Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
790
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amazon Türkiye Çok Bozdu Kendini, Bozmaz Bozmaz Diyordum AMA Baya Bozmuş
P
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Mayıs ayı içerisinde bu televizyonu almak için elimdeki dovizi bozdururarak kredi kartıma aktarıp limitimi yükselterek bu alışverişi gerçekleştirmek istedim.
İlk siparişimi 45.999 TL tutar ile alışverişimi(404-5644489-9822710) gerçekleştirdim. Fakat sistemleri kredi kartımdan ücreti çekemediği için siparişimi iptal ettim.

Sonra ürünün fiyatı 48.240 TL civarına yükseldi. Bende fiyat tekrar düşebilir diye bir müddet bekledim. Fakat kur yükseldiği için fiyat 49.270 TL tutara yükseldi.
Daha fazla yükselmemesi için ben 49.270 TL tutar ile 7 haziranda tekrar sipariş(404-6047456-0000326) verdim. Siparişim 3 gün sonra teknik sebeplerden dolayı iptal edildi.

"Teknik bir sorun nedeniyle, sipariş etmiş olduğunuz aşağıdaki ürünü ne yazık ki şu anda temin edememekteyiz. Ürününüzün iptal edildiğini üzülerek bildiriyoruz. İptal edilen ürün için ücret alındıysa, 5 ila 7 iş günü içinde size para iadesi yapacağız. Almak istediğiniz ürün, web sitemizdeki bir Pazaryeri satıcısı tarafından satılıyor olabilir. Daha fazla bilgi için dilerseniz ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz."

Müşteri hizmetlerine telefon, canlı chat ve mail ile görüştüğümde sebebini bana açıklamadılar ve tekrar sipariş vermemi söylediler.

9 Haziranda tekrar sipariş vermek istediğimde fiyatın 49.999 TL olduğunu gördüm. Bana müşteri hizmetleri fiyat farkının iade edileceğini beyan etti ve tekrar sipariş geçtim. (407-6349501-4528309)

Sonra bana bir mail daha geldi,

"Amazon'a olan ilginiz ve Amazon.com.tr Müşteri Hizmetleri ile irtibat kurduğunuz için teşekkür ederim.
'Sony BRAVIA XR65A90J 65 inç 164 Ekran Uydu Al?c?l? Google Smart TV 4K Ultra HD OLED TV - Siyah' adlı üründe yaşadığınız durumdan dolayı üzgün olduğumu belirtmek isterim.
Büyük boyutlu televizyonların gönderimi ve evden teslim alma hizmeti aşağıda belirtilen şehirlerle sınırlıdır.
Müşteri satın aldığı televizyon ile kapsama alanının dışındaki bir şehire gittiği takdirde yeni adreste evden teslim alma hizmetinden yararlanamaz.
Bu durumda müşteri kendi tercih ettiği kargo şirketi aracılığıyla ürünü iade edebilir ve faturasını ilettikten sonra kargo masrafı Hediye Kartı Bakiyesi olarak telafi edilebilir.
Amazon.com.tr, ürün yelpazesini genişletiyor ve artık büyük boyutlu televizyonları da (heavy bulky=ağır/büyük hacimli) sunuyor.
- Bu duyuru genel Ağır/Büyük Hacimli (Heavy Bulky) ürünler lansmanı ile ilgili değildir ve ürün olarak büyük boyutlu TV'lerle ve teslimat olarak belirli şehirlerle sınırlıdır.
İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Antalya (anlık olarak değişebilmektedir)
Çevre ilçelere teslimat mümkün olmayabilir
Umarım size sunmuş olduğum hizmetten memnun kalmışsınızdır."

Mersinde yaşıyorum, Antalya ili AKDENİZ bölgesinde, Mersin ili Akdeniz bölgesinde. Gönderilmemesi bana mantıklı gelmedi.

Sony Shop, Media Market ve Teknosa gibi fimalar Yurtiçi Kargo (Sigortalı) ve Horoz Lojistik gibi firmalar ile gönderim yapabiliyorlar. Ayrıca geçen yıl Ankara Sony Shop bayisinden 65inç Sony Oled modelini tarafıma Yurtiçi Kargo ile gönderdiler.

Ayrıca amazon.com.tr XBR65A90J modelinin satışı sayfasında ürünün bahsettikleri iller dışına teslimatının yapılamayacağı ile ilgili herhangi bir bilgi ibaresi açıkca görülmemektedir. Bu sorumluluk amazon.com.tr sitesine aittir. Bunu sipariş verirken uyarı olarak belirtseydiler çok erkenden farklı sitelerden siparişimi geçmiş olurdum.

1 ay içerisinde geçen sürede bana yaşattığı manevi hasarı geçtim, sırf bu televizyonu almak için geçen ay bozduğum dovizimin kur farkından ettiğim zarar:
17 Mayıs Ortalama Doviz Kuru 15.77TL, Bugün ise 17.30TL bozduğum kur ise 2800$ dolar kadardı. Aradaki zararım şuanda 4000TL AYIP GERÇEKTEN.

Media Market 42.000 TL fiyat kampanyası vardı bunlar yüzünden bekledim
Trendyol 47.280 TL fiyat kampanyası yaptı bunlar yüzünden bekledim
Teknosa 49.000 TL fiyat kampanyası yaptı bunlar yüzünden bekledim

Bekledim çünkü amazonun müşteri memnuniyeti ve yaklaşımını global sitelerde(com, co.uk ve de) bildiğim için AMAZON TÜRKİYE'ye güvendim.
Ama gerçekten beni şaşırttılar ve büyük hayal kırıklığına uğrattılar.

Şuanda akakce, epey ve cimri gibi sitelere baktığımda amazon dışında en düşük fiyatın 54.000 TL :(

Amazon Türkiye gerçekten, "amazon global" markasının kalitesinden çok uzakta, yavaş yavaş birilerine benzemeye başladılar bile. Bozmazlar diyordum kendilerini ama baya baya bozdular.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 10 Haziran 2022; 17:2:38 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.