Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
727
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Balkanlarda 1 haftalık araç kiralama hak
K
9 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

5 günlük bir balkanlar tatili yapmak istiyorum. Kosova'dan başlayıp Karadağ ve Bosna-Hersek'e gitmeyi planlıyorum. Belki araya Arnavutluk da eklenebilir ama süre konusunda çok kendimi sıkmak istemiyorum.

Sorum ise daha önce Kosova'da ya da Bosna Hersek'de araç kiralayıp tavsiye verme imkanı olan var mıdır ? En uygun firma hangisidr acaba? Ben Alamo şirketini sevdim ama daha iyisi varsa onu da değerlendirmek isterim.

Ek olarak ülke değiştireceğim için sanırım Yeşilkart satın almam gerekiyormuş araç kiralarken. O da yaklaşık 100 euro gibi bir fiyatmış. Bununla ilgili de bir öneriniz olur mu? Bu karta ihtiyaç duymadan ülke değiştirmemi sağlayan bir yer,firma vs var mıdır ? Bunu almam şart mı illa?

Şimdiden teşekkürler.



E
9 ay
Teğmen

firmaya ülke değiştereceğini bildirince onlar zaten evrakları hazırlıyor, kasko konusu önemli bence genelde belli bir muafiyet uygulanıyor, atıyorum 2 bin eur üstü hasarlarda kasko geçerlidir gibi. Kaskoyu muafiyetsiz yapmanı tavsiye ederim.



S
9 ay
Binbaşı

Kosova'daki hiçbir firma Bosna'ya girmenize izin vermiyor.
Bosna'daki firmalardan da sadece Nur ve Euro Rent a Car Kosova'yla, Karadağ'a girişe izin veriyor. Nur'un yorumları pek iyi değil. Euro firmasında yeşil sigorta 35 €. Aracı teslim almadan 7 gün önce başka ülkelere gideceğinizi söyleyip yazılı izin almanız gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 ay
Yarbay
Konu Sahibi

hadi ya bunu bilmiyodum. internette biraz araştırdım ama kimse kosova'dan araçla bosna'ya geçilemez gibi bişi yazmamış. bu baya kötü oldu benim için :/


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sebastianbjk
S
9 ay
Binbaşı

Balkan ülkeleri arasında siyasi bir birlik olmadığı için yasal olarak da yaptırımlar uygulanamıyor. O yüzden riske girmek istemiyorlar.

Sizin durumunuz için en mantıklısı Sarajevo'ya uçup Euro Rent a Car'dan araç kiralamanız. Yine de o fiyatlara değer mi siz karar verin. Nedendir bilmiyorum araç kiralama ücretleri çok yüksek. Almanya'da, İtalya'da, Fransa'da ve daha bir çok ülkede Bosna'dakinin yarı fiyatına araç kiraladım.

5 günlük araç kirasına 300-400 euro vermektense vize alıp diğer AB ülkelerini gezmek bana daha mantıklı geliyor. Vizeyle uğraşamam diyorsanız Sırbistan'ı değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bosna'da 5 günlük kiralama fiyatına Sırbistan'da 20 gün araç kiralamıştım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kriger
P
8 ay
Teğmen

Konuyu geç gördüm. İlk başlangıcınız illa Priştine olacaksa Makedonya Sixt gibi bir firma üzerinden araç kiralayın. Size aracı Priştine de teslim etsinler. Daha sonra siz dönerken aracı Priştine havaalanındaki Sixt firmasına bırakabiliyorsunuz. Biz daha önce böyle yapmıştık...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam bileti aldım Bosna gidiş ve dönüş olarak.

Bosnada araç kiralayıp Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova’ya geçmeyi düşünüyorum. Ancak Arnavutluk ve Kosova biraz sıkıntı gibi. Europcar firmasından kiralamak istiyorum ama o da bu iki ülkeye geçiş yapamazsınız diyor. Sorun yaşamayacağım bi firma arıyorum. Budget firması da aklımda var şu an.

en kötü oraya gidip ofisten kiralamak olacak. İnternetten almaya çalıştığımda ülke geçişlerinden emin olamıyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pardayyan
P
8 ay
Teğmen

Aracı kiralamak istediğin firmaya başka ülke plakalı aracınız var mı diye sor belki yardımcı olabilirler. En sorunsuz Makedonya plakalı araç olur diye düşünüyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kriger
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.