Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2084
Tıklama
0
Öne Çıkarma
24000 btu+9000btu klima tavsiyesi
A
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar hanım 6 aylık hamile ve karnı bununda artık nefes alamıyon ve bize hem salano hem yatak odasına iki adet klima şart oldu.Forumda çok da inceleme fırsatım olamadı açıkcası bu konu ile ilgili acil yardımlarınızı bekliyorum....
işte kriterler...
İzmirde oturuyorum ev jeotermalli dyani kışın ısınma problemi yok... Sadece soğutma işlemi için klima arıyorum...Direk güneşe maruz kalmıyorum..

Yatak odası 16 m2 9000 btu luk düşünüyorum.Günde max. 6 saat çalışacak...

Salon ise 35 m2 fakat kapısız 4m2 bir antreye ve yaklaşık 2 mlik bir koridora açılıyor...Burası için de 24000 btu luk bir klima düşünüyorum...GÜnde max 6 saat çalışacak...

Bimekste hyundai 24000 btuluk klima 1147 tl 6 taksitli ve hyundai 9000 btuluk klima ise 547 tl 6 taksitli olarak satıyorlar.İkisi de C sınıfı...
tekrar edersem
1- İzmirde oturuyorum ve Sadece soğutma amaçlı olcak
2- İki klima da günde max 6 saat çalışacak
3-Düşündüğüm btu değerleri uygunmudur
4-Elektrik sarfiyatını düşünürsem çok daha pahalı bir ürüne mi yönelmeliyim.


Arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler...



B
15 yıl
Onbaşı

merhaba,
Klimanın BTU secimlerinde doğru düşünüyorsun. Fakat markası konusunda çok ama çok yanlış yerdesin..
Klimanın kaliteli uzun ömürlü sessiz (özellikle yatak odası) ekonomik tasrruflu ve en önemlisi 1 kere almak istiyor ve korkmadan kullanmak istiyorsan alınabilecek birkaç klima var; Toshiba, Alarko, Cerrıer, Mıtsubushı Electrıc ve Daıkın. Bunların dışında pek markalara bakma derim...
Bunların arasında fiyat olarak en uygunuda Alarko ve Carrıer klimalar sanıyorum. Geçenlerde gazetede indirim olduğunu peşin fiyatına taksit yapıldığının reklamını okumuştum. istersen Alarko bayilerini arayıp Alarko' nun Carrıer' ın Toshıba' nın fiyatlarını öğrenebilirsin.
Yukarıda yazdığım klimaları sakın ne kalite olarak nede fiyat olarak arçelik, beko, vestel, demir döküm, sek, cartel vs.. gibi markalarla kıyaslama derim..
6 saat maksumum kulanacakmışsın inverterli bir klima ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok invertersiz klimaya nazaran az enerji tüketir. ilk yarım saat max. 1 saatten sonra inverterli klima tassarruf yapmaya başlar.
yani 6 saatin 5,5 yada 5 saatinde tasarruf sağlayacaktır. Buna göre günde 5/5,5 saatlik enerji tasarrufu ile inverterli klimaya verdiğin para 2/2,5 ylda sana geri dönecektir. Ama 6 saat değilde 12/14 saat yada daha fazla kullandığında bu para sana 1/1,5 ylda geri dönecektir.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bornovalı1 -- 6 Ağustos 2009; 14:51:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yarbay

Arkadaşım sakın sakın ha Hunydai ye bulaşma,bu cihaz rezil Mısır üretimi cihaz.Hunydai ile aslında alaksı yok nasıl oldu bilmem ama olmuş.Galiba Türkiye deki temsilcisinin işi.Sİz İzmir de başınız ağrımayacagı en güzel ve ekonomik klima Airfel Daylux,garanti ve yedek parça sorunu yok.10 yıldır Türkiye piyasasında ve klima üreten 3. firma.Yani bu fiyatlardaki üründe en güveniliri Airfel-Sanko Holding.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Yüzbaşı

birol a katılıyorum bu fiyatta en güzel cihaz daylux ciddi manada kaliteli bi ürün piyasadaki eşit fiyattaki cihazlara göre kesinlikle düşünülmesi gerekir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yardımlarınız çok teşekkürler arkadaşlar....

Airfel Daylux yolu göründü bize demekki....
Peki son olarak herhangi model önerebilirmisiniz...
A sınıfı B sınıfı C sınıfı fark edermi veya kullanım sürelerime göre inverter almalımıyım sizce....
Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkürler...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Airfelin internet sitesinde daylux olarak iki model gözüküyor.Daylux DS09 9000BTU ve daylux DS24 24000 btu. Bu iki cihazı almaya karar verdim.

Yardımlarınız için teşekkürler....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
15 yıl
Yüzbaşı

güzel tercih güle güle kullanın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.