Öyle bir şey yok, bir defa kesilen cezalardan mahkemeye taşınanlarda örnekler var, emsal teşkil eder yani.
Örneğin hız limiti 50, size 51'le ceza kesilirse, mahkeme tarafından haklı bulunup iptal edilen cezalar var. Mantık şu, "radar kendi kendine de hareket eden bi aracı nokta atışı olarak ölçemez, fabrikasyon olarak %1, 3, 5, 10 artık neyse, bu şekilde bir toleransı vardır, haliyle hız atıyorum tolerans %10 ise 55'e kadar gidebilir, haliyle sen 51'le ceza kesemezsin" der.
Ha şu var, geçende bi haber vardı, yok işte radar aleti lazerle gps'le bilmemne ile ölçüm yapacakmış, hata payı azalacakmış vesaire vesaire. O pay oranında inebilir belki ama her tarafa aynı cihazı koyamayacaklar. Haliyle o toleransın kalkma hikayesi zor.
Polis isterse tabi ki yine ceza yazacaktır ama 110'luk yolda 111'e ceza gelirse mahkemeye giderim direkt :)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >