Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
551
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iphone sorun
M
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaslar Turkiyeden aldıgım iphone u dusurdum ve sol tarafındaki ses acma kapama tusu bozuldu. 10 gun once servise goturdugumde telefonu aldılar ve bugınku gorusmemde Apple la yapılan antlasma geregi iphone ların donanım olarak tamir edilmediği ve yenisiyle degistirildigini soylediler. Tabi sorun benim hatamdan kaynaklandıgı icin bu degisim ucretini de benden istiyorlar. Bu bana cok sacma geldi ve fikirlerinizi almak istedim. Bu durumda ne yapmam gerekir acaba.



P
15 yıl
Teğmen

anlaşma olayını hakkında yorum yapmam bir bilgim yok ama. senden ücret talep etmeleri doğal çünkü kullanıcı hatasına bağlı bir sorun oluyo çünkü düşürmüssün aleti. yani senden talep ettikleri ücret saçma yada kendilerinin kafalarına göre istediği birşey değil. garanti belgesini detaylı okursan zaten böyle durumları ve sonuçlarını orada yazar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ben para almalarına bisey demiyorum. bana soylenen tamir etmiyoruz yenisini veriyoruz. yenisinin de parasını talep ediyoruz diyorlar yani yeni telefon parası verecegim. 1000 kusur lira. ben sadece dugmeyi tamir edin neyse parası veriyim diyorum. ama bu arada da telefonu aldılar servise. madem tamir etmiyorsunuz neden aldınız ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
15 yıl
Teğmen

dostum. şimdi konudan anlayan birine danıştım. oturduğun ilin sanayi ticaret müdürlüğüne yada tüketici hakları ile ilgili olan birimine dilekçe yollayı dene. bana anlatılana göre böyle firmaların kim olursa olsun yedek parça bulundurma ve tamir yapma servislerinin olması gerekliymiş yasaya göre yani apple genpa anlaşması gibi bi söz konusu olamaz tabi özel durumlar olabilir ben sadece bana aktrılanı söylüyorum. aksi bi durum varsada zaten müdürlükten denetime görevli yolluyolar onlar doğru yolu bulur. yardımcı olabilmişimdir umarım. yalnız tekrar söylüyorum ben bana aktarılanı söylüyorum dediklerimin altına yok kardşim atıyosun tutuyosun diyenler olursa muhattap olmam.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.