O

Yüzbaşı
19 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
11 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
12 yıl
Sony 40NX720 vs PANASONIC TX-L42ET5E
Selamlar,

Aslında 40HX720 almak isterdim ama onun fiyati 2900 TL olduğu için düşünmüyorum. Başlıkta belirttiğim modellerin fiyatları da aslında biraz yüksek ama hx de iyice saçmalamışlar.

Sony 40NX720 2570 TL , panasonic 2500 TL.

Aradaki fiyat farkı az, o yüzden tavsiye sorayım dedim. Öncelikle belirteyim ağırlıklı olarak bilgisayara bağlı olarak çalışacak, oyun ve HD içerik için alıyorum. SD falan umrumda değil. 3D de çok elzem değil ama eğer olacaksa izlenebilir bir 3D olsun madem. nx720 nin 3d performansının cok iyi olmadığını biliyorum, panasonic ise pasif 3D (nasıl bir görüntü veriyor deneme şansım olmadı). Panasonic 42 inch o yüzden aklımı çeliyor biraz ama görüntü kalitesi olarak Sony nin gerisinde mi ne kadar gerisinde bilemiyorum.

Bu iki tvyi de bilgisayara bağlayarak kullanan insanların yorumlarını duymak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Ve ayrıca bir başka önemli konu, Panasonic in teknik servisi nasıldır, Sony kadar iyi midir ? Hiç sorn yaşayan oldu mu ?
O
13 yıl
MSI Twin Frozr II 6950 2GB - Shader Unlock mümkün
Internette MSI Twinfrozr II 6950 icin shader unlock yapılabiliyor mu diye aratırsanız, bios mod un mümkün olmadığına dair şeyler göreceksiniz.

Ama bu doğru değil, sadece su linkteki forumdaki birisinin RBE (radeon bios editor) kullanarak shader ları açtığı görülmekte.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=4801688

Ben de burdan cesaret alarak denedim ve orjinal bios un sadece shader unlock kısmını editleyerek tekrar flashladım. Sonuç mükemmel :) (Shaders değerlerine dikkat)
İkinci resim bios mod sonrası.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
O
13 yıl
Fifa 2011 Lag
Online oynayan ne kadar insan var bilmiyorum ama lag durumu nedir sizde? Bu mesajı yazdıgım sıra korkunc lag basladı gene. Yarim saat önce sorun yoktu. Bana özel bir sorun olma ihtimali var mı diye soruyorum, sanmam ama...
O
14 yıl
ASUS EAH5770 CUCore ?
ASUS EAH5770 CUCore kartını kullanan birileri varsa kart hakkında bilgi verebilir mi?
Standart 5770 lere göre fiyatı biraz daha yüksek ama değer mi hiç bir fikrim yok. Internette detaylı bir incelemesini de bulamadım.
Normal 5770 lere gore daha cok OC mi oluyor ya da ısı degerleri daha mı düşük vs...
O
15 yıl
8 pin anakart uzatma kablosu
8 pinlik anakart güç girişleri için uzatma kablosu var mıdır Türkiye'de?
O
15 yıl
PhenomMsrTweaker - Cool \u0026 Quiet\u0027in performans kayıpsız alternatifi
Herkese selam.

Geçenlerde yaşadığım bir sorunla ilgili çözüm olarak bulduğum bir programı paylaşmak istedim (Program özellikle carpan kilidi acik olan işlemciler için faydalı). C&C nin pek çok kişinin ilgisini çekmediğini biliyorum ama bence elektrik tasarrufu bir çok açıdan önemli bir hadise, sonuç olarak konuyu açmak için @Hökela arkadaşımın da tavsiyesine uydum.

Öncelikle C&C nin problemine gelelim; C&C nin sebep olduğu performans problemi özellikle Win XP de ve özellikle single core kullanılan uygulamarda ortaya çıkıyor. C&C nin performans kaybına sebep olup olmadığını anlamanın en kısa yolu SuperPI programını kullanmak. Bende C&C açık/kapalı arada 5 sn fark oluyor 1M hesaplamada. Aynı zamanda elinizde 3dmark06 var ise 4. grafik testinin (Deep Freeze) fps rakamına bakabilirsiniz. (Bende C&C açık/kapalı 55/78 fps).

