatıcı gibi cihazlarda NTSC görüntü çıkışı olur, bu cihazların görüntü ayarlarından gerekli ayara gelip tvnizi kullanabilirsiniz. DVB-T zaten ülkemizde deneme aşamasında kaldı bir türlü normal yayına geçemedi. Kablotv yani DVB-C için ise mail ile sormayı deneyin. Kablotvde , yasal abone kartı takılan modullerin büyük kısmı technisat (alman firması) üretimi. Uyumsuz olacak veya atladığımız bir konu varsa size yardımcı olurlar.

Amerikada satılan ve NTSC çıkışlı olup türkiyede sorun yaratacak cihazlar kasten başka ülkede kullanılmamak için yapılmış oyun konsolu gibi cihazlar oluyor. Burada amaç kıta bazlı (amerika- avrupa-asya pazarı) fiyat politikası uygulamak ve ticari rekabet ortamını kendi lehine çevirmektir.

Biraz komik olacak ama eğer bu aralarda amerikaya giden gelen tanıdığınız varsa yanında Türkiyeden uydu alıcı veya dvd player getirsin ve bunu denemeye çalışın. Alında bu konu ile ilgili düşünmeniz gereken konu , bu kadar uzun uçuş mesafesinde zarar görmeden tvnizi nasıl nakliyesini yapacağınız olmalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay

D
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

ucakta geteribilirmiyiz ki


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
14 yıl
Yarbay

Uçakta getirebilirsiniz sorun olmaz,olsada bandrol parasını verirsiniz geçersiniz !

Amerikadan avrupa uyumlu tvler almanız mümkün,mitsubushi,sharp tvler bulmanız zordur ama diğer markalarda bulacağınızı sanıyorum,yada covertor işinizi görebilir fakat görüntüde sorun yaşarmısınız bilemem,sonuçta bir şekilde görüntü alacağınız kesindir,hiç bulamazsanız tvnizde ''S'' video çıkışı varsa uydu reciverdan görüntü almanız mümkündür !

Yada 50-60 liraya satılan tvboxlar vardır,onların ''S'' Video çıkışları mevcut bu şekildede görüntü alırsınız !



T
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]


quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

ucakta geteribilirmiyiz ki




Uçakla gelmeye gelir de boyut ve ağırlık bakımından bagaja en fazla 28" tv verebilirsiniz, gümrük mevzuatı bakımından yolcu beraberinde 60 cm ye kadar getirebilirsiniz. Daha büyük tvler kargoyla ve gümrükten geçerek girmeli, işte o zaman dananın kuyruğu kopuyor. Onun için yukarda nakilhane ile getiriyorsanız getirin, yoksa uğraşmayın dedim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.