Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
686
Tıklama
0
Öne Çıkarma
VGA Bellek soğutucusu kullanın kullandırın
O
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Daha önce vga bellek soğutucusuyla ilgilenmemiş olanlar için bilgilendirme amaçlı yazıyorum bunlar.
Geçenlerde Connect3D 4870 OC Edition almıştım. Dün akşam stress test yaptığımda bellek sıcaklığı 100 dereceyi geçiyordu. OC yaptığımda 106 yı görmüştüm en son. Bugün şu thermaltake in 15-20 lira arasında satılan bellek soğutucularından denemeye karar verdim. En fazla 5-10 derece fark yaratır diye düşünüyordum. Dün aksam kesinlikle bu aksamdan daha sıcak bir aksamdı ama ne olursa olsun arada 10 derece bile fark olamayacagı gercegi var. Bu durumda bellek soğutucuları inanılmaz etkili oldular.
Dün yaptığım stress testi bugun yaptıgımda bellekler en fazla 72 dereceyi gördü. VRM ısısı hala 100 dereceye vuruyor ancak o bile en azından 5-10 derece düştü.

Son olarak 840/1100 oc denedim, hiç bir sorun çıkarmadı. Bellek sıcaklığı 72 derecelere çıkıyor en fazla. Core zaten 60-65 i geçmiyor kesinlikle.
Kısacası bellek soğutucu 30 dereceye yakın bir fark yarattı bende. Bellek sıcaklık sorunu yaşayanlara tavsiye ederim.



G
15 yıl
Binbaşı

Yuh, o kadar ısınıyor mu yahu o kart? Ben de almayı düşünüyordum.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=C3DHD4870EX

Bu üründen söz ediyoruz değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet ısınıyor ancak belirtmeyi unuttum ben fan hızını sabitlenmiş olarak kullanıyorum. default ayarlarında %70 lerde falan çalışıyor alet o durumda ne kadar ısınır bilmiyorum ama ben gürültü sevmediğim için %48 e sabitledim.
Bu arada bence kartı alırsan sen gene de düşün ram soğutucu olayını. Şu an 840/1150 de kullanıyorum, oyunlarda ram ısısı 75 e bile çıkmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Binbaşı

Ben aslında ısınma sorunu olmasın diye alıyordum, fiyatı uygun geldi bayağı. Daha overclock yapmayacağım. Hatta kart hızını stock hızlara düşürebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

O zaman sorun olmaz hiç. Diğer modellerde de belleklerde soğutucu yok ki en az bununki kadar ısınıyorlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.