Programın linki:http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=255384&package_id=312783&release_id=669316
PhenomMsrTweaker_x64_v1.2.2_Setup.zip isimdeki link 64 bit olan işletim sistemleri için. PhenomMsrTweaker_x86_v1.2.2_Setup.zip ise 32 bit işletim sistemleri için.
Ek Bilgi: Programı çalıştırmak için .Net framework 3.5 a ihtiyacınız var. Zip dosyası içinden çıkan bir dosya var ancak çalışmıyor gibi duruyor (Ben ve Hökela çalıştıramadık). Windowsun sitesinden indirmeniz gerekiyor sanırım.

Ayrıca bu programı yazan elemanın açtıgı bir forum konusu var. Biraz bilgi var faydalanabilirsiniz :http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=220185

Program içinde detaylı bir kullanım kılavuzu yapamayacagım, şahsen ben de çok fazla kurcalamadım henüz. Ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım kullanmak isteyenlere.
Kısa bilgi vermem gerekirse; programı basit olarak overclock amaçlı kullanabilirsiniz (her core'un ayrı carpan degerini set etmek ve anakart veya kuzey koprusu voltajı ayarlamak. tabiki carpan kilidi acik olan islemciler icin gecerli). Onun dısında gene basit olarak sadece C&C yi devre dışı bırakmak veya tekrar devreye sokmak için kullanabilirsiniz. Ve asıl işlevine gelirsek C&C yi bios ayarlarından kapatıp programın service olarak C&C yerine çalıştırabilirsiniz. Service ayarlarında gerekli ayarlamaları yaparsanız normal C&C ya göre performans kaybınız ortadan kalkar. Son olarak da C&C nin yapamadıgı enerji tasarrufu arttırıcı bir imkanı var. İşlemci carpanını 4x e kadar düşürebilirsiniz ve voltajı da cok alt degerlere kadar indirebilirsiniz.

Bilgi vermesi açısından kendi ayarlarımı veriyorum. Phenom 720 işlemcim var. 3.7 de overclocklu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Programın Çözüm Sağladığı Problemler (En azından benim için)

- SuperPI ve 3dmark06 daki performans kaybı.
- Fallout 3'ü bazı açışlarımda olması gerekenin çok altında fps alma durumu.
- Mount&Blade'de bazı haritalarda (özellikle dağlık) yaşadığım aşırı takılmalar.

Programı henüz çok kısa bir süredir kullanıyorum ancak yukarda bahsettigim problemlerle karsılasmadım henüz, karsılasacagımı da sanmıyorum.
O
15 yıl
Cool \u0026 Quiet 3dMark Skorunu düşürüyor (Çözüm mevcut)
Herkese selam,
İlginc bir durumla karşılaşmış durumdayım (en azından benim için ilginc, eğer bu anlattıklarım normalse bile ben ilk defa ögreniyor olacagım). Burada paylasıp fikrinizi almak istedim.

PhenomII 720 işlemcim var. C&C açık ve kapalıyken aldığım 3dMark06 skoru arasında 1000 puanlık bir fark var. Yanlız bu fark bu arada cpu puanı olarak gelmiyor, cpu puanı neredeyse aynı her iki durumda, özellikle sm3 puanı fırlıyor. SS ekledim. 2şer 3er kez yaptım bu arada 3dmark testlerini hepsinde çok benzer sonuçlar çıktı. Bir anlık olmadığından emin olabilirsiniz.

C&C Açık

< Resime gitmek için tıklayın >

C&C Kapalı

< Resime gitmek için tıklayın >

Bunun üstüne fallout 3 de frapsle bazı testler yaptım. Sonucta benchmark programı olmadığı için cok sagliklı degil ama gene de bir fikir veriyor sanki.

