Şöyle daha iyi diye bir şey yok aslında. Hangi balıığı tutmak istediğine bağlı. Ben oturayım çayımı biramı içerken 2 olta sallayayım diyorsan yemli. Balık tutmanın zevkini alayım küçük balık olsa da zevk alayım ger bırakayım diyorsan lrf. yok ben mücadele istiyorum levrek lüfer baraküda diyorsan spin. Arabam var dağ bayır falezler gezeyim daha büyük balık tutayım diyorsan shore jigging ndndn sınırı yok. Ama inanmayan biri olarak balık kısmet işi resmen.
Plajda kumsalda sahilde yemli istiyorsan 360 420 cm uzunlukta 100-200 80-150 gr atarlı olta bütçene göre ki bence bauer al sıkılırsan parana yazık olmaz
Makine için ise 50 lik 60 lık bir makine al marka çok dandiklerden kaç alabilirsen alaris 55 ve ya 60
Misina olarak kendo surf casting 8x yok ucuz olsun diyorsan aliexpressten 8x 300-500 metre 15-20 kg çeker ip misina al
Klips fırdöndü ve oltanın atar değerinde kurşun al.
Sonuçta yeni başlıyorsun zevk alabilmen için ideal olur keza sıkılır sevmezsen bir daha yapmazsan da bütçeni çok zorlama.
Lrf spin ve jigging de masraf hiç bitmiyor ve balık tutma işinin temelini iyi bilmen lazım. Bu disiplinlerde havayı suyu balığın beslenme tarzını ve saatlerni çok iyi bilmen gerekir yoksa her gidişde eli boş dönersin
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >