T

Binbaşı
24 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
103 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
T
11 ay
T23 saha dolabı geldi vdsl gelmedi.
Selamlar , yıllar sonra saha dolabımız değiştirildi ve T23 saha dolabı montajı yapıldı. 7-8 ay önce yer altından kazılmadan fiber kablo çekildi. 3-4 ay önce yeni T23 saha yerleştirildi. 1 ay sonra ekletriği direğe bağlandı. 15 gün önce sonunda gelip eski saha dolabından yenisine portlar transfer edildi. Muhtemelen bölgesel bir sorun yaşandığı için tam 8 gün internetsiz bir süre geçirmek zorunda kaldık. Güç bela onuda hallettiler. Eski adsl hizmetini tekrar almamızın üstünden 10 gün kadar geçti.

Sormak istediğim şey bu yeni saha dolaplarından Vdsl hizmeti verilecekmiş ama ne zaman aktif edileceği hakkında genel bir bilgisi olan var mıdır? Aratmalarımda eski saha dolabından vdsl bağlantı 1580m gösteriyor, yeni saha dolabınden adsl bağlantı 260 metre gözüküyor ve 16mbit hizmeti kusursuz şekilde almaya başladım. MAX DL değeri 27000kbps düzeyinde yani maximum değerde sorunsuz adsl hizmetine kavuştum en azından. Eskiden 8-12mbit aralığında hizmet alabiliyordum.

Etraf binaların değerlerini araştırdığımda vdsl hizmeti alabilen yok gibi gözüküyor şimdilik (çok az binanın olduğu bakir bir alandayız, binalar müstakil ev). Bunun için bir süre var mıdır? Ne kadar bekleyip bir aksiyon almalıyım ve kime başvurmalıyım? Bir kere telekomu aradım, adsl orası yeni mi eski dolap mı biz göremeyiz dediler.
T
4 yıl
Modeme göre gelen Max sinyal kalitesi artar mı?
Herkese selam arkadaşlar,

Bulunduğum bölgede sadece 16mbit e kadar ADSL hizmeti alabiliyorum. Başka bir firmadan Turktelekoma geri döndüm, bağlantı sırasında gelen ekip TP-link modemlerde ip alma sorunu yaşandığını söyledi. Elimdeki 3 yıllık tplink modemin yerine yenisini almak istiyorum.

Bir kaç sorum olacak,öncelikle iyi bir modem , gelen internet sinyalinin max değerlerini artırır mı? (Normalde 18900 değer alıyordum ama şuanda 14500 e gerilemiş durumda)

Ayrıca sadece adsl modem tavsiyesi verebilir misiniz? Tp-link harici kaliteli bir modem almak istiyorum. Verebileceğim maximum ücret 200tl.

Teşekkürler.
T
4 yıl
Lütfen İptal dilekçemi hızlandırın (17. arıza günü).
Herkese selam,

17 gündür düzeltilemeyen arızam var, ve düzelmeyecek çok belliki. Bu forumda görevli turknet çalışanından bir isteğim var, dün faxlamış olduğum iptal dilekçemin hemen sonuçlandırılması.

Zaten 17 gündür internet arızam giderilemedi ve Eylül ayı faturamıda 88tl (kullanmamış olduğum hizmet bedeli) olarak ödemiş bulunuyorum. Lütfen benimle dm den iletişime geçin ve dilekçemi hızlandırın.

Beni azad edin !!

Bekliyorum dönüşünüzü.
T
4 yıl
Turknet Hizmet Numaramı nasıl öğrenirim?
Arkadaşlar herkese selam, aranızda turknet hizmet numarasını nasıl öğrenileceğini bilen var mı?
Turktelekoma geçiş yapmak istiyorum ama hizmet numarası olmadan yapamayız diyorlar.,

NOT : Allah rızası için biri yardım etsin. 16 gündür arızamı halledemediler , bitsin bu çile, kurtarın beni, çıldırmak üzereyim !!!!!
T
4 yıl
twitter\u0027a girmiyor, uplay\u0027e bağlanmıyor !!
Herkese selam , arkadaşlar az önce fark ettim , twitterdan veri gelmiyor, uplay de bağlanmıyor. Ne yapmak lazım?
VPN var onunla denedim sorun geçiyor, ama VPN ile , düşük Ping ile oyun oynanmaz. Ne yapsam?
T
5 yıl
Turknet\u0027ten 24mbit adsl hız almak ?
Herkese selam arkadaşlar. Birkaç ay önce turknet adsl kullanıcılarını hatları kaldırıyorsa 16mbit yerine 24mbite kadar hız vermeye başladı diye biliyorum. Ben şuanda 16mbit alıyorum ve 24mbiti test etmek istiyorum.

16mbiti sorunsuz kullanıyorum yıllardır. Ve modemden kontrol ettiğimde benim "Maksimum Hız (Kbps):18500 İndirme , 1200 Yükleme gözükmekte. Şimdi siz haklı olarak zaten senin hattın max 16mbit alır diyeceksiniz. Fakat şöyle birşey hatırlıyorum, hattım bir dönem 8mbite düşmüştü ve o zamanda max hız modem 9250 civarında gözüküyordu. 16mbite yükselttiğim anda anında max hı 18500 seviyelerine çıkmıştı. O zamandan aklımda kalmış bir gariplik var gibiydi. Şuanda bana gelen tüm dış hatlar yenilendi, 20li hatlı kalın kablolar döşediler hat boyunca.

Ben kime başvursam da 24mbit e hızımı çıkarttırsam ve deneme yapsam? Malum telefon ile turkneti arayınca kimseye ulaşılamıyor, dert anlatmak için.