C&C Açık 3 Test
Avg: 42.668 - Min: 26 - Max: 52
Avg: 44.856 - Min: 29 - Max: 61
Avg: 45.982 - Min: 25 - Max: 61

C&C Kapalı 3 Test
Avg: 46.471 - Min: 31 - Max: 60
Avg: 47.054 - Min: 31 - Max: 58
Avg: 47.572 - Min: 32 - Max: 60

Min fpsler şüphe uyandırıyor bende, ama dediğim gibi çok sağlıklı değil. GTA IV vardı sadece elimde benchmark alabilen oyun olarak onda bir fark göremedim. Zaten kendi bechmarkı bile pek stabil değil.

Sonuç olarak C&C driverlarıyla ilgili bir problem olabilir, ancak başka hiç biryerde böyle bir sorun duymamıstım. AMD_Processor_Driver_1320053 isimli amd driverlarını kullanıyorum. Biraz eski bu driverlar ama daha yenisini de bulamamıstım nette. 1.3.2.0 mıs versiyonu.

Fikri olan ?
O
15 yıl
Ekran Kartı Memory sıcaklığıyla ilgili bir soru
Internette arattım cevabını bulamadım, belki burada benim gibi meraklı birisi vardır, cevabı bulmuştur.

Ekran kartı bellek sıcaklığı tam olarak neyin sıcaklığı? Yani örnek olarak 4870 de 8 tane bellek var. Bellek sıcaklığı diye gösterilen değer, bunların ortalaması mı, en yükseği mi , yoksa sadece herhangi birinin tek başına sıcaklığı mı ?
O
15 yıl
WD7500AAKS problem devam ediyor!
4-5 aylık WD7500AAKS 750gb western digital diskim dün 2. kez sorun çıkardı. Bilgisayar kullanımdayken sistem kilitlendi ve restart sonrası bios diski önce göremedi sonra gördü ama sistem açılmadı vs.. Kabloları takip çıkartınca sorun düzeldi. Bundan 1-2 ay önce windowsda disk bir kere daha kaybolmustu. Restart sonrası düzelmişti.
Kopyalabileceğim kadar datayı kopyaladım ama disk ağzına kadar dolu olduğundan az birşey kaldı. Şimdi bu disk ölüyor mu acaba panik yapmalı mıyım, yoksa iyimser olup sata kablosundandır falan diyebilir miyiz? Bad sektor goremedim ama detaylı bir kontrol yapmadım daha.
O
15 yıl
VGA Bellek soğutucusu kullanın kullandırın
Daha önce vga bellek soğutucusuyla ilgilenmemiş olanlar için bilgilendirme amaçlı yazıyorum bunlar.
Geçenlerde Connect3D 4870 OC Edition almıştım. Dün akşam stress test yaptığımda bellek sıcaklığı 100 dereceyi geçiyordu. OC yaptığımda 106 yı görmüştüm en son. Bugün şu thermaltake in 15-20 lira arasında satılan bellek soğutucularından denemeye karar verdim. En fazla 5-10 derece fark yaratır diye düşünüyordum. Dün aksam kesinlikle bu aksamdan daha sıcak bir aksamdı ama ne olursa olsun arada 10 derece bile fark olamayacagı gercegi var. Bu durumda bellek soğutucuları inanılmaz etkili oldular.
Dün yaptığım stress testi bugun yaptıgımda bellekler en fazla 72 dereceyi gördü. VRM ısısı hala 100 dereceye vuruyor ancak o bile en azından 5-10 derece düştü.

Son olarak 840/1100 oc denedim, hiç bir sorun çıkarmadı. Bellek sıcaklığı 72 derecelere çıkıyor en fazla. Core zaten 60-65 i geçmiyor kesinlikle.
Kısacası bellek soğutucu 30 dereceye yakın bir fark yarattı bende. Bellek sıcaklık sorunu yaşayanlara tavsiye ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.