Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
425
Tıklama
0
Öne Çıkarma
T23 saha dolabı geldi vdsl gelmedi.
T
12 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Selamlar , yıllar sonra saha dolabımız değiştirildi ve T23 saha dolabı montajı yapıldı. 7-8 ay önce yer altından kazılmadan fiber kablo çekildi. 3-4 ay önce yeni T23 saha yerleştirildi. 1 ay sonra ekletriği direğe bağlandı. 15 gün önce sonunda gelip eski saha dolabından yenisine portlar transfer edildi. Muhtemelen bölgesel bir sorun yaşandığı için tam 8 gün internetsiz bir süre geçirmek zorunda kaldık. Güç bela onuda hallettiler. Eski adsl hizmetini tekrar almamızın üstünden 10 gün kadar geçti.

Sormak istediğim şey bu yeni saha dolaplarından Vdsl hizmeti verilecekmiş ama ne zaman aktif edileceği hakkında genel bir bilgisi olan var mıdır? Aratmalarımda eski saha dolabından vdsl bağlantı 1580m gösteriyor, yeni saha dolabınden adsl bağlantı 260 metre gözüküyor ve 16mbit hizmeti kusursuz şekilde almaya başladım. MAX DL değeri 27000kbps düzeyinde yani maximum değerde sorunsuz adsl hizmetine kavuştum en azından. Eskiden 8-12mbit aralığında hizmet alabiliyordum.

Etraf binaların değerlerini araştırdığımda vdsl hizmeti alabilen yok gibi gözüküyor şimdilik (çok az binanın olduğu bakir bir alandayız, binalar müstakil ev). Bunun için bir süre var mıdır? Ne kadar bekleyip bir aksiyon almalıyım ve kime başvurmalıyım? Bir kere telekomu aradım, adsl orası yeni mi eski dolap mı biz göremeyiz dediler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 22 Mayıs 2023; 18:36:12 >

M
12 ay
Yarbay

Bölge müdürlüğüne gidip hat bilgilerinin güncellenmesini iste. VDSL alınabilir gözükmesi lazım, yoksa kimse sana VDSL satmaz.



T
12 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

O zaman ayvayı yedim , il merkezi ile aramda 70km var .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 ay
Yarbay

@TTDestek twitter iletişim birimi bulunuyor. Özel mesaj kısmından hız profilinizi, VDSL'e geçiş talebinizi ve uygun ise paket güncelleme talebinizi iletmenizi öneririm.

Aynı şekilde Sn Ümit Bey'in Twitter ve LinkedIn hesaplarına da aynı özel mesajı iletmenizi öneririm.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @truva1975
R
12 ay
Yarbay

dolabın aktif olmuş ve şuan o dolaptan hizmet alıyorsun vdsl'ye geçiş yapman 1 dakika sürmez



T
12 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Bir yerde okudum, "adsl hizmetini dolap aktif olmadanda veriyorlar, ama vdsl alabilmen için dolabın testten geçmesi aktif edilmesi lazım" deniyordu. Dolabın aktif olması demek eski sistem adsl vermesi demek mi yoksa testlerinin yapılıp vdsl de vermeye başlaması mı oluyor?



T
12 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Az önce eve dönerken saha dolabında çalışan telekom saha görevlilerini yakaladım. Dediğiniz gibi vdsl hizmeti aktifmiş. Şehir merkezindeki müdürlüğü başvurmamı söylediler. Hatta yeni bir vdsl hattı aktive ediyorlardı yakınlardaki bir eve. Önce telekom destek birinime twit atayım bakalım ne olacak, teşekkürler.


NOT: Arkadaşın uyarısı ile telekom un twitter hesabına destek mesajı attım. 24 saat te işimi halletiler sağolsunlar.
Hattıma öncelikle 35mbit vdsl i onayladılar ve hizmeti bugün almaya başladım. Hat değerleri oldukça iyi yarın 50mbit e yükselteceğim. Herkese yardımları için teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 24 Mayıs 2023; 20:28:27 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.