Ne önerirsiniz? 24mbiti nasıl test etsem, kime başvursam?
T
5 yıl
Online oyunda server beni atıyor!
Merhaba arkadaşlar,

online oyunlarda , oyun serverları beni oyundan hemen atıyor. Eğer ki VPN çalıştırmaz isem bu sorunu aşamıyorum.

The Division 2 kurdum , oyun sunucularına bağlantıktan 30 saniye sonra internet sorunu var diyerek oyun beni atıyor. VPN açtığımda ise, sorun olmadan oynuyorum ama bu seferde tabi ki de pingim çok yükseliyor. Bu sorunu yaşayan var mı? Port açtım yine olmadı.

16mbit adsl kullanıyorum.Ne önerirsiniz, Turknet ip kaynaklı bir şey mi acaba?
T
7 yıl
Turknet 02-08 Gündüz kullanım bölümüne yazıyor
Arkadaşlar merhaba, Turknet kullanıcısıyım ve bir sıkıntım var.

Şuanda sabah saat 06 ve download yapıyorum. 02 de başlayan downloadum şuana kadar 22gb kadar indirdi ve OIM ye baktığımda bunlar tamamen gündüz kullanım bölümüne yazılmış ve kotamdan düşülmüş gözüküyor. (Kotam 1 gün önce sıfırlandı)

Bu sizlerde de böyle mi? Benim daha önceki izlenimlerimde, bu veriler sabah 08:15 e kadar gündüz bölümünde gözükürker , sonra topluca gece bölümüne eklendiği de oldu, aynen gündüz bölümünde kalıp kotamı yediği de oldu. ( Daha 2 gün önce)

Ben bunu nasıl anlatacağım destek servisine? Aynen böyle söyleyince gündüz indirmişsiniz diyorlar. " Gündüz indirmedim arkadaşım , gece indirdim" diyorum, dediğimle kalıyorum.

Ne yapmalıyım? Netlimiterda kullanıyorum, ne kadar veriyi ne zaman indirdiğim bende kayıtlı, ayrıca utorrent kullanıyorum. Program ayarlı olarak gece 02 downloada başlayıp 08 de otomatikman downloadu şak diye kesiyor. Bakın şuanda bu mesajı yazarken saat 06:07 oldu ve ayaktayım, indirilen veriler normal bölüme yazıyor.

Bir detay daha , bazen 08:15 te veri kaydı normal den gece indirime yasıtılıyor dedim ya, bu şöyle bir sıkıntı yaratıyor. Kotam diyelim 135gb kullanılmış olsun, ben gece 30gb indirince , kotam 150gb ı geçmiş oluyor. Sistem otomatikman kotan doldu diye sms ve mail atıyor ve hızımı düşürüyor. Ama gündüz verileri 15 dak sonra geceye aktarılınca, kotam 135gb a geri dönüyor ama hızım bir kere düşmüş oluyor ve geriye yükselmiyor. Bunu ben destek hattındakilere anlatamıyorum, olmuyor olmuyor olmuyor .
T
7 yıl
Kingston Hyperx KHX16C9/8 8GB DDR3 **BULAMIYORUM**
Kingston Hyperx KHX16C9/8 8GB DDR3 1600MHz RAM

Arkadaşlar merhaba, 2.5 yıl önce kasa toplarken vatan bilgisayardan 8gb tekli ram almıştım. O zaman 4gb x 2 almaya niyetliydim ama yoktu, bende tek slot aldım , sonra 1 tane daha 8gb alır takarım demiştim. Fakat şimdi bakıyorum bendeki ramden piyasada bulamıyorum. 8gb DDR3 lazım bana , elimdekinin bire bir aynısını mı bulup takmam lazım, yoksa farklı serilerle de uyumlu olur mu?

Ne önerirsiniz ?

http://www.kingston.com/datasheets/KHX16C9_8.pdf
T
8 yıl
Stokerli Kazanda Uyku Modu
Herkese selam arkadaşlar,
bu sene ilkkez stokerli bir kazan aldık ve kullanmaya başladık. Yeni olması sebebiyle kazanın devreye girme , bekleme , yakıt alım gibi süreleri test ediyorum. Şimdilik çözemediğim bir konu var, o da Uyku Modu.

Kitapçığında sistem uyku moduna geçtiğinde 1800sn yani 30 dakikada bir, 2 saniye yakıt alacak şekilde ayarlı. Geçen gece bu ayarı yaptım ama 1-2 saat sonra kazan söndü. Dün gece baktım olmuyor besleme süresine 2sn den 5sn ye yükselttim ama kazan yine söndü.

Ne yapmak lazım bu besleme süresini arttırmaya devam mı etsem, 5sn yerine 10 saniye mi kömür versem kazana 30 dakikada bir? Bu 30 dakika değişmiyor , daha az süreye inmiyor, yani ya yakıt almasını artıracagım bu sürede , ya da aklıma gelen kazanın ayarlarından uyku moduna geçtiğinde 2 saatte bir normal modda çalış komutu verip, 2 saatte bir kazanın kendine gelmesini mi sağlasam?
Ne dersiniz?

Kazan her saat dilimi için Normal mod, gece modu ve uyku modu olarak ayarlanabiliyor.

Örneğin gece 00:00 da uyku moduna geçirsem sonra, 02:00-03:00 arasında normal modu mı ayarlasam ve 2 saatte bir bu şekilde mi yapsam?

00:00-01:00 uyku
01:00-02:00 uyku
02:00-03:00 normal
03:00-04:00 uyku
04:00-05:00 uyku
05-00-06:00 normal
06:00-07:00 uyku
07:00-08:00 uyku

gibi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.