2000 watt tam sinüs 12>220v invertör alıp araç aküsüne direk bağlayarak araç çalışırken 900 wattlık fanlı ısıtıcıyı araç ısınana kadar çalıştırırsam aracın elektrik sistemine zarar gelir mi ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Bu iş için inverter kullanmak kadar hatalı uğraşı kayıp... AYnı ısıtıcının 12 Voltluk olanını kullanın. 12Volt elektrikli battaniyeler felan var ama ısıtıcıya ulaşmak uğraştırabilir ama değer. Aracın içinde ufak tüpe takılan katalitik tipi ısıtıcıları da çalıştırmak akla gelmemiş değildir. Havayı kısa sürede bozar ama mecburiyetler bazen uğraştırır...
Cevabınız için teşekkürler. 8 aylık çocuğum olduğu ve her sabah işe giderken birlikte çıkmamız gerektiğinden bu arayışa girdim. 12 volt olanının 400-500 wattligini bulsam kullanacağım ama bulamadım.
Otomobil iç kısma için büyük güce gerek var mı ki? Zaten küçük hacim olduğundan hemen ısınmaz mı? Tecrübe ile olmadığını gördüyseniz konuşulabilir ama garanti olsun diye fazlasını düşünüyorsanız, gereksiz güc hem sistemi zorlar hem de fazla ısıtabilir ve kontrol gereği çıkarabilir. AYrıca bu fanı çocuğunuzun yakınlarını ısıtacak halde yerleştirebilirsiniz. Çocuğa direk hava vurmamasını ve rahatsız etmemesini unutmayacaksınızdır.
Diğer taraftan eğer güç lazımsa ısıtıcı fan yetersiz kalırsa aynısından bir tane daha alıp koyun araca? inverter vb gerekli görülmüyor ve de masraf.
Hepsinden önemlisi evladınızı düşündüğünüz için sizi tebrik ederim. Allah c.c. hayırlara vesile kılsın.
Sanırım aracınızı elektrikli ısıtıcı ile ısıtmak istiyorsunuz. Elektrik ile ısınmak çok verimli değildir. Elekrikli Quartz Isıtıcı<Split Klima<Isı pompası çok verimliye olarak sıralanabilir. Hala propan ile çalışan veya Odun sobalarının kullanılmasını açıklayabiliriz Sizin durumunuzda ise 1-Aracınızın kliması varsa onunla deneyin. 2-Türkçe de webasto denilen "sıvı yakıtlı ısıtıcılar" mobil sistemlerde(Otobüs, kamyon, tekne, karavan) sıklıkla kullanılıyor. Araştırabilirsiniz. 3-Geçici çözüm olarak https://www.google.com/search?q=12v+%C4%B1s%C4%B1t%C4%B1c%C4%B1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mugennotsukiyomi -- 9 Ocak 2023; 11:58:6 >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.