Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
604
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yıldırım: Maçlar Aynı Saatte Oynansın
K
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi



Fenerbahçe Kulübü, Turkcell Süper Lig'de kalan haftalarda maçların aynı saatte başlatılması için Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, TFF'nin açıkladığı programa göre, hafta sonundaki 31. hafta maçlarının farklı saatlerde oynanacağı hatırlatılarak, bunun şampiyonluk yarışında ve düşme hattında mücadele eden takımları olumsuz etkileyeceği ve spekülasyonlara neden olacağı ifade edildi. Bu nedenle kalan haftalarda maçların aynı saatte başlatılması istenen açıklamada, Başkan Aziz Yıldırım'ın federasyona gönderdiği başvuru yazısı da yer aldı. Aziz Yıldırım'ın başvuru mektubunda, öngörülen programa göre 25 Nisan Pazar günkü Kasımpaşa-Fenerbahçe maçının saat 15.00'te, Galatasaray-Bursaspor maçının ise saat 19.00'da başlayacağı hatırlatılarak, şöyle denildi:

''Gelinen aşamada, şampiyonluk yarışında olan takımların müsabakalarının başlama saatinin bu şekilde farklı farklı saatler olarak öngörülmüş olması, şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek ve beraberinde de her türlü spekülasyona sebep olabilecek bir durumdur. Nitekim, hafta sonu yapılan spor programlarında bu konu ciddi bir biçimde ele alınmış ve üzerinde de spekülasyonlar yapılmıştır.

Bu olumsuz etkiyi önlemek ve ortadan kaldırmak amacıyla, TFF tarafından yıllardan beri yapılan uygulamayla, şampiyonluk mücadelesi içinde olan takımların ve keza düşme hattında mücadele eden takımların maçları aynı saatte başlatılmaktadır. TFF'nin 2009-2010 futbol sezonunda bu yerleşik uygulamasını değiştirmesini gerektirecek farklı bir durum da yoktur. Bu itibarla, önceki yıllarda yapılan ve son derece faydalı olduğu herkes tarafından kabul edilen uygulamanın, 31. hafta maçlarından itibaren başlatılmasını rica ederiz.''

FENERBAHÇE KULÜBÜ, BİLİCA'YI SAVUNDU:

Fenerbahçe Kulübü, Beşiktaş maçında rakip takımın kazandığı penaltının ardından, penaltı noktasının bulunduğu yeri kramponlarıyla çukurlaştıran Bilica'ya yapılan eleştiriler üzerine futbolcusunu savunan bir açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Bilica ile ilgili ulusal basında çıkan haberler ''akıl dışı'' olarak nitelendirilerek kınanırken, ''Bilica'nın futbol sahasında yaptığı sportmenlik dışı davranışın cezası, futbol oyun kuralları kitabında saptanmış olup, maçın hakemi de bu kurala uygun şekilde sarı kart ile futbolcumuzu cezalandırmıştır. Bunun ötesine geçilerek, futbolcumuzun eğitimi, aile yaşantısı gibi konu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan farklı olayların basınımızda yer alması, futbolcumuzun kişilik haklarına yönelik saldırı mahiyetindedir'' denildi. Futbolcunun eğitimi ve aile yaşantısının, yaptığı işle doğrudan ilgili olmadığı ifade edilen açıklamada, benzer eğitim ve aile şartlarına sahip binlerce futbolcunun, tüm dünyada, üst düzey seviyedeki liglerde top koşturduğu vurgulandı. Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

''Kulübümüzün, futbolcumuza yapmış olduğu önemli bir yatırım ve bunun da kulübümüze yansıyan ciddi bir maliyeti vardır. Keza, futbolcu ile kulüp arasındaki sözleşme ilişkisi, uluslararası kurallara göre yürütülmektedir. Sözleşmeye saygı prensibi olarak adlandırılan bu ilişkinin tek taraflı olarak değiştirilmesi ya da sonlandırılması mümkün değildir. Kaldı ki, ortada bunu gerektirecek bir kural ihlali de yoktur. Yakın tarihte, benzer örneklerini İngiltere ve Brezilya gibi ülkelerde de gördüğümüz olayın ülkemizde olduğu şekilde ve seviyede tartışma konusu yapılmadığı da bilinmektedir.

Sonuca baktığımızda, cezası verilmiş bir eyleminden ötürü basın tarafından futbolcumuza yapılanlar ve söylenenler, açıkça bir linç girişimidir. Kendi eğitim düzeylerini göz ardı edip, futbolcumuzun eğitimini sorgulayanların linç girişimi şeklindeki bu yaklaşımları, bu kişilerin kafalarının arkasındaki kötü niyetli düşüncelerin adeta dışa yansımasıdır. Kulübümüz, kendi iç disiplin talimatları, sözleşme şartları ve bunlara ilişkin hukuki düzenlemeler çerçevesinde olayın gereğini yapmıştır. Kulübümüz için bu konu kapanmıştır.''


Kaynak: AA
20.04.2010 21:22:42



M
14 yıl
Yarbay

A
14 yıl
Yüzbaşı

Sizde haklısınız herkesi kendiniz gibi gördüğünüz için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

O saatte dersanede oluyorum,kaçırmak kötü olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

O saatte dersanede oluyorum,kaçırmak kötü olacak.


Yuhh o saatte maç var ve sen dersaneye mi gideceksin..






Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Binbaşı

siz bilicayı boşverinde emrenin eğitim düzeyine bakın bilica yarın öbürgün böyle hareketleri bir daha yapmaz ama emre bütün şikayetleri bildiği halde değişmiyo .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Yüzbaşı

bence kuralları bundan sonra aziz koysun..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Katılıyorum ya seve seve yada anlayan anladı. Aziz başkanda böyle astığı astık, kestiği kestik



